• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MERTLAS: jak se to vlastne ma s tim litanim kolem letiste? Konkretne ted myslim plan na Vypichu, kde se modelari schazi roky, je to mimo osu drahy, ale velmi pravdepodobne bliz nez tech 5.5km, jedinej leteckej provoz v okoli jsou vrtulniky, ale modelari obvykle litaji pod urovni stromu / dratu VVN, co jsou tam vsude kolem... Chapu spravne, ze provoz modelu/"dronu" tam uplne legalni neni, ale dokud nebude pruser, resit se to nebude?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Tak jedno po druhym :)

    WERT: Vcera to hned po poplachu psal jeden kolega z ŘLP, co v tu chvili byl primo na vezi... Dron visel bliz nez 2,5mile od drahy 06 v letovym koridoru a to letadlo ho podle hlaseni pilota podlitlo... coz je trochu sileny.

    MRAKY: kterykoliv dron to byt nemohl. Respektive ne ty od DJI, ktery maj NFZ a nepustej te v tomto prostoru vubec do vzduchu, ba dokonce ani nezapnou motory. Takze to bud byl hacknutej DJI, nebo mel zastinenou GPS, aby nepoznala, ze je v NFZ a nebo to byla nejaka cina. Udajne byl cervenej o velikosti cca 30cm (to netusim, jestli je takhle mozny identifikovat, ale treba byl tak blizko, ze ano). At tak nebo tak, je to v kazdem pripade totalni pruser a nehorazna nezodpovednost daneho dronare, kterej by si zaslouzil exemplarni trest s velkou medializaci! Je to pro nej sice drsny, ale proste to jinak nejde.


    MRAKY: FPV je u nas povoleny pouze v pripade, ze mas u sebe nekoho (tzv spottera), kdo na dron kouka a ma ho na vizualu respektive je schopen prevzit rizeni v pripade nouze. Do toho nejsou popravde zahrnuty zavodni stroje do 250g, ktery UCL toleruje a muzes s nima litat celkem volne (v Malesicich lita celkem dost lidi, nekteri i na Letny atd...). Nicmene napriklad litani s DJI Goggles je u nas nelegalni. Tedy pokud s sebou nemas spottera.

    Povoleni s tim, jestli se jedna o let FPV nebo klasicky vizual, nema co delat. Povoleni neboli letecke prace potrebujes jen pokud chces litat komercne, tedy si litanim vydelavat. Pokud nechces, tak povoleni k leteckym pracem nepotrebujes a plati pro tebe jen Doplnek X.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    MRAKY: Detaily nevím, četl jsem o tom tak před rokem, možná před rokem a půl. Prej snad v Japonsku to vyvíjejí, poněvadž v těch jejich městech žije strašný množství lidí na malým prostoru.

    Osobně bych nebyl ani proti odstínění i mobilního signálu, protože stejně doma má člověk připojený telefon na WiFinu a všechny messengery a podobný voloviny pořád fungujou. Já jsem třeba klasickej hovor neměl už tak měsíc minimálně. Všechno řeším přes data.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    JAKUBMOKRIS: a to jako jak?,))) nějaké detaily?,)))
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    AQUARIUS: Mělo by to umět odfiltrovat jen frekvence WiFi.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    JAKUBMOKRIS: takze si z bytu udelas faradayovu klec a kdyz tam prijdes s mobilem, tak ten bude muset zvysit vykon, aby se vubec domluvil s BTSkou? To zni jako dobrej napad :)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    FABIAN: Zarušení pásem je zvěrstvo, který v současné době nedokážeme odstranit. Kdyby se to týkalo jen dronů, tak by to ještě bylo v pohodě...

    BTW co vím, tak poslední novinka v zabraňování odrušení je speciální barva, kterým by se natřelo obvodové zdivo bytu zevnitř. Barva bude obsahovat cosi, co prostě odstíní WiFi signál, takže třeba jednotlivé byty budou v podstatě izolované od sousedních WiFin. A co vim, tak by to ani nemělo bejt nějak extra drahý, ty barvy. Každopádně, než se to dostane k nám...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DEEJAYY: Podle toho co vim ja, ciste fpv je zakazane komplet. vzdy musis mit nekoho, kdo ma visualni kontakt s dronem. Ikdyz jsem cetl, ze (jako v pripade rizeni) osoba blizka to zvladne taky ;)

    jsou tady ID, ktere maji lepsi prehled o zakonech. radsi bych pockal na jejich nazor...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    MRAKY: takže i k téhle DEEJAYY: hračce která FPV disponuje, bych měl mít povolení?
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    MRAKY: No myslim, ze pro myslivce neni az takovy prus..vi, ze sestrelil dron, ale ze dost razantne porusil zakon o strelnych zbranich a strelivu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: fpv. Ne fvp...
    '
    Drony lze navádět až z tříkilometrových vzdáleností a sledovat přitom jejich let prostřednictvím tabletu odněkud z bezpečí. Provoz takových zařízení patří pod kontrolu Úřadu pro civilní letectví.

    „Provozovatel takového dronu by měl mít povolení k létání letadla bez pilota,“ říká oficiální pilot dronů David Malík'
    Já vím že aha je bulvár. Ale i tak...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Sestřelil šmírácký dron ...nyní čeká, zda bude platit! | Ahaonline.cz
    http://www.ahaonline.cz/...usite-vedet/137820/sestrelil-smiracky-dron-nyni-ceka-zda-bude-platit.html

    300k za sestřelení dronu? Slušná pálka.

    Btw naznačuje se tam, že fvp je povolené, pokud máte licenci.... což je imho nesmysl. Pletu se?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WERT: letova vyska ~180m ( pri uhlu sestupu 3% ), to mohl byt skoro kterykoliv dnesni dron
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    YAKOBO: taky mám problém se signálem. Párkrat už jsem ztratil signál úplně, tak se Spark začal vracet na home pozici. Když přiletěl blíž, stopnul jsem návrat a mohl zase ovládat.

    Strašně to ruší Wifi vysílače, kterých tady po městech a vesnicích Prahy západ jsou hromady (v našem městě 2500 lidí 3 poskytovatelé, takže na každym druhym baráku 5gHz wifi..).

    Tohle ale firmwarem asi úplně nevyladí, ne? Když je pásmo zarušený, tak imho smůla.
    WERT
    WERT --- ---
    tak kdo z vas to byl? Priznejte se :)

    Dron v Praze se pohyboval v dráze přistávajícího letadla, hlavní dráhu museli uzavřít – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-pohyboval-v-draze-pristavajiciho-letadla-hlavni-drahu-museli-uzavrit.html
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    kdyby někdo měl zájem tak prodám tento zcela nový dron

    Syma X5UW PRO 2,4 GHz s WiFi HD kamerou, barometrem a možností ...
    https://www.rcskladem.cz/...-syma-x5uw-pro-2-4-ghz-s-wifi-hd-kamerou-a-barometrem-28-minut-letu.html

    chtěl jsem si to vyzkoušet, což se stalo, pak se něco stalo s motorky tak jsem jej reklamoval, dnes jsem dostal nový kus, ale už chci koukat po něčem z vyšší řady ...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LAUNCHER: mam dji googles, ale jen mavic pro... a bez telefonu, jen s rad. ovladačem, se to ovládá fajn
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LAUNCHER: Vubec bych nemenil. Hlavni duvod je, ze Xiaomi ma nastavene bezletove zony natvrdo a (zatim) je nelze vypnout nebo zmenit nastaveni jako napr u DJI. A ja nechci cekat nez udelaji update a novy FW. Bonus u Mavica vidim ve skladnosti a senzorech. Jinak bych rekl ze jsou dost slusne srovnatelni. Takze bud driv prodam MiDrone nebo zmeni nastaveni...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DR_RIC: Kvuli skladnosti, nebo bylo spatne jeste neco jineho? :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Kdyby mel nekdo zajem chci prodat prakticky novyho MiDrone od Xiaomi 4K verzi. Asi vite co je zac. Ma za sebou 3 lety. Kompletne s prislusenstvim (batoh, kryty atd) Prechazim na Mavica. Kdo ma zajem PM prosim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam