• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BERNIE: Namocim vic hadrik a trochu silou čistím..ono tam trosku natece s po par opakovanich se to sladký rozpustí..

Ale mluvím teda o D800, ktera je utesnena a nijak hluboko to zatyct nemuze..
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BERNIE: a do cudliku?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    HUGGI: a jak ten lih dostavas mezi ty kolecka? A mezi kolecko a osu, na ktere je?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BERNIE: Stava se mi to s fotakem kazdej tejden..staci trocha lihu..horsi je ten smrad z gripu;)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Davejte si pozor, at vam nekdo nepoleje X-T1 pivem, nebo necim podobnym. Mne se to bohuzel stalo a vysledek neni vubec pekny. Vsechny ty kolecka nahore jsou zalepene, spatne se otaceeji, Exposure time dial je prilepeny k Metering dialu, cudliky moc nejdou mackat, proste je to peklo a ja nevim, co s tim, krom odeslani fotaku do servisu na cisteni.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    je tu nekdo z brna? potreboval bych pujcit objektiv na fuji :-) pokud by byl nekdo hodnej :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    taaak a v nedeli si jedu pro cernou x-e1 ted uz jen pockat az bude doma 56mm a muze se fotit :-P
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Myslim ze tu jeste nebyla tahle nejvetsi klasika:

photos that the Fuji X-Pro 1 can't take
    http://photosfujiscanttake.tumblr.com/
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    BERNIE: ja to mel stejne mam x100 a ze zacatku jen optickej hledacek a ted? uz jen elektronickej a to o proti xt1 je to pravek :-D
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    REEFER: k tem patrim ja. Jeste pred dvema mesici bych navic rekl, ze cokoliv, co ma jen elektronicky hledacek, je pro me naprosto nepredstavitelne, nepouzitelne. Ale ted mam X-T1 a ledasco se pro me zmenilo.
    Vcera jsem si uvedomil, ze svoji 7D jsem v ruce nedrzel prave ty dva mesice. Tak jsem j vzal, zhrozil se nad jeji vahou (s gripem a 17-40), podival se do hledacku, podivil se, jak je maly a temny a ulozil ji zas do batohu.

Zitra ocekavam redukci M42-FX, mam vyhlidnutych par manualnich skel od Zeisse a nemuzu se dockat, az je zkusim
    REEFER
    REEFER --- ---
    RODWY: jsou lidi, ktery ti reknou, ze nic, co nema hledacek, neni fotoaparat. jak chces fotit necim bez hledacku si ani neumim predstavit, jakoze chces dobrej fotak, zoom, ne zadnou hracku a pak si natahnes ruce pred sebe a mzouras do telky? :D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    RODWY: zasadni rozdil mezi x-e1 a tema dvema je hledacek :-) x-e1 ho ma (sice elektronicky ale ma :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    Porad vybiram co poridit.) x100 je asi krasna hracka,ale rad bych vice moznosti u objektivu a hlavne zoom!koukam po nabidkach z druhe ruky se zarukou v dobrem stavu..
    muzete me nekdo osvetlit hlavni rozdil/prinos pro vpodstate zacatecnika mezi X-E1 a X-A1 potazmo M1?diky
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Nemate nekdo plonkovni redukci M42 -> Fuji XF? Koupil bych.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    fujiclub.cz | novinky, informace a speciální nabídky pro "fuji fandy"
    http://www.fujiclub.cz
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    LAUNCHER: Jasně, na skle záleží předevšim, tady jsem měl seťák 18-55, kterej je sice slušnej, ale oproti Sigmě 18-35, co používam na Canonu, to bylo slabší. Ovšem to je porovnání s asi nejlepšim zoomovym objektivem pro APS-C zrcadlovky, co momentálně seženeš, no:)

Je fakt, že co jsem viděl ukázkové fotky z Fuji 10-24mm, tak vypadaly hodně dobře. Navíc to je rozsah, u kterýho si umim představit, že ho za určitejch okolností nesundam z foťáku, jak je den dlouhej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALDRICK: "Ale když pojedu někam fotit město nebo krajinu se stativem a budu chtít co nejlepší obrazovou kvalitu, tak mi můj Canon poslouží pořád o fous líp."

Domnivam se, ze toto zalezi velkou merou na objektivu. Nevim co mas doma za skla, ale porovnani na 600D proti mym 60mm Macro a 14mm bych se nebal.

Prave i z toho duvodu "investuji" mnohem radeji do objektivu nezli do tel - pristi generace Fujifilmu pravdepodobne prezbroji na 24mpx a bude to zase jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam