• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Šotouši objevili drony :) https://youtu.be/eIullAMNCYQ?t=49s Je to myslím moc pěkný, taky jsem zkoušel https://youtu.be/paxBVxLdiik?t=1m35s, ale při otáčení mi to trochu ujelo, musím ještě dost trénovat :)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LAUNCHER: Tak vyhrali Cinani. Od vcera novy update s - nasi legislative a mistopisu aspon trochu - odpovidajicima NFZ. Konecne muzu fatit barak. 20m staci bohate. Mi drone si nechavam a jsem spokojenej jako blecha.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Predpokladam, ze to vsichni stihli zaregistrovat, ale kdyby nahodou nekdo ne... V Ceske televizi ted jde druha rada podle me naprosto uzasnyho poradu - Krajinou domova.

    Nachazi se v nem zabery, ktery v soucasny dobe jen tak neporidite vzhledem k novele zakona o Narodnich parcich, ktery velmi omezil provoz dronu v techto mistech. V soucasne dobe dostala pouze jedina produkce povoleni litat v KRNAPu a nikdo zatim nedostal povoleni litat na Sumave (bavime se o legalnim komercnim litani :) ).

    Nicmene nektery zabery, ktery jsou predevsim v prvni serii porizeny, byly z legislativniho pohledu dost za hranou a Orchis film s tim mel celkem popotahovacky s UCL - vcetne toho, ze bohuzel Orchis nemeli letecky prace. Nicmene vzhledem k vysledku a jedinecny kvalite tohohle poradu bych (kdybych byl urednik) udelal vyjimku. Protoze tohle fakt stoji za to!

    Doporucuju shlidnout.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Na tohle jsem ted narazil, treba to nekdo vyuzije:
    Double the Range of your DJI Mavic or Spark with a $9 Accessory! See me test it. – Steve Huff Photo
    http://www.stevehuffphoto.com/...range-of-your-dji-mavic-or-spark-with-a-9-accessory-see-me-test-it/
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    B3DA: Tak to je vetsina appek :) navic treba vitr a podobne jsou dost nepredvidatelny a v kazdy vejsce jiny :) ostatne jako vsechno i tyhle veci je vzdy treba brat s urcitou rezervou. Jo je to dobry pro nejakou obecnou orientaci, ale nelze to brat jako bernou minci :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    FABIAN: ten web, co z něj appka tahá data občas pěkně kecá tak bacha.. ;) ale ona je vetsina těchhle informací všude spíš dost orientační.. jen některý jsou očividný víc a nektery min
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Mimochodem jeste k tomu KP indexu. Dnes a zitra nejsilnejsi cisla za poslednich nekolik mesicu. Proc? Protoze dneska byla nejsilnejsi erupce na Slunci v soucasnem 24 cyklu, ktery zacal v roce 2008... dneska a zitra je index na hodnote 7.

    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    FABIAN: jop to je znama appka :) ja k dronovani pouzivam tyhle appky:

    Pocasi
    iRadar+
    Hover
    Windy
    Magnetology
    Maia
    iKatastr2
    Magic Hour
    SunriseSunset

    Trochu kombo, ale samozrejme nepouzivam je najednou :)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    MRAKY, MERTLAS:
    Používám app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uavforecast (je i pro iOS), kterou doporučoval někdo na Youtube (už nevím kdo) a tam jsou všechny tyhle věci sledovaný pro tvojí aktuální polohu (nebo si můžeš samozřejmě zadat místo, kam jedeš lítat). Když je vše ok, napíše Good to fly.

    Dík za vysvětlení KP, který tam taky je a nevěděl jsem, co znamená :)



    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MENTOL_: to vyzkousim. Diky!
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DJI Care jsem kupoval normalne online, v profilu si nastavil CZ a zaplatil o neco drazsi cenu v Eurech. Posila se to pak tusim do Nemecka, postovny hradi DJI. Aktivaci idealne do 48ho, ale lze i pote, akorat se musi na vyzvu natocit a poslat jim video toho drona, ktere dokumentuje, ze v okamziku nakupu toho pojisteni je plne funkcni.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MICTECH:ok. dejme tomu, že žiju trvale v singapuru. Můžu pak celou komunikaci s dji care vyřizovat prez svoji adresu v singapuru?(a platit poštovné ze sveho?)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    MRAKY: Moc nechapu tvoji otazku.

    DJI drona si muzes koupit treba v Singapore. DJI Care si kupujes zvlast, kde zadavas seriove cislo drona a adresu pro doruceni. Protoze na tu adresu je pak navazano to, ze DJI plati postovne pro DJI care. Pokud budes drona posilat z jine zeme, nez mas DJI care, tak si postovne platis sam.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MICTECH: 'odkud' takže je to potřeba udělat pomocí nějaké vpn prez zemi, kterou podporují? Jak je to s adresou? Dá se použít nějaký přeposílání moloch ala borderlinx? Máš nějakou funkční kombinací?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    MRAKY: Je jedno, kde koupis drona od DJI, dulezite je odkud kupujes DJI care. Akorat ho musis koupit do 48h od aktivace dronu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PSA: DJI Care Refresh not available in some countries | DJI Mavic Drone Forum
    https://mavicpilots.com/threads/psa-dji-care-refresh-not-available-in-some-countries.962/
    "Greater China
    N. America
    Canada
    27 countries in the EU
    United Kingdom
    Australia"

    koukam, ze asi ano...
    pokud to mas na profi a litas casto, tak to je pro tebe jako delane :) resi to prave ty obavy:
    ". zatim jsem to realne nemel koule zkusit, protoze jsem fakt podelanej, ze to nezafunguje a fakt nemam v kapse dalsich 50k na novej stroj respektive na opravu"

    ja bohuzel kupoval mavika v asii, takze jsem o tohle prisel, podle ohlasu na forech je to velmi uzitecne ;)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MRAKY: DJI care jsem bohuzel nezkousel... Ale mam pocit, ze se koupit da. Ale to je spis dotaz primo na prodejce :)

    To s tim vetrem a podobne je pravda. Stejne tak nachylnost na ocelovy a vubec kovovy veci. Proste lidi koupi stroj a mysli, ze nemusi nic... a pak jsou dost casto nemile prekvapeni.

    Nerikam, ze treba co se legislativy tyce jsem na zacatku byl jinej... Prvni dron jsem si poridil s tim, ze budu litat ve meste a natacet baraky a podobne... klasika... pak ale prsilo prozreni, co vsechno je s litanim spojeny a spojovani ruznych fyzikalnich zakonu poznavam pokazdy, kdyz jsem ve vzduchu... :) Jednoduse se clovek porad uci necemu novemu respektive si uvedomuje v praxi to, co se ucil na gymplu a rikal si, ze mu to k nicemu nebude :D

    Ale uprimne jsem za to rad, protoze diky komercnimu litani jsem se dostal na mista, kam bych se normalne uplne nedostal, potkal lidi, ktery bych normalne nepotkal a tak dal... :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    AQUARIUS: http://www.swpc.noaa.gov/products/planetary-k-index


    MERTLAS: jsou i i dalsi veci, ktere si clovek hlida... trebas kdyz ti fouka silny vitr, tak to ovlivnuje dobu navratu(coz automatika nezohledni). Navic bych rekl, ze spousta stiznosti ( a duvod , proc ja problemy zatim nemel ) je , ze mavic je extremne citlivy na jakekoliv ocelove konstrukce.

    btw, kdyz jsme u tech drahych oprav. Zkousel jsi koupit dji care refresh v cesku ? Da se koupit?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    AQUARIUS:
    http://www.swpc.noaa.gov/products/planetary-k-index
    All about the Kp index » Aurora Service (Europe)
    http://www.aurora-service.eu/aurora-school/all-about-the-kp-index/
    K-index - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/K-index

    ve zkratce.. ukazuje intenzitu geomagnetickych bouri. 0-4 je vicemene v pohode a nemelo by se nic stat. 5-6 muze byt pruser - tedy kopas je zmatenej a byva to duvod, proc stroje berou drahu uplne jinam, nez maji. 8-9 je pro kompasy a stroje s nima velkej pruser...

    Existujou aplikace, ktery ti KP index ukazou respektive cca odhadnou jeho vyvoj v nasledujicich dnech. Ale popravde uplne se na ne neda spolehnout.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MERTLAS: Co je to ten KP index? Ja zatim litam s nejakym noname cinskym dronem (Quanum Nova), kterej v sobe ale shodou okolnosti ma Arduino, takze v tom beha normalni Arducopter firmware a pomer cena/vykon tim padem vychazi dost zajimave (i kdyz dneska bych radsi bral Nova Pro, ta ma vetsi prostor pro baterku a stoji podobne).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam