• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    DIFF3RENT
    DIFF3RENT --- ---
    doporucuji si to spis nekde na tyden dva pujcit... osobne jsem z x-e2 velmi rozcarovany

- velmi neodolne a pochybne pusobici konstrukce, nekryty displej, chybejici weather sealing, hodne plastu
    - nesmyslna ergnomie - prilis mnoho tlacitek, jejich spatne umisteni, porad neco omylem, neprehledne menu
    - u svetelnych skel lehounke clonove krouzky s 1/3ev krokem (= nemoznost s tim hybat o par clon "po pameti")
    - nekdy opravdu hodne pomale ostreni
    - zasekavani obrazu v hledacku pri ostreni ci namacknuti spouste
    - porad jeste dost viditelne "pixely" v hledacku
    - nemoznost videt scenu pri navolene clone dokud nenamacknu spoust ci ae-l
    - pomaly zapis na pametovou kartu, jde to udusit i bez zbesileho cvakani (foceni deju, reportaze)

srovnavam tedy s kvalitnim manualnim analogem ("omka", f-kove nikony nebo i fm3a, leicy m6/m7...) nebo drazsimi hi-end dslr (ktere jsou v mnohem dotazenejsi, ale bohuzel velke a tezke), takze jsem mozna narocnejsi, nez bezny kupce fuji.

samotna obrazova kvalita je vzhledem k formatu vyborna, ale nejsem pixel-peeper a verim na nutnost prace v temne komore a u digitalu ve photoshopu, takze pro realne foceni nevidim az tak velky rozdil proti treba nexum od sony.

rozhodne ten fotak a objektivy mam rad, ale cekal jsem za bezmala 70 tisic mnohem, mnohem vic.
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    bolavá záda po nedávné dovolené se zrcadlovkou na krku posílila moje úvahy o přechodu na mirrorless. A pomalu směřuju k rozhodnutí jít do Fuji, hlavně když čtu články, co tu postujete, případně (pointa mého příspěvku) toto:
    http://www.jiriruzek.net/pul-roku-bez-zrcadla.html
    FTN
    FTN --- ---
    To je teda odstrašující příklad. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Wedding :: Ashley + Michael | K-pture . blog
    http://blog.k-pture.com/wedding-ashley-michael/

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak prvni vlastovka z dneska fuji x100

P4INTER
    P4INTER --- ---
    DOTCOM: okey snad se na to bude dat divat mam tam jednu hodne minimal ale bavi me
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    P4INTER: tak to urcite postni!
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak sem si dneska privstal (nesnasim tenhle zacatek leta kdy slunko vychazi uz ve 4:30 uff) tak az bude neco na final muzu postnout pokud nekoho bude zajimat :-)
    x100 a zas nejaky ulety z moji hlavy

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no chapu taky sem v lehkem desti fotil s x100 a modlil se :-D
    no ja prave moc nevedel jak to je no de o to ze muzu mit jetou x-e1 a zajimalo by me kolik to vydrzi tzn dobry info ze to vlastne nemusim resit kolik ma nalitano :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Co se toho namoceni tyka, tak jsem trikrat fotil v mirnem desti s X-E1 + 35mm f/1.4 a nic se nestalo, fotak zije a objektiv take. Ale tohle urcite nezkousejte doma :-) protoze nic z toho neni weather sealed. Jestli jsem mel stesti nebo to docela vydrzi, to si netroufam odhadnout.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Tereticky to mozne je, ale jeste jsem neslysel o CSC s mrtvou zaverkou :-) Spis to driv vymenis kvuli moralni zastaralosti :-) Osobne se bojim jen takovych tech klasickych veci - namoceni, padu, kradeze...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: zaverka? :-) predpokladam ze nic moc jinyho se tam asi neposere krom elektronickych veci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Co si mam pod tim predstavit? :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: a jakou zivotnost ma x-e1 cca?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RODWY: o jina tela jsem se nezajimal, ale predpokldam, ze jo. Kupoval jsem pre ebay a v popisu to byva uvedeno.
    Pro jistotu dodam, ze je to komplet manualni zalezitost, co se ostreni tyce a nemas moznost menit clonu, takze fotis bud na "plnou diru", nebo ze zrcadla sundas zacloneny objektiv.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: jako ja vetsinou fotim taky staticky veci (lidi atd) ale obcas pro nekoho znamyho nejakou svatbu a tam nekery momenty jsou precejen kapku rychlejsi ale ja myslim ze to bude ok :-) ale urco vyzkousim :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam