• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    originalni...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LADINEK: Litatko na doma klidne jo, ale nepredstavovat si, ze to nauci neco nejak prenositelnyho pak na ten vyssi level DJI - jen proste mit realisticky ocekavani :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DRAGON: Vsak pisu, ze ty maly kolem tisicovky ale na miste stat nedokazou :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GEKONZPRAHY: hele to zas takova pravda neni, pokud poridi drona, kterej umi sam stat ve vzduchu, tak s tim nemusi bourat vubec pokud nebude delat zbrkly pohyby, ja se s mavic 2 pro taky ucil zaklady doma protkze sem byl nemocnej a nesundal sem nic, jen to bylo zbytecne velky hovado, mno, s nejalym malym cmelakem by to mohlo byt úplně na pohodu, jen musi akceptovat ten fakt ze si muze rozbut veci v byte, s cimz evidentne pocita :D
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    GEKONZPRAHY: to je mi jasný, měl jsem kdysi ten malinkej vrtulnicek a furt jsem ho opravoval :⁠-⁠D ale jak říkám, mám to primárně teď na tejden domácí izolace, tv už mě neba, tak chci nějakou hračku no...tak nějak jsem doufal, že mi tu někdo napíše kup si tuhle blbost za litr, 5 dní by to mohlo vydržet ;⁠-⁠)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LADINEK: Asi bych se učil lítat spíš venku. V interiéru s tim budeš bourat furt, nedrží to na místě (pokud nemá GPS a senzory, což ty levný nemaj). Ber to tak, že auto se taky nejdřív učíš řídit někde na parkovišti, než tě instruktor vezme v odpolední špičce k Bulharovi a na Starý město :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NOIZER: jako ano, ale já poptávám něco s čím můžou bourat do zdí a smejdit po bytě ;⁠-⁠)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ahoj, ležím doma s covidem a začínám se nudit :⁠-⁠D už dlouho si chci pořídit nějaký lítátko, Mavic Mini nebo tak něco, na cesty a tak. Ale jak se tak nudím tak teď koukám po nějakým menším dronu do bytu s kamerou (přenos do telefonu) za pár korun abych se trochu naučil lítat. Nějakej tip? Nechci za to dávat moc neb si chci koupit časem to Mini a tímhle chci vlastně jen zabít ten tejden v izolaci...díky
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Máte prosím někdo na půjčení nabíječku do auta na akumulátor do DJI Phantom 3? Na 21 - 22. 10.
    BOZA
    BOZA --- ---
    Koncept kombinace quadcoptery a detektoru kovu pro odminovavani:
    A Ukrainian Teenager Invents a Drone That Can Detect Land Mines | Innovation| Smithsonian Magazine
    https://www.smithsonianmag.com/innovation/a-ukrainian-teenager-invents-a-drone-that-can-detect-land-mines-180980826/
    Nektere projekty jsou v tom mozna uz dal:
    Demining Research Community: Detect. Defuse. Demine
    https://www.de-mine.com/
    https://minekafon.org/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    YT plnej recenzi na novej DJI Avata:
    https://www.youtube.com/results?search_query=dji+avata
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MHO: imho servo grip, za ktery se da neco povesit a otocenim serva shodit ... docela bezna vec u RC modelu
    tady par prikladu:
    Mechanika zámků odhozu - RC modely WWII
    https://wwii-rcmodely.mypage.cz/menu/modelarska-kutirna/mechanika-zamku-odhozu
    MHO
    MHO --- ---
    SPECZ: docela by mne zajímalo co to přesně je to miňované "zařízení na shazování předmětů"
    MHO
    MHO --- ---
    QWWERTY: Ano. U zbraní to funguje skvěle, tak proč ne u dronů. (sarkasm)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    QWWERTY: místo létání si doplň držení zbraně
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    QWWERTY: ono to je exponovany v soucasny dobe prave kvuli tomu predsednictvi a zavedeny novy bezletovy zone LKP Centrum, ktera je platna do 25.10., kdy predsednictvi konci. PCR proste ted nechce, aby se v sirokem okruhu Prahy litalo bez jejich vedomi, protoze se tu pohybuje celkem dost diplomatu a prave z podobnych duvodu to chtej mit aspon nejak osetreny. Ono se to potom zase snad vrati do normalnich koleji, kdy UCL dela maximum pro to, aby nam to legalni litani moc nekomplikovali (nebo ne vic, nez musi). Ale ted nas PCR hodilo do jednoho pytle a jednoduse to musime vydrzet :) Ja tu jejich obavu docela chapu. Posledni dobou, co vidim za totalni dementy, co se v tom vzduchu pohybujou (a tim nemyslim jen toho dnesniho vola nebo treba Jindru, ale spoustu dalsich, kteri se to proste neboji poslat kldine na topshot Svatyho Vita a podobne), tak bych se popravde nedivil, kdyby se PCR proste rozhodla, ze nad Prahou LKPC nechaj naporad a nazdar... Fakt bych se tomu nedivil. Ale radsi bych si pral, aby podobny hnupy fakt bez skrupuli sejmuli (je mi to lito, do urcite miry je mi jich lito, ale proste muzou si za to fakt sami a z myho pohledu si zadnej soucit nezaslouzi) a udelali z nich velmi odstrasujici exemplary a tahali je po vsech moznechj mediich a vyvesili na vsechny nastenky a ja nevim kde vsude... Verim, ze by si to spousta dalsich rozmyslelo. Samozrejme by se nasli i taci, kterym by to bylo jedno (at uz z duvodu, ze by fakt chteli spachat nejakej atentat, nebo proste jsou jednoduse premianty vysoke skoly zivota), protoze takovych se vzdycky par najde...

    Mimochodem v soucasnosti jede 24/7 Aeroscope, kdy PCR monitoruje celou Prahu a pokud se priblizi prave k LKPC, vcetne tedy i LKP1, tak okamzite zasahujou a mela by byt hlidka schopna byt u pilota driv, nez pristane.

    Jinak LKPC je vymzena viz MERTLAS:

    Na jednu stranu me to stve, ze to je, protoze vysvetlovat klientum, ze ted to je jak to je a dostat vyjimku na centrum je proste dost narocny (a to vcetne kdyz potrebuju litat tesne na hranici LKPC, ale porad uvnitr). Na druhou stranu mam ted tak torchu volneji (nebo teda dost teoretcky, protoze prace je porad nastesti hodne... tuk tuk tuk :) ) a muzu si v plny sezone vyjimecne lehce oddychnout. Teoreticky... pac ono se to vrati jako bumerang, az LKPC prestane byt funkcni a vsichni to budou chtit dolitat na podzim :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MERTLAS: zni mi to spravne jako "aby jsme potrestali nelegalni letani, tak budeme hazet klacky pod nohy lidem, kteri litaji legalne"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam