MHO: Já coby řekněme rekreační letec, který vnímá drona jako něco na způsob létajícího stativu (Phantom 3S, vzletět, vyfotit si něco ze zajímavého úhlu, přistát) bych jednotnou úpravu po Evropě docela uvítal proto, že když jedu někam za hranice, nemusím trávit věčnost zjišťováním lokálních regulací - třeba cestou do Slovinska jsem i psal na místní oficiální stránku s pokyny pro amatéry dotaz, jak přesně a co hlásit, ale nikdo mi neráčil odpovědět. Licencovanou apku, kde by bylo detailně vymezeno, kde se lítat může a za jakých podmínek (včetně CHKOček a tak) bych taky užil.
Co mne ale znepokojuje jsou ty testy - ne, že bych je neudělal, autoškolu jsem taky udělal a chápu její užitečnost, i když neřídím, ale pokud by se u nás bez rozlišení kategorií zachovala nějaká aktuální podoba včetně administrativní a finanční zátěže, tak je to sice OK pro profesionály (pro které je to investice), ale u amatérů už je to hraniční administrativní a finanční zátěž - mít tam nějaké podrobnější členění (podobně, jako se u aut liší povolení na fichtla vs řidičák na kamion) by bylo fajn.