• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CALIBOS: Nerozumim tomu jak to souvisi s mym příspěvkem, kdyztak posta.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    LAUNCHER: Je doufám jasné, že toto není točené Mavicem, ale 100g hračkou - whoopem? Který běží na úplně jiných frekvencích než DJI - není rušen wifinou atd a má mnohem větší dosah.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWALLOW2: Pada mi to porad, jeste teda ne prudce. Taky bych nechtel.

    Letna - Vzadu kde nebyli lidi by to bych to nevidel jako moralni problem. Nad davem at si kazdy sahne do svedomi sam, neznam piloty a neznam stroje, nesoudim.

    DRONE OVER HONG KONG PROTESTS
    https://www.youtube.com/watch?v=PCyrJTmUpNQ
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: Odmitam o podobnejch hovadinach diskutovat.

    Ale kdyz uz cisla tak ne umrti.
    Ale kolik je spadlejch dronu vs spadlejch vrtulniku. Aha?



    Tohke je prostez zbytecna diskuze, jestli srovnavas “padovost” hracky v rukou amateru bez povedomi a casto soudnosti s profi letectvim, technikou v rukou profi pilotu a peci profi techniku. Tak nema zadna diskuze smysl proste.

    A taky neni vrtulnik jako vrtulnik, treba takovej robinson ti nad prahu pravdepodobne ani nikdo nepusti..
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    LAUNCHER: Tak davej :) a za posledni rok, protoze drony za doby spadlych mi-8 tolik neletaly vid? A vyrad prosim toho kdo zarval v tom vrtulniku ..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Dodej pocty zabitych v CR pri padu dronu.

    Ja pak dodam pocty zabitych v CR pri padech vrtulniku.

    Michas dojmy a pojmy, diskuze je potom tezka.

    Je uplne burt kolik "predepsany mnozstvi hodin v provozu s rezervama", dulezity je jen kolik lidi to zabilo na jedne strane vs kolik lidi to zabilo na druhe strane. Rozumeme si, rezervo na zivotnost?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    LAUNCHER: Tak muj Mavic uz spadnul (moje vina, blbe zaklapla baterka asi) nastesti nebyl nad lidma. Treba by nezabil, ale zkouset bych to nechtel ...
    VACA
    VACA --- ---
    No, je dobre ze delas risk managament nekde kde to nema vliv na zivoty lidi.

    Protoze jak tohle muzes vubec rict, tohle srovnavat, to mi fakt hlava nebere
    VACA
    VACA --- ---
    Ale v neposledni rade i ta tebou zminena letova hodina, ktera je u vrtulniku tak draha, protoze se o nej neustale stara tym profesionalu. Prakticky vsechno se neustale kontroluje, dily maj predepsany mnozstvi hodin v provozu s rezervama na zivotnost, kdy se preventivne menej. A vubec, jejich vyroba je predmetem duslednyho protokolu. Palubni systemy jsou jisteny nasobne jejich duplicitou apod.

    S hrackou jejiz technika se neda srovnavat at uz prumyslovou kvalitou vyroby, jistenim.. a navic o kterou nevis jak se kdo staral, pred tejdnem to treba utopil v rybnice a ted s tim pujde litat nad namesti plny lidi, kde kdyz ti neco spadne z nebe tak ty lidi treba taky zpanikarej, dalsi nebudou vedet co se tam stalo proc ten krik, zpanikarej taky ve finale se ti to ten dav fakt da do pohybu spatnym smrem, lidi se ti tam uslapou apod..


    Nevim, srovnavat vrtulnik a hobby techniku (ktera je navic spotrebni zbozi) z datartu v rukou siroky verejnosti. Vetsi hovadinu jsem dlouho neslysel
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWALLOW2: Porad vetsi sance ze ti na sisku spadne polocejni vrtulnik nez Tvuj mavic prudce. Ale o tom muj post nebyl...
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    LAUNCHER: To vis, ze jde srovnavat pilota s xletou praxi sedici v profi odladenem stroji za desitky miliony, servisovanem za x milionu rocne, se mnou ktery ma Mavica jeden rok a naletal cca 50 hodin :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Taky nic ve zlym ale aplikovany risk mamagement me zivi. Hadej co by melo vyssi pojisteni, jestli vrtulnik nebo mavic. Personal BBC olol, koupili to od kontraktora.

    Za mne k diskuzi vse, snazite se dohadovat o blbostech, kdyz nad celem sirem svete se nad demoskama lita s dronama a vrtulnikama. A obecne prusvohu s dronama bylo minimum a do budoucna se to bude jen lepsit.

    Kdyz nechcete tak nelitejte, ostatni se tez zaridi jak uvazi.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Uz jen to jakej ma vycvik a povedomi ma pilot vrtulniku o problematice vsech moznejch vlivu na let a pilotaz, jaky ma povedomi nejakej pepik co si vcera v datartu koupil mavic.

    Proste smesny srovnavat
    VACA
    VACA --- ---
    Srovnavas nesrovnatelny. At uz jde o stroj pilotovanej lidskou posadkou na palube, s moznosti autorotace, v radech desitek milionu, vyvojove a atestana v radech stovek milionu.
    Nebo at uz jde o BBC, az budes mit techniku jako bbc, personal jako bbc, a predevsim rozpocet jako bbc kterej toho mnoho pokryje, vcetne pojisteni a pripadnejch likvidaci skod..

    S beznym smrtelnikem kterej o dronu vi akorat to ze se ovkada mobilem a jeho komercni hrackou..

    Predstavujes si to trochu jako hurvinek valku mam ten pocit. Nic ve zlym
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MHO: V CR bezne letaji 3 tunove stroje s dvema rvoucimi turbo-hridelovymi motory nad davem fotbalovych fanousku, demonstrantu, nad rodinymi domky i nad sidlisti, nad silnicemi za plneho provozu, nad draty vysokeho vedeni. Obcas dokonce i nad CHKO.

    Zaroven maji tyto 3 tunove hlucne stroje, prepocteno na letovou hodinu provozu, vyrazne vetsi pravdepodobnost zabiti lidi, nez vzpominany Mavic (Opravdu ne kazdy nerizeny pad Mavicu je prudky a ne vzdy to nekoho zabilo nebo zranilo).

    A pekne prosim, toto cele se deje naprosto legalne a dokonce pod hlavickou PCR! ;-)

    Srovnej drahu stroje na videu a co by Ti na to rekli organi, kdybys to same udelal se svym dronem.

    Pak mi dovol, abych si myslel o PCR a spol. neco o "kaze vodu, pije vino".

    PČR: Policejní vrtulník pomáhal při dopravní akci odhalovat silniční piráty
    https://www.youtube.com/watch?v=sIWVr_ZX7fg
    HULIK
    HULIK --- ---
    Nemáte někdo už doma DJI Mavic mini?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DAN_F: Napis to lidem do BBC.

    DRONE FILMS HUGE THAILAND PROTEST CROWDS BBC NEWS
    https://www.youtube.com/watch?v=Kr2kdtZOFW0
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: abychom se pochopili, mne nevadi, ze PCR zakazala lety nad demonstrantama. Vubec kvuli nejaky panice, kdyby dron padnul, to je picovina, spis aby nekomu neublizil, kdyz spadne. Co mi vadi, ze tam je zakaz vsude, clovek nemuze ani vzlitnout nad sebe 10 metru, aby si udelal fotku tolika lidi, je to docela pekny zaber. Vadi mi, ze to zduvodnujou bezpecnosti lidi. Jakejch lidi proboha? Ja nechci litat nad lidma, chci si udelat z povzdali fotku. A to maj zakazany kvuli minulosti od vedeni, protoze to jim prikazal jejich nacelnik. Pokud si vzpomenes, tak v minulych rocnicich, pocinaje 2013 lhali o ucasti lidi. Tohle mi vadi. Nesmyslny zakazy.
    Ok, at tam jsou a jsou ve strehu, at okamzite zavrou do antonu a zpokutujou magora, co poleti nad davem. Ale udelat si z loucky vedle fotku, kde nikomu neprekazis, par metru nad zemi... at jdou do prdele.
    MHO
    MHO --- ---
    LAUNCHER: DRAGON: Nechci to nijak hrotit a pokud jsem DRAONA špatně pochopil, tak se omlouvám. Vnímal jsem to jako, že policii přičítáš úmysl omezením dronů poškodit demostraci. Což mi přišlo za hranou.

    Nejsem příznivcem zákazů a nařízení. Sám létám s Mavicem, který je rootnutý a vykastrovaný od různých kontrolních funkcí. A ne vždy je to v souladu s legislativou. A také létám/jezdím s doma postavenými modely (FPV koptéry, letadélka, auta), které mi mockrát spadly.

    Z toho vyplývá i můj postoj k regulaci dronů. Ano občas létám, kde se nemá. Třeba Dragonova fotka rybníka Svět kousek od hráze mně nijak netrápí. Ano je to CHKO, ale upřímně řečeno tam mi dron nevadí. Sám jsem ve stejném místě jezdil za motorovým člunem na vodních lyžích. Kdyby létal na druhém konci, kde je ptačí rezervace asi se budu tvářit mírně kyseleji.

    Vnímám rozdíl mezi tím, když někdo létá kde nemá a rizika jeho chování jsou malé a predikovatelné.
    Příklad přelétávám koleje někde v zapadákově, když pozitivně vím, že tam jedou dva vlaky denně a znám jejich časy. Let v CHKO.

    A kdy jsou rizika pádu velké a neodhadnutelné. Příklad - v blízkosti dopadové oblasti dronu je 200tisíc lidí, kde je brutální elektromagnetické rušení.

    Argument s baterií není mimo. Jen se snažím aby si ostatní uvědomili, že případný pád dronu způsobí problém.

    Můj názor je, že většina pilotů, jejichž první zkušeností je DJI se příliš spoléhá na to, že to funguje. A neuvědomují si, že i DJI prostě jednou selže motorek a spadne. Že může ulítnout a spadnout. Vůbec s tím nepočítají. A tedy nemají plán B co dělat v takovém případě.
    B3DA
    B3DA --- ---
    Me se libi, jak lidi pocitaj s tim, ze se neco nemuze vysrat, bez ohledu na jejich skill. Specialne v total zaruseny casti mesta.
    Jako jo, tyhle veci se clovek musi naucit zkusenosti (akorat teda lepsi, kdyz tu zkusenost nabere sam a necpe ji taky nic netusicimu davu :) )
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DRAGON: "Na základě anonymizovaných lokalizačních dat z naší sítě přepočtených na celou populaci se na akci sešlo zhruba 257 tisíc lidí," oznámila mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

    LAUNCHER: A jak by sis to svoje "vedle davu" představoval? Aby to bylo rozumně safe, musel bys v tomhle případě být "vedle davu" aspoň kilometr daleko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam