Porizena Fujifilm X-H1 :-)
Muj POV z tech par chvil, co jsem si s tim hral:
Plusy:
* Konecne mam zase fotak s USB charging. Nepritomnost USB charging byla jedina vec, kterou jsem na T1 nenavidel.
* Image transfer do tabletu je super. Neustale Bluetooth standby a automaticke prepnuti na rychlou WiFi kdyz je potreba. Nic neresim a v tabletu mi zcela samy pribyvaji fotky z Fujinky. Parada.
* IBIS
* Tlacitko spouste - nekomu vyhovuje, nekomu nevyhovuje, nastesti mi vyhovuje a neprijde mi prilis citlive. Dokonce jsem cekal, ze bude jeste citlivejsi... protoze zas tak ultra-citlive mi tedy neprijde ani nahodou.
* Moc se mi libi moznost hlidat pres electronic lever obe osy. Ale bohuzel to, jak je to reseno, dost zabira vyhled, dal jsem si na jedno FN rychle vypnuti/zapnuti.
* Ergonomie mi prijde vyborna co se tyka tvaru, jen je ten fotak celkove tezsi nez je mi prijemne. Ale chapu, ze tlustsi steny tela a vetsi chlazeni, ktere je pry uvnitr, musi neco musi vazit.
Minusy:
* Ten hledacek mi prijde maly. Uz jsem to psal u moji T1 a napisu to znova. Navic na H1 je pry jeste o fous mensi nez na T1 (nemam ji tu pro srovnani, vyzkousim o vikendu)... nedik.
* Opravdu by to melo mit selfie-screen. Chybi mi to mmj na nahravani skoleni, vlogging atd.
* USB charging je fajn, ale preferoval bych USB-C oproti soucasnemu USB micro.
* Mne se to zas tolik netyka, ale chtelo by to vetsi baterii, rekneme alespon jako ma Panasonic GH5.
* Soucasna zaverka je asi fajn, ale preferoval bych global shutter. Jasne, dneska na to neni technologie. Jak se pise ze X-H1 je kvuli te nove zaverce ticha, tak jsem si teda nevsiml. Urvane mi to prijde az az. Nastesti mam na vetsinu meho foceni moznost opravdu tiche electronic shutter.
* Byl bych moc rad, kdyby ty fotaky umely zapisovat do RAW mapu vzdalenosti predmetu od sensoru (udaje z PDAF), ktera by sla vyuzit v post-processingu. Aby to rozumne fungovalo, tak by ale byl predpokladam potreba dualpixel AF design sensoru, cemuz bych se nebranil.