• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEČeská pošta , DHL, TNT a jiné logistické služby a firmy
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FARFELOO: fuck.uvidime, dam vědět
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LYNCH: A ano, je to dražší u Zásilkovny. My jsme museli překopat pricing model, abychom se tam vešli…
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LYNCH: Jo, ale ten balíček tam půjde klidně 2 měsíce. My máme do USA nejhorší zkušenost s poštou. Tracking nefunguje, všechno trvá, API nemají, on-line rozhraní má šílený UX, o přepážce nemluvě.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FARFELOO: vyuzil jsem postu ta za me vsechno udela, zasilkovna te v tom necha...a taky jsem se divil ale posta vyjde i celkem levneji
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LYNCH: Do USA zkus Zásilkovnu
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Zdravim.mam dotaz. Jak poslat balicek do usa, svycarska?zalozil jsem si eshop , vlozil nejaky kody co po me chteli ale k cene kolik bude postovne stát jsem se nedostal. Nevite o nejakym návodu co by mi pomohl?predem diky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak jsem volal na dispečink. Otočili je a pak mi balíček dovezli. Nejvtipnější/nejsmutnější je na tom to, že ti borci tam byli dva. Takže v klidu mohl jeden volat a druhý řídit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak největší kokotí hlava dne je poslíček UPS. Přijede k baráku, zvoní na mě. Mluvím na něho intercomem - nic. Zvoní znovu - mluvím na něho znovu - NIC. Bzučím na dveře, aby se otevřely - slyším že bzučí a nic se neděje. Tak jdu dolů (4 patra) a akorát vidím jak odjíždí... Ten intercom funguje... Ani s ČP jsem nikdy takový problém neměl... A samozřejmě jejich web je tak user friendly, že tam nejsem schopen jednoduše ani naklikat aby ten debil to znovu otočil a přijel a to už nemluvím ani o tom, že by se mě snažil kontaktovat jako jakákoliv jiná spediční firma - už i ta pošta se to naučila (když veze něco většího).
    CUKI
    CUKI --- ---
    THX_1138: Tě to nějak kouslo. To ten chlapeček na obrázku drží tvůj objektiv? :-D

    Na obranu DHL se jich musím zastat. Je to jediná společnost která doručuje do válečných zón.
    Když jsme byli několik dní odříznutí od civilizace a cesty byly zaminované, tak se k nám dostali o den dříve než se tam byli sapeři.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    tusite nekdo, jak moc je PPL striktni ohledne rozmeru?
    mam 74x60x10
    pisou, ze max. je 100x50x50 a nepisou, jestli je to omezeny souctem stran nebo je to absolutni v kazdy rozmeru
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DED: TNT.
    DED
    DED --- ---
    zdravim, potreboval bych poradit co zvolit za logistiku pro odeslani klicu (2 ks) z CR do Singapuru.. koukam na DHL a pohybuje se to (zvolil jsem "Card envelope") kolem 1500 Kc. Je to standardni cena? Existuje neco s lepsim pomerem cena vykon/rychlost? Diky moc!
    SITH
    SITH --- ---
    CUNESK8: opravná faktura a znova
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    CORNELA: vse bylo placeno v hotovosti. Napisu teda strycovi, at mi nafoti podaci listek, kde deklaruje cenu 21.5Usd a zkusim tam poslat email.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    CORNELA: --- --- 12:39:00 4.3.2020
    No strejda to deklaroval na 21.5 USD (coz psal na nejaky papir, kdyz to podaval), ale ty veci byly v USA od cca zari (2 filmy do fotaku a kendama), platil jsem to ja a uctenky uz samozrejme uz nemam, jen mi to chtel poslat a ted vubec netusime, co s tim....
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Ahoj, mam takovy problem. Nechal jsem si poslat z Usa balicek od stryce s vecma za 21.5 dolaru. Akorat pani na poste v Usa zapomela dat desetinou carku, tak mi prislo z celniho uradu o zaplaceni cla a dph z castky 215 USD!! Volal jsem na celni urad, tam mi to zvedla regulerni pica, ktera mne vubec neposlouchala, nic neporadila, jen mne zdupala, ze to mam zaplatit. Resili jste nekdy nekdo takovou situaci? Mam napsat at to poslou zpet a znovu poslat do Cr?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jsem rád, že pošta stíhá... Ale mojí zásilce to asi zapomněli říct...
    Je to jak jinak než vánoční dárek. Obchod to vyskladnil hned ten den po objednávce, pošta si to hned ten den převzala a od té doby se to týden nehnulo.
    Vtipné na tom je, že to je dárek za 8000 placený online, takže jsem nucen si stejný dárek koupit ještě jednou, ale raději s osobním odběrem :).

    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOC256: hele me to je asi jedno, ale dopis je obycejny, takze nevytrackujou nic. podle toho jak vypada zapadl nekde za neco u steny. samozrejme se mohl ztratit kdekoli, ale uprimne 99.9% zapadl nekde v tridirne ceske posty.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTAVA:
    a muze za to CP?

    Ja treba reklamoval u CPO postu DO zahranici a nakonec to ztratili v Nizozemsku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam