• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HESPELER: jo, tu sem si taky nakonec poridil.... poslat smsku a vyreseno :D
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SKAFF: porid si nejaky po siti ovladatelny pdu - APC ma pekny, ale drahy, uz to myslim zacli delat i mensi vyrobci (akorat casto wifi, coz bych nechtel). Zkusim najit neco vhodnyho
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ACIDOFIL: napriklad GPU hang - projevuje se to tak, ze GPU z neznamyho duvodu zmizi ze systemu, miner to zjisti a sice sam sebe restartuje, ale nenajde GPU takze nemajnim. Proste se to musi otocit. A zkouset to otocit skrz SSH zpusobi jen to, ze vsechny procesy se po reboot ukonci, ja se odriznu od SSH ale rig porad bezi, seknutej v polorebootu. Ani fyzicky tlacitko nereaguje, musim rig doslova odriznout od elektriny a znovu nahodit. Zatim jsem nenasel reseni jiny, nez tam prijit nebo nekomu zavolat, pokud tam nekdo je, aby to udelal. Stalo se to zatim dvakrat za 4 mesice ale stejne je to oser, mam to pres celou prahu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ACIDOFIL: popravde nevim, jak je to s tezitkama a gpu rigama ted, ja sem tezil fakt pred lety, ale jednou dvakrat do mesice bylo potreba masinu otocit, popripadne, jalapena od bfl nemela firmware a cgminer v sobe, ale musel si je pripojit usb kabelem naprilkad k raspberry pi, pres aktivni usb hub a to raspicko mivalo obcas problem. napriklad ti necekane zdechla sd karta s os... nepocitaje v to, ze tenkrat teamviewer snad jeste ani neexistoval, natoz pro linux, arm a rasppi... ;0)
    ACIDOFIL
    ACIDOFIL --- ---
    VYHULENY_UFO: jasne to chapu ale nechapu v cem muze bejt technicky problem.. zatim sem nemel problemy ani s win updatama.. kazdopadne i na mobilu facha teamviewer :D
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Nevim jestli to tu probehlo, ale Drangonmint prej funguje prekvapive dobre. Akorat prej dost huci:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: diky za link, zachranils me. tuhle sajtu o scamech jsem neznal. Me ty prodejni ceny od baikalu s tou sajtou vubec nekorespondovaly, ackoliv jiny masinky mely ceny rozumny..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ACIDOFIL: ted uz ne, ale predstav si situaci, ze je vikend, sedis vecer v hospode a nejednou na mobilu zjistis, ze tva tezitka v serverovne nereaguji a netezi. a protoze cas jsou penize.... tak bezis :D
    ACIDOFIL
    ACIDOFIL --- ---
    VYHULENY_UFO: proc behas?)
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG: každopádně jsou na badlistu http://www.badbitcoin.org/thebadlist/index.htm - Asicminermarket.com This site has been on our watchlist, now it's in our badlist. Another scammer. 7/22/17
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRYZSTOFF: no ja nevim, co myslis tim pasivnim prijmem, ale rozhodne nez spustis tezbu musis vykonat spoustu aktivit. ale takhle to je se vsema byznysama, ktery vymejslis, aby ti z nej par let prichazely penize. a nepocitaje v to, ze okolo tezitek furt behas.
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    Ahoj, pro zpravodajský server INFO.CZ zpracovávám článek o kryptoměnách a hledám někoho, s kým bych si mohl popovídat o jejich těžbě. Ideálně nějakou formou rozhovoru s vámi, jde mi o to na nějakém konkrétním případu = vašem .) popsat, jak to celé funguje, co vše je s těžbou spojené. Jak moc nyní jste nebo nejste happy, že jste na těžbu nakoupili železo, jak moc to naplňuje vaše třeba původní plány o pasivním příjmu, kolik se tím dá vydělat a kde vidíte budoucnost kryptoměn. Snad tak 15-20 minut času, nejlíp neanonymně. Kdyby mi chtěl někdo, kdo se těžbě nějak víc věnu, pomoci, prosím PM. Díky. V.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja bych to vpohode vyrsil 50 cisel pohoda. :)
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    PEPPE_LOPEZ: pretoze bitcoin vystrelil o 1000 ;)
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    jaktože za den vyskočí eth o 100usd
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATT: Co je totiz zajimave je podivat se na pomer ztrat a vyhod vedoucich z chlazeni cele mistnosti.
    Zajimava informace z praxe je ze nas nezajimava nefektivita (Tu na konci plati zakaznik) a stejne to nedokazeme efektivne chladit, notoz to teplo vyuzit.

    ASIC ma oproti serverovne vyraznou vyhodu/nevyhodu - 2xASIC ti nezabere skoro zadne misto a pritom ma odber jako cely rack. Coz musim rict ze je vyborny napad v prispevku SOONIC. Postavit reseni co neni pro mistnost, ale pro opravdu male topne teleso.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOONIC: na odparné teplo jsem docela zapomněl, kaju se
    MATT
    MATT --- ---
    SOONIC: popravdě, praktickou realizaci vubec neřešim ;)

    Mě uniklo, že chceš ohřívat tu vodu na praktický využítí. Pak opravdu potřebuješ TČ, protože na konci nemáš "nekonečně 20°C vzduchu", ale vodu, která má vyšší teplotu než jakou chceš chladit.

    Ono se to nezdá, ale "jen" těch 1000W ohřeje denně přibližně 260 l vody o 80°C.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    MATT: Ty mluvíš o custom řešení, a předpokladáš, že bude existovat vodní blok pro každý vyprodukovaný ASIC, GPU. Your way. Z hlediska pořizovací ceny a životnosti (jestžli na GPU s vodárnou nechceš ještě 5 let hrát doma v obývaku Virtual Sokoban 5D ;)) tak je to už posledních - odjakživa miningu - let mrtvý proud

    Moje ůvaha míří jiným směrem. Krabice, vložíš do ní svůj asic, nebo rig a připojiš ho na vodní okruh. Vlož si do něho co chceš. Kup si jich kolik potřebuješ a ať tě to stojí tolik, že zauvažuješ o prodeji svého zánovního elektrokotle. Bonusem by byla certifikace, že se jedná vpodstatě o teplovodní kotel a získat levnější elektřinu a postavit to mimo potřebu živnosti. Kryptokotel. Nebo tepelné kryptočerpadlo.

    Kompresorový okruh s chladivem se mi zdá univerzálnější pro odvod konstantího tepelného výkonu do jiného kapalného média. Jo, bude to stát další práci kompresoru. Ale umožní ti to přenést jakékoliv teplo ze vzduchu do vody a akumulovat ho.
    Těžkopádně se předáva teplo ze vzduchu do vody (řádově jiná tepelná kapacita). Chladivo v kompresorovém oběhu má takovou vlastnost, že při určitém tlaku se dokáže pri nějaké výparné teplotě odpařovat (výparné teplo řádově jinde než hmota×kapacita). Tím umožní pří "tvé" teplotě odvést několikanásobně víc tepla, než by si přenesl do vody přímo např."přebubláváním horkého vzduchu přes vodu", nebo výměníkem tepla jakékoliv konstrukce (kapacita × potřebná změna teploty).
    No a jedno s druhým, co z troho získáš je několikrát (2÷5)x víc, než energie, co vložíš do kompresoru. Takže úvaha od boku, jestli můj rig celoročně ohřívá vzduch výkonem 1000W a já přidám ještě 333W (kompresor) a těch 1000W (možná i něco z těch 333W) (× nějaká úočinnost) si celoročně schovám na ohřev teplé vody na sprchování, tak si otevřu kryptolázně. A teď ta metafyzika, kdybych celou svoji potřebu tepla na ohřev vody (kterou bych i tak zmařil na nějaké spirále, nebo hořáku) vyrobil těžbou, takže bych vlastě těžil těžebným výkonem jako 1000W miner a "platil" bych za to jenom 333W.. :)

    Od běžné představy TČ se to líší jinýámi provozními parametry (teploty v cyklu, konstatní výkon).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam