• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: dík za shrnutí, ten 1" snímač na Mavic 2 Pro za dobrého světla už nemá úplně špatné výsledky ... na základní iso ...

    Líbil by se mi Mini s 1" snímačem ... velikostí i cenově bych se raději blížil k téhle variantě (pořád podvědomě čekám, že to někde rozflákám/ztratím) ... nebude mít DJI nějaké novinky, na které se vyplatí počkat ?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Předhazuji výsledek asi 40 minut letu a 4 hodin střihání, řazení a časování na telefonu přímo v DJI Fly...
    (hlavně časování, protože jsem nepřišel na to, zda jde a jak střihnout i zvukový podkres)
    Zdroj je čistě video přenášené do telefonu - ale na první klip celkem OK, ne...?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    JAVOR: tak oprava proběhla vcelku na jedničku, vytištěno na 3d tiskarne. sice by tomu slušel spíš černej filament ale ten jsem neměl po ruce, ale zelená taky dobrá.



    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON: Sry... Myšleno "(...)velikostně na půl cesty mezi(...)"
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MERTLAS: Air 2 je velikostně mezi Mini a Pro...
    DJI Mavic Air 2 - Hands-On Review
    http://www.youtube.com/watch?v=dgnus7yMSVU
    MAJA
    MAJA --- ---
    W_NOICE78: jsem škrt, nechce se mi za to dávat nějaké velké desetitisíce, když mi obrazový výstup (alespoň na fotky, na video ujde) přijde jako u hračkofoťáku ... :-)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: tak aspon posun :) naposled, kdyz jsem to pouzival, tak to automaticky fotilo jen do jpg, coz me fakt nenadchlo :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MERTLAS: fotit panorama do raw jde, jen si to musis v aplikaci nastavit https://images.app.goo.gl/kVbR5LX6jpASEbUJ9
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: k cemu autonomii? Krom toho, ze nikdy nebude tak presna a spolehliva (tedy v soucasne dobe), jako tvoje vytrenovane prsty, tak ji stejne clovek nevyuzije na nic jinyho nez na nejaky selfie a podobne, rozhodne ne pro poradnou praci (navic u fotek krom panoramy stejne autonomii netreba a i to panorama si radsi udelam sam, protoze fotim do rawu a to autonomie neumi - respektive nevim jak aktualni updaty, ale mam pocit, ze stale to foti jen do jpg a to proste nechces). Za tech cca pet let, co litam, tak z tech "auto" funkci nejvic a nejcasteji pouzivam tripod (coz samozrejme neni "auto funkce" v pravem slova smyslu), a cas od casu follow focus mode (naposledy vcera a stejne jsem si to pak naletel sam a mnohem lip a plynuleji :) ).

    Pokud jsi zmlsanej FF fotakem, tak v soucasne dobe bohuzel nic kvalitniho v obdobne kategorii neni, krom heavylifteru, na kterej ten FF posadis, ale o skladnosti v takovem pripade neni vubec rec a autonomie taky nebude nic extra. Tvoje pozadavky jsou bohuzel zatim absolutne nesplnitelne (velikost vs obrazova kvalita vs autonomie) - predvsim tedy co se velikosti a kvality snimace tyce. Nepocitam tedy fotky v super idealnim svetle, kdy ti dobrou fotku udela i kalkulacka, kdyz vis jak ji pouzit :)

    V soucasne dobe je, co se kvality cipu tyce, nejdal Mavic 2 Pro respektive Phantom 4 Pro (V2). Prvni stroj je skladny, ale zaroven treba netoci video do slowma. Phantom je mene skladny, ale toci slowmo. A pak jsou tam jeste nejaky dalsi rozdily v urcitych autonomnich funkcich, ktery treba v phantomovi nejsou, ale ktery stejne v realu clovek proste nevyuzije (jo mozna tak jeste ten hyperlapse neni od veci).

    Mavic mini je fakt ultra mrnavej, ale oproti tve obrazove zmlsanosti to je totalni blato (o doladenosti komponent a systemu nema smysl mluvit, to je proste tragedie)...

    Predevcirem vvydalo dji na svetlo sveta Mavic Air 2, ktery ma byt udajne bombovej, co se kvality fotek tyce a zaroven to ma byt maly, ale jak jsem jiz za tech nekolik let, co se v dronovym svete pohybuju, mel moznost poznat reklamni fotky oproti realite, tak ta byla vzdy u dosavadnich modelu vcelku nadhodnocena. Takze dokud neuvidim realne vysledky, tak neuverim :)

    Nerikam, ze se to vsechno neposunuje dopredu (a v globalnim pohledu dronovyho sveta to jde zatracene rychle), ale zatim clovek musi porad delat kompromisy, kde nejmin jich je prave u M2P.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAJA: podle me chces od Mavica Mini hodne
    MAJA
    MAJA --- ---
    W_NOICE78: Ještě žádného, když nepočítám jednu čínskou hračku. Chci to primárně na focení a jsa zmlsaný z fullframe nikona a profi objektivů mi nějak zatím nesedí kvalita fotek - 1/2.3" nebo 1" snímač ... tak nějak čekám na další generaci.

    Líbí se mi velikost Mavic 2 Mini (250g) jenom bych chtěl v tom balení lepší snímač/kvalitu fotek, víc autonomie ...
    B3DA
    B3DA --- ---
    W_NOICE78: ..jen na jablecnym tabletu :D
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAJA: Co mas za drona? Pro DJI drony (Mavic Pro, Phantom, Inspire) je aplikace Ground Station Pro, akorat funguje jen na tabletu. Nebo Litchi
    MAJA
    MAJA --- ---
    Rád bych s dronem fotil z výšky opakovaně ta samá místa v čase. Ideálně si to místo/výšku poprvé najít ručně a uložit si něco jako bookmark (souřadnice, výška, natočení ...) a pak jen dronu za měsíc říct ať zaletí znovu na bookmark ?
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    MICTECH: To me laka, udelat upgrade z Mavic Air.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    REVIEW of the DJI Mavic Air 2
    http://www.youtube.com/watch?v=I-Lnvt-wWaU
    B3DA
    B3DA --- ---
    MERTLAS: mavic jede na ocusync, coz neni uplne lightbridge (prestoze sdileji radu vyhod oproti wifi prenosu). btw vsecko to jede v pasmech, ktera pouziva i wifi.
    COMODOR_FALKON: nicmene je to opravdu omezene jen softwarem. rozdilna modelova cisla imho mohou byt kvuli atestaci, mrknu jestli to ma obe loga jak dorazim domu..
    NOHME
    NOHME --- ---
    Na ty modely sem taky koukal. A už jsem to zprovoznit pomocí ty fake gps. Jen kdyz se startuje musí být odpojeny mobil. A zapojit ho az když se roztočí vrtle. Jinak se sam přepne. Pozna se to v nastaveni vysilani. Ce mód ma 13kanálů a FCC 11
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NOHME: To nevím, ale FCC a CE verze mají 2 různá modelová čísla dronů a ovladačů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam