• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOMILOMIšperky ve fotografii
    Jak na fotografie šperků a podobnych predmetu. Diskuze pro amatery (z lat. "amator" - ten, kdo miluje) a profesionaly produktove makrofotografie. Technika, metody, vybaveni, postprodukce, napady na zatisi, inspirace z profesionalni tvorby a reklamy. Vlastni fotografie a diskuze nad nimi jsou vitany.
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj ve spolek! Co trochu oživit diskuzi? Věnuji se produktové fotografii a rozkrývám možnosti focení šperků. Mám k dispozici slušné technické zázemí a o to méně zkušeností. Věnuje se někdo teď z místních focení?
    nějaký příklad:

    MENTONY
    MENTONY --- ---
    No a narazila jsem na tuto kombinaci https://www.youtube.com/watch?v=H2sTdOD7eDU&feature=youtube_gdata_player
    Myslite ze to bude dobre?
    MENTONY
    MENTONY --- ---
    Tak konecne mam svuj ucet,prispivala jsem od znameho MFIN. Tak momentalne jsem v teto fazi:

    Co myslite?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MFIN: jojo, tenhle vidim prodavat vsude, verim, ze neni idealni. Mam podobny, ale vubec ho nepouzivam.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    "The idea ho have seamless reflector all around the subject, and use spot or narrow lights to create gradients. Something which is not possible with a shooting tent: because it’s a cube, the edges of it may interfere with a smooth glossy surface we would like to see on our jewelry. The key here is a smooth gradients all around."

    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Plast, dve trubky, drat a lepici paska :)

    MFIN
    MFIN --- ---
    Ja si prave koupila tuto sadu http://www.elementrix.cz/...-S2/5/188-S2-3860-Fotograficky-stan-Fotostan-Profesionalni-Studiova-sada
    Prvni jsem si uvedomila,ze je zbytecne velky, dalsi problem je v tom,ze se mi stale zrcadli svy te konstrukce a ted mi tam bude rekazet i to dno. Premyslim, ze ho poslu dal...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Neni zac. Ja ted nejaky bude potrebovat poridit, ale jeste jsem nevidela co bych potrebovala- totiz stan bez dna, abych mohla fotit na bilem pozadi.
    MFIN
    MFIN --- ---
    Myslela jsem si,ze to tak bude. Vcera jsem zkousela dle tveho navodu, pozadi super, ale prstynek strasne tmavy. Budu zkouset dal.....zatim dekuji za rady. Az z toho vyleze neco obstojneho,tak se pochlubim.
    Trochu me mrzi,ze jsem kupovala ten stan...rada bych ho vyuzila
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MFIN: pouzivam průsvitný papír - bud primo pridělaný na světle nebo kolem jako světelný stan
    MFIN
    MFIN --- ---
    LOMILOMI: dekuji. Vcera jsem si prinesla domu plexi,tak budu zkouset. Potrebuji s tim pohnout,aby ty webovky nejak vypadaly. jeste se zeptam k tem svetlum. Pouzivas na ne neco k rozptyleni svetla?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MFIN: Na vysvetlenou tady posilam puvodni fotku - je na ni snad patrna instalace, kterou ted pouzivam :
    Na zemi bila deska, stativ s "zirafim krkem", pod stativem svetlo nasvicujici bilou desku - zastinene kartonem. Dve zidle s krabicema a na nich plexisklo.

    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GIZZZER: jojo...ono to chce nejdriv vyzkouset, nez do neceho investujes - radeji koupit jednu vec co budes opravdu vyuzivat nez levne fotopomucky co nejsou adaptovane na tve potreby :) Jo a dik za tip na doostrovani v PS - pouzila jsem ostrici filtr na nekolika mistech a vysledek je lepsi.

    Prave asi pujdu koupit poradny fotostan, pecici papir se mi casem zmackal a dostala jsem dalsi varku masivnich strbrnych sperku s extra lesklym povrchem.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    LOMILOMI: Hehe, člověk se nesmí bát improvizovat :-]

    LOMILOMI: Děkuji :-]
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GIZZZER: ta puvodni fotka neni uplne idealni, ale pekne jsi to z toho vytahl.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GIZZZER: fotostan se da nahradit dobre umistenou odrazovou plochou - bilou ctvrtkou, nebo trebas polopruhlednym napr. pecicim papirem (vyzkouseno :)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MFIN: ta podlozka musi byt podsvicena, jinak na ni budou odrazy. Tady ty leskle podlozky se pouzivaji, aby tam byl odlesk naschval - rikaji tomu efekt "Tiffany"


    MFIN: ladeni svetla - tim myslim pridat nebo ubrat silu svetla. Proste tu lampu das bliz nebo dal. Ja si na lampu namontovala stmivac, ale resili jsme tu, ze to meni teplotu svetla - svetlo bude zlute. Coz je jedno u stribrnych sperku, proste je odbarvis - stribro je cernobile. U barevnych to je potom problem :/
    MFIN
    MFIN --- ---
    GIZZZER: ono jde spíše o to, že si stan odráží v té podložce pod foceným předmětem
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    MFIN: Tak to ti bohužel neporadím, protože dostávám emailem už hotovou kupu fotek a "jen" z nich vybírám nejlepší a upravuji je. Ale tak nějak z logiky věci, pokud je předmět hodně lesklý, tak na něm prostě odrazy budou. Jinak by ostatně ani nebylo poznat, že je ten předmět lesklý. Takže odlesk samotný by na škodu být neměl - záleží spíš na tom, co se v předmětu odráží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam