REEN: ahoj :) takových podobných projektů je po světě několik různě úspěšných. U nás máme taky jednu už celkem zavedenou platformu a zcela upřímně, víc zakázek (prakticky všechny) chodí především ze zahraničí respektive na zahraničí než na česko.
Řeší defakto kompletní službu od zadání a vyřízení podkladů poptávky, přes vypracování nutných povolení pro UCL, vybrání kompetentního pilota podle určitých faktorů až po následnou postprodukci. Ten projekt už jede několik let a zatím jsou pořád v červených číslech. To jen tak pro info. U nás prostě nění takový trh na toto.
Už jednak proto, že stále dost firem, které potřebují letecké práce, tak si to nechají zalítat nelegálně tamhle Pepikem, protože dron má dneska každej, a ty, které potřebují legální záběry a uvědomují si, že existují pravidla atd., tak buď již spolupracují nebo se dostávají přes reference.
Pak je třeba rozdělit trh na klasickou filmařinu a inspekční lety, kterých je opět drtivá většina oproti filmařině (velké zakázky už mají rozebrané již dlouho zaběhnutý firmy a zbytek se opět předává docela zaběhnutým systémem referencí - náš rybníček leteckých prací neni tak velký a ta aktivní sféra se celkem dobře zná :) ).
Inspekce jsou dost specifické a záleží na požadavcích konkrétních zakázek.
Drtivá většina zakázek je přes reference od bývalých klientů, přátel, známých atd. případně od kolegů, kteří třeba nestíhají, případně od již vracejících se klientů, kteří následně zase doporučují dál atd. Minimum je třeba přes web nebo facebook a podobne. Pres podobny weby mi za cca tri roky, co jsem na nich registrovanej prislo vsehovsudy tri zakazky a bohuzel vzdy byly slozity vzhledem k cesky legislative a potrebovaly je zaletet nahned, coz je proste nerealny. S tou ceskou spolupracuju jeste od dob, nez ten web vubec zalozili a pomahal jsem jim ho rozjizdet a doted spolupracujeme :) Ale jak jsem rekl, tam je drtiva vetsina spis inspekcni veci a v soucasne dobe prevazne v zahranici.
Každopádně kdybys potřeboval, tak klidně dej vědět a můžeme to probrat :)