Samodržící punčochy nejsou vhodné pro všechny nohy. Všude se radí, že se nemají prát v aviváži, že se nesmí požívat na nohy tělové mléko. A mě stejně nedrží. Ne, že by klouzaly dolů, prostě najednou se lem punčochy přehne a ta se roluje dolů, často tak rychle, že než si to uvědomím, je zle, punčocha u kolene. Je to tím, že samodržky drží dobře na stehně, které je pod lemem a nad lemem stejně široké. Jak je vršek stehna silnější, snadno se sroluje. Jsou dobré pro dlouhé štíhlé nohy, u stehen, které se nahoře rozšiřují je nuno nosit je katší, třeba jen do půlky stehen. Jenže se sukní nad kolena to nejde. Stačilo mi pár trapasů a samodržky jsem zavrhla a nosím jedině podvazky, punčochy tak mohu mít dlouhé. Je to taky mnohem levnější. Nechápu, proč jsou podvazky tak zavrhované. Kolegyně v práci mi říkala, jak ty podvazky můžu ještě nosit. Punčocháče taky nemá ráda, máme v kanclu přetopeno, takže taky bojovala se samodržkami. Nedávno se nadšeně pochlubila, že si koupila taky podvazky. No takové postelové proužky na kraječce, zapla si to na krajíček samodržek a punčochy jí drží. Je to tím, že sice takovéto podvazky normální punčochy neudrží, ale zabrání srolování silikonového lemu. Taky řešení, ale trochu zbytečné a drahé.