• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    UNREALONE: hrozne zalezi natom jak fotak pouzivas. jestli fotis jednu fotku nebo serie, jestli fotak vypinas hned po vyfoceni nebo ho nechvas zapunty treba jeste x minut. Kdyz jsem byl v rumunsku tak jsem myslim udelal cca 500 fotek na baterku jestli si dobre pamatuju. Mel jsem nasstaveny jenom hledacek, ktery se rozsvitil jen pomoci ocniho senzoru.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MIKEKT: Btw máš tedy 3 baterky celkem? Jak dlouho ti vydrží?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MIKEKT: četl jsem různé zkušenosti a i nějaké srovnání různých neoriginálních baterek a zrovna Patona a Wasabi byly myslím z těch lepších. U všech ale psali to s tím vybíjením vs hrubá indikace stavu baterky na x-t20 a podobných
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    UNREALONE: mel jsem 3x avacom a po dvou letech se vsechny trochu nafoukly. ted jsem vzal 3x patona, tak uvidim. Jinak nebal bych se takove te patona nabijecky na dve baterky, ktera se muze napajet treba z powerbanky. maji ji myslim na fujifoto.cz Mam nejakou starsi vezi patona nabijecky a uz jsem ji parkta pouzi pri nabijeni z powerbanky.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Někde jsem zachytil značku Wasabi. Na fujifoto.cz přidávaj navíc 2 baterky Patona.
    Video asi primárně točit nechci, ale občas proč ne.

    Nikoní baterku jsem tahal náhradní jednu. U Fuji to vidím tak na 2+.

    Asi pro začátek vezmu 2 origoš navíc a uvidí se.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UNREALONE: já jsem si foťák za 50k ještě nikdy nekoupil, (i když jsem jeden vyhrál)
    měl jsem olympus, canon, nikon, teď sony a vždycky jsem si koupil neorigo baterky.

    celkem mi jedna přišla rozbitá (vrácení peněz) a jedna se po roce nafoukla.
    nabíječku mám teď taky neoriginální. li-on technologie je v číně celkem rutině zvládnutá

    Ale chápu když někdo dá plno peněz do foťáku, by měl adekvátně investovat do příslušenství.

    UNREALONE: už jsem dal na sony i 700 fotek z jedné baterky, když se to nenechá dlouho ležet zapnuté - tzn displej dlouho nesvítí tak to ujde.
    já mám tři baterky a ještě se mi nestalo že bych vybil za jeden den celé dvě focením. Ale když se to nechá hodinku zaplé v brašně, tak je hned jedna baterka hotová. Na dovolenou bych si počítal minimálně baterku na den, pokud nemůžu nabíjet a vím že budu chtít fotit.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    UNREALONE: avacom jsou zlo, co jsem mel tak mi do dvou let vsechny odesly...
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    UNREALONE: bacha pokud tocis hodne video - znamy se takhle zbavoval 6 x avacom protoze se mu x-t2 pri delsim toceni prehrivala a vypinala.

    jinak ja za sebe mam pocit ze ty originalni lepe drzi v zime a mrazu. zalezi, jak moc se na to potrebujes spolehnout proste.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    UNREALONE: Originalni baterie, protoze nejsem tak bohaty, abych mohl do fotaku za 50k CZK strkat neoriginalni baterie. A jestli mi neco vadi, tak mizerne fungujici vybaveni. Take tech baterii nepotrebuji vice, viz nize.

    UNREALONE: Mirrorlessy bohuzel maji zalostne male baterie - mimo Fujifilm GFX, Sony A9 + A7 III a Panasonic GH. Zda se, ze i X-H1 bude bohuzel s malou baterii. Mam jednu ve fotaku a druhou obcas nosim v kapse jako zalohu, ale jeste jsem ji nepouzil. Jenze je to i tim, ze nabijet muzu vsude a oproti profi fotografum toho nafotim malo.

    UNREALONE: Preferuji nabijet pres fotak, protoze nerad sebou taham zbytecne veci navic (nabijecku). Vzhledem k tomu, ze druhou baterii v mem vlaznem provozu typicky nevyuziji, tak to staci.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    UNREALONE: jsem zhejčkanej ze zrcadlovky, kde dám na jednu baterku 1000+ fotek, tak se toho trochu obávám. Kolik máte tak náhradních? Třeba na dovolené, kde občas není možné dobíjet by to mohlo být na knap...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    máte někdo neoriginální nabíječku? říkal jsem si, že by mohla být fajn taková ta co se do ní vejdou 2 baterky zároveň...ale zas když jednu baterku dobiju v přístroji a druhou v nabíječce, tak by to mohlo stačit...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    asi to tu proběhlo už několikrát, ale chci se zeptat na baterky - origoš neorigoš? chápu to tak, že neoriginální mají podobnou kapacitu, ale jinou charakteristiku vybíjení, takže rychlejc umřou...ale zas jich má člověk za tu cenu několik

    jediný opravdový problém co jsem tak četl ty internety měl někdo s nafouknutím baterek, ale když to člověk občas kontroluje, tak se to asi dá podchytit...tedy pokud nenabíjí baterky přímo ve foťáku

    co používáte vy? nějaké dojmy?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIRTFOTO: X-H1 az bude (unor?), nebo X-T2 za opravdu vybornou cenu.

    Jestli Ti na X-T20 staci ten maly hledacek, ktery se nelibi mne, tak jdi klidne do ni, je mensi, coz se obcas hodi.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Potřeboval bych radu, XT-2 vs XT20? Je v těch přístrojích opravdu takový rozdíl vzhledem k cenové propasti? Nyní fotím na FF D750 a od Fuji mám X100T, chtěl bych lehký foťák na cestování se s možností výměny objektivů. X100T má super kvalitu skla i výstupu, ale omezující ohnisko.

    Díky za rady
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MIKEKT: Chapu, jen jsem si ten druhej nepamatovala.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    SAAYURI: to jsou dva docela rozdilny objektivy
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MIKEKT: Ne, ale 16-??, co pry lidi ted kupovali ve velkym.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    SAAYURI: existuje nejaka stara a nova verze 18-55?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEJKLIR: pevna 23, je skvela :) ted pry pujdou dolu 18-55, kdyz byly v cashbacku ty novejsi, tak mozna, kdyz budu mit zbytecny penize, poridim jeste tu :) uvidim :)
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    SAAYURI: a pro jaký ses nakonec rozhodla objektiv?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam