• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIABOLUSPunčochy a podvazkové pásy
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DIABOLUS: Mám 174 a není to výškou a tloušťkou mých nohou :)
    Jedny široké mám z bonprix. Ten krajkový lem je takový výrazný a byl červeno černý. Tam se dala určit velikost punčoch. A teď jsem si koupila jedny v Lindex, černé s krajkovým lemem. A sice to dělají taky, ale ne tolik. Kdybych vzala větší velikost, tak to bude lepší.
    LIBERA
    LIBERA --- ---
    Samozřejmě, pokud některé z vás samodržky vyhovují a drží, nebo nedráždí silikon pokožku (mě už po 2-3 hodinách), proč by je nenosila, nosí se mnohem víc nez podvazky. Já mám s nimi ale špatné zkušenosti a jedna prodavačka mi právě řekla, že to stahno má být stejně široké, pak drží. Zkusila jsem kdysi hodně krátké a ty držely, nešlo to ale nosit.
    Jinak co se týče rolování punčoch s podvazky, myslím, že není to v té krajce - navíc jsou mnohem dražší než hladké, ale je třeba si zapnout podvazek do úplného kraje a ne do středu lemu. Protože nemám zas tak silná stehna, nemám s tím problém, i když se lem trochu zařízne, není to tak zlé a nevadí mi to, jsem na punčochy zvyklá. Ještě bych poradila zkusit punčochy s méně % elastanu, jsou méně pružné a lemy jsou měkčí na nošení. teď mám Romartex na zimu s mikrovláknem a je to super pohodí.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIABOLUS: znacka Fiore miva puncochy s vysokym hornim lemem, tedy nejak zdobenym, vypevnenym
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIABOLUS: Tak to asi bohužel ne:-( Jen se přidám k doporučení vyšších a pevnějších lemu.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    ADELHAIDA: mám pás se 6 Riwy (gyrdl) a s 8 no name, a ani jeden nefunguje. Máš typ na nějaký který by fungoval? nechce se mi dávat dalších 1500,- pro nic za nic :(

DALEEN: no to se mi přesně děje. Aha, a víš kam na krajkový lem u podvazkových punčoch? Páč už jsem měla i největší Timei docela drahý a stejně se mi to děje :(. A to mám 172cm, takže zas takový obr nejsem.

ISHA
    ISHA --- ---
    DALEEN: Jo, s krajkovým lemem mám taky lepší zkušenosti než s obyčejným.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LIBERA: porad premyslim, cim jsou tve prispevky (pro mne) tak iritujici - pritom pises subjektivne. Ale asi to bude tim, ze po osobnim pohledu ("mne samodrzky stejne nedrzi"), sklouznes k obecnemu, jakoze neosobnimu pohledu a pusobi to jakoze rozdavas absolutni pravdy:)
    (btw:minus nemas ode mne!)

Ja mam stesti,ze mi ten silikon na kuzi nic nedela, nulove opruzeniny, takze mohu samodrzky nosit s klidem. A miluju je a jsem mala a tlusta a nosim je poradne vysoko. Presne na tom nejsirsim miste stehen, u mne az nahore pod mezinozim. Krasne to kreje to treci mistecko:)
    Vlastne kvuli tomu trecimu mistecku nosim malo puncosky na podvazky, i ty girdly s kratounkyma camfourkama (a o vice podvazku, nez 4) nedrzi puncochy na TOM miste, tedyaz nahore a tak se o sebe trou. A pak take mivam problemy jako holky - shrnuje se ten vrsek, take mam vsak zkusenost, ze kdyz horni lem je z pevnejsi latky, treba krajka, a je sirsi, ze se neroluje. Nicene stale sedi o trochu niz, nez bych chtela;)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DIABOLUS: Mám pás se čtyřmi podvazky na každé noze a tohle se mi dělá taky. Myslím, že se to děje kvůli příliš úzkému lemu punčochy. Zjistila jsem, že když je lem dostatečně široký a ideálně pevnější (krajkový), tak se tohle děje míň nebo vůbec.
    U běžných punčoch se mi vnitřní strana punčochy sroluje pod špek vnitřního stehna a jednak to nevypadá esteticky a druhak je to dost nepříjemné (stehna se třou o sebe...)
    Takže jen dostatečně široký horní lem.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIABOLUS: Co pás s více podvazky?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    ISHA: jsou levnější, ale já třeba už zkusila asi pět různých velikostí punčoch a všechny se mi shrnou ze vnitř stehna kde není podvazek do ruličky a pak je to dost nepříjemné.

Nemá někdo nějaký typ? Samodržky mít nemůžu, doslova mi žerou kůži :(.
    ISHA
    ISHA --- ---
    LIBERA: samodržky s podvazkama? to je zajímavé řešení :) Ale pak už se asi fakt vyplatí rovnou koupit punčochy na podvazek.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    LIBERA: Spis jsi měla špatně zvolenou velikost. Jestli je na me neco mekke a tvarované, jsou to rozhodne stehna. Samodrzky nosim celkem rada a nosim je dost vysoko. Nohy msm kratke, neb merim 160cm..
    LIBERA
    LIBERA --- ---
    Samodržící punčochy nejsou vhodné pro všechny nohy. Všude se radí, že se nemají prát v aviváži, že se nesmí požívat na nohy tělové mléko. A mě stejně nedrží. Ne, že by klouzaly dolů, prostě najednou se lem punčochy přehne a ta se roluje dolů, často tak rychle, že než si to uvědomím, je zle, punčocha u kolene. Je to tím, že samodržky drží dobře na stehně, které je pod lemem a nad lemem stejně široké. Jak je vršek stehna silnější, snadno se sroluje. Jsou dobré pro dlouhé štíhlé nohy, u stehen, které se nahoře rozšiřují je nuno nosit je katší, třeba jen do půlky stehen. Jenže se sukní nad kolena to nejde. Stačilo mi pár trapasů a samodržky jsem zavrhla a nosím jedině podvazky, punčochy tak mohu mít dlouhé. Je to taky mnohem levnější. Nechápu, proč jsou podvazky tak zavrhované. Kolegyně v práci mi říkala, jak ty podvazky můžu ještě nosit. Punčocháče taky nemá ráda, máme v kanclu přetopeno, takže taky bojovala se samodržkami. Nedávno se nadšeně pochlubila, že si koupila taky podvazky. No takové postelové proužky na kraječce, zapla si to na krajíček samodržek a punčochy jí drží. Je to tím, že sice takovéto podvazky normální punčochy neudrží, ale zabrání srolování silikonového lemu. Taky řešení, ale trochu zbytečné a drahé.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak ten pan z Timey je uzasnej!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Napis jim mail :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: A musim s nim fyzicky mluvit/telefonovat nebo staci, kdyz napisu? :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Zkus si nechat poradit od pana Kustry, ma eshop Timea a fakt se v sortimentu vyzna.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    A doporucite prosim nejake cerne prusvitne samodrzky pro 180 cm vysoke? Krome m&s XL...a pak i nejake na podvazky, cerne prusvitne.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MOODYCAT: ak ich máš napnuté a kĺžu hlavne pri ohybe kolena, tak potrebuješ dlhšie
    ak ich nemáš úplne napnuté a aj tak kĺžu, tak máš buď slabý silikón alebo mastné/vlhké nohy - skús si zapudrovať stehná pred oblečením samodržiek alebo inú značku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam