• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    kontrolujte si průběžně kabely...
    nové se dají koupit dva za 500kč

    SOONIC
    SOONIC --- ---
    KOUDY: HERR_FLICK: ono asi neexistuje vhodný tarif na konstantí celoroční odběr. Možná s nějakým malododavatelem by se dalo jednat o ceně.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HERR_FLICK:
    Ani vs elektrika 5kc/KWh to neni rentabilni, navic mas hromadu omezeni co kdy zapinat diky nizkymu vykonu. Ostrovni solary jsou pro bohace, aby mohli ukazovat ze na to maj, jinak to absolutne nema vyznam. Aspo ne pri soucasnych cenach/vykonech vybaveni.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    HERR_FLICK: dej nějaké čísla. to mě zajímá. kldině pošta.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    KOUDY: solarni panely ti zrovna muzu poreferovat, jak celorocne makaj, a na mining to neni vhodny (pul roku bez svetla).. Celkovy naklady na ostrovni system s bateriema a veskerou elektronikou, vs elektrina za 2kc/kwh neni uplne rentabilni
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    KOUDY:
    to bude velká chata.
    ostrovní provoz ? když je hezky, nabíjíš 1/3 dne, abys stihnul pokrýt spotřebu, potřebuješ výkonově 3x tak velikou elektrárnu (úvaha)..
    nevím jestli se to posunulo, ale byl á100W panel,, takže 6 panelů na kartu + baterie.

    nechceš spíš nabídnout nejakému hospodáři vytápění skleníků ? červená rajčata po celý rok.. prosím...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SOONIC: co kdyz budou elektrinu dodavat solarni panely?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    SOONIC: ja jsem se koukal spis na yt kde to lidi maj realne zapojeny na meraku.. a vetsinou to bylo vic, okolo 1500w. Zalezi na nastaveni. Nekdo honi lepsi pomer H/W, ale elektrinu mam za 0 takze me odber nezajima.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    SKAFF: whattomine počíta 6x1080ti = 1140W .. to by byla dost rezerva.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    SN0008102070570: 6x 1080ti rig si bez upravy power limitu vezme cca 1600-1700W, proto tam mam celkem 2kW, kvuli rezerve. 2kW zdroj jsem nenasel, jedine tedy serverovy.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    KOUDY: si na strechu napíš: těžím, nepěstuju!
    biznis model dobrý, nevím jak s udržitelností. ti za dva roky grafárna zestárne, tak ji vyndáš z oleje a prodáš na aukru jako nikdy netěžila, kup teď od korunky. servis, co s teplem v létě=budeš muset chladit tím bazénem)..
    píšu si týdenní statistiky těžení. za půl roku jsem vytěžil na 4gpu 3.8ETH, spálil 4150kWh proudu.. průměrná cena ETH byla za to období 405$/E, takže jsem vytěžil 1550$, spálil 940$. Tak asi tak.
    z tvého pohledu, koupil jsem o 160$ levnější coiny na půlroční hodl. to udělaš během dne, ne ? :)

    jako hezké, ale na klíč asi nezajímavé.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: jo aha..uz sem si precetl i nazev tveho linku :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: jj od wedosu sem neco cetl prave...davali to tusim do nejakyho oleje nebo ceho..kapalina ktera bude ochlazovat grafarny a zaroven teplo odvadet do neceho co bude vytapet chatu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: pokud te zajima chlazeni kapalinou, tak napriklad Wedos s tim experimentuje a dost mozna uz provozuje, clanek 2016.
    pokud bys chtel takovy chlazeni resit "na klic" patrej po takovejch firmach. server nebo miner, to uz je jedno.

    Utopte servery v oleji, ušetříte a vyhřejete městský bazén - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/utopte-servery-v-oleji-usetrite-a-vyhrejete-mestsky-bazen/
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    SN0008102070570: asi neni z čeho vybírat. velké zdroje nejsou. ono to celé mění koncepty, Je ti k hovnu mobo se 7 sloty pcie, když tam nemáš co dát a nemáš to z čeho napájet :)
    varianta lowend mobo ,která obslouží 3GPU a nějaký 500-650W zdroj asi začne být v kurzu. Finančně to bude zajímavé, dostupností taky. 100W navíc na 1.2kW je 10%, co klidně může být rozdíl v těžebném výkonu i u 6gpu rigu.
    jestli mobo bude umět 4gpu, strčil bych jako doplněk nějakou 560/1050 mrdku na vytížení systému pro klid..

    Nechápu, drahé amd karty v bazaru se prodávají za 9-12k, tady lidi dají za kartu 30k. jako k čemu mi je u gpu těžení s ROI 20+ měs, nebo to těží 3x tolik? to chce velikou kouli. těžce se to odhaduje. Je to budu vydělávat míň ale dřiv vůči "později ale víc (možná a jestli vůbec).. Takže minimalizovat ROI je u mně klíčové.

    4xRx580 vs 4x1080Ti je výtěžností 9.7$ vs $14.3 /24h (dle nějakého kalkulátoru). čekal bych ceny karet v podobném poměru, nebo bych sháněl nějakou dobu karty, nebo koupil jiný rig za jiné peníze.. jako 200k do těžení mi přijde tak 10x mimo. možná dva roky zpátky, jak se gpu těžení oprášilo znovu, to neslo větší jistoty. těžit na novém zařízení ke konci sezóny po cenovém vrcholu, bych si musel posrat trenky. jakože skutečně si vemte, kolik coinů vytěžíte za dva roky při současné obtížnosti, vydělte si je dvěma a vynásobte cenou coinu / 5. Tomu bych směroval investici a těšil bych se na pozitivní překvapení.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dotaz...Nekdy behem jara se chystam kupovat nejakou chatu/zemedelskou usedlost za prahou...Rad bych aby tam byl sklep a napadlo me ze by v jedny mistnosti toho sklepa mohla bejt nejaka tezici farma, ktera by zaroven vytapela celou chatu/pripadne venkovni bazen apod..Mate s tim nekdo zkusenosti?

    nerad bych aby to delalo velkej bordel, takze bych asi koupil treba 50 grafaren a namocil je do tekutiny..neco typu:

    МАЙНИНГ. Иммерсионное охлаждение 36 antminer.
    https://www.youtube.com/watch?v=R5YuWNn-gO8&feature=youtu.be


    ale byl bych rad, kdyby mi to nekdo udelal na klic...Nekdo kdo mi presne rekne...hele potrebujes se domluvit s CEZem na takovejch a takovejch pojistkach aby to tech 50 grafaren utahlo...kazda ti sezere prumerne tolik a tolik wattu...vyprodukujou tolik a tolik tepla ktery ti staci v zime na vytopeni cely chaty..zbytkovy teplo muzes nekam ukladat/etc...

    mate s tim nekdo nejaky osobni zkusenosti?..Podle me by to mohl byt i docela dobry business model.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    SKAFF: správně nadimenzovaným zdrojem. takto spojujete dvě elektrická zařízení, které nejsou jednoduché žárovky, nebo trafo zdroje. je to vysokofrekvenční měnič napětí, kdoví co si vzájemně dělají ty zdroje když se propojí, když se různě zatěžují, když se přes pc uzavře smyčka, kdy ani referenční zem není jediná pro všechny... nevím. já bych to bez dohledu doma nechtěl.
    vím, doba je zlá. fyzika je pořád stejná.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SOONIC: myslim ze to neni mining, ale poprve co opustili bezpeci atx a pro vyhody nevidi odpovednost. radeji bych pouzil serverovou pajenou12V vetev nez 2 zdroje
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    SOONIC: ja bych to resil tak, jak napsal MIKE23, jak by se to dalo udelat lip?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam