• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EGGH: Jako je pravda, ze kdyz jsem kroutil hlavou nad cenama Fujifilm GF skel, tak mi bylo doporuceno, at se podivam na Sony FE skla.

    GF 23/4: 71k Kc

    FUJINON GF 23mm/F4 R LM WR - cashback 15500,- Kč + CASHBACK 15 500,- Kč - FUJIFOTO.CZ
    https://www.fujifoto.cz/stredni-format/fujinon-gf-23mm-f4/

    Sony 16-35/2.8 FE: 71k Kc

    https://www.megapixel.cz/sony-fe-16-35mm-f-2-8-gm

    Jeste je podivuhodne, ze stoji tak podobne. Ano, jsou to hodne jina skla, ale oboje asi nejlepsi sirokac na dany system.
    EGGH
    EGGH --- ---
    P4INTER: Záleží, co od toho očekáváš. Pokud ti jde o obrazovou kvalitu a neřešíš velikost těla a ceny objektivů, tak je Sony jasná volba. Pokud hledáš malej foťák na cesty s relativně levnýma objektivama, tak ber Fuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: LAUNCHER: Myslim ze bys mel hlavne povypravet co od toho chces. A na jaka skla asi tak budes fotit. Z toho Ti vyplyne, co by Te spis mohlo bavit.

    Jeste me napada, ze bys mohl zainvestovat nejake bazarove telo a sklo a videl bys, jestli je to ono. Kdyztak to za podobne ceny prodas, kdyz Te to nebude bavit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Mel jsem chvilku kdysi Sony RX1. Libilo se mi dynamic range oproti libovolnemu APS-C. Nelibily se mi Sony barvy, ktere mi zbytecne zraly cas, abych z toho dostal co ja chci.

    Momentalne mam X-H1 a v teoreticke rovine zvazuji GFX system (stve me hlavne velikost objektivu a nebazarova cena skla 23/4 - ale prijatelne bazarove uz se objevuji).

    Sony je uplne mimo muj zaber, protoze mam rad aperture ring (na Sony snad jen na blaznive velkem 35/1.4), Fujifilm barvy a Fujifilm profily. Take se mi nelibi, ze E-mount je pro full frame kompromisne maly, coz sebou nese restrikce pri designu skladnych objektivu.

    Papirove vypada pro me ucely zajimaveji Nikon mirrorless Z-mount, ale tezko rict jake budou ty fotaky a skla.

    V obecne rovine mi prijde, ze kdyz chci skladnost a vystup mi staci na IG + FB, vzal bych si bud Google Pixel 2 XL, nebo pokud chci vic zabavy tak Fuji + 18/2 nebo 14/2.8.

    A kdybych se teda chtel zivit focenim architektury / aut / modelek, tak bych zainvestoval GFX + 23/4 + 110/2 + 63/2.8 + Canon 17 TS + Canon 24 TS (oba Canon objektivy uspesne provozuji majitele GFX).

    YMMV.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    Zdar!!! vím že to tady je trochu mimo téma, ale přemýšlím nad Sony A7 nebo A7II co si o tom myslíte? :-D Zkoušeli ste? plusy mínusy oproti fuji?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EGGH: Hlavne jde o to rozhodnuti, zda by mi nevadilo obetovat tu uzasnou skladnost zejmena u X-H1 + 18mm.
    EGGH
    EGGH --- ---
    LAUNCHER: Tak vydrž, chystá se nástupce.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Priznam se, ze bych si trosku chtel udelat radost a koupit si GFX. Ne ze bych ji chtel nejak velmi intenzivne, ale proste ta myslenka tam je. Rekneme s 23/4 a 63/2.8. Ale kazde foceni s X-H1 mi to proste rozmlouva. Konkretneji, v tomto poradi: Skladnost s 18/2 nebo 14/2.8, IBIS, rychly refresh hledaceku. Ale snad jednou...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: S 56mmF1.2 je to mnohem lepší (akorát jsem ten objektiv neměl s sebou), ale ten večer jsem chtěl vyzkoušet ten nový zoom XF50-140mm. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Fotis v hrozne tme! :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Původní RAF (otisk obrazovky z C1 po vynulování nastavení). :-))))

    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION: Tahle fotka ale zrovna byla důležitá, protože to byla gratulace k 75 letům pana Lipy, ale zrovna jsem se vracel z WC a zničehonic tam byla neohlášená gratulačka, takže jsem fotil od baru a měl před sebou hromadu lidí. :-/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    HUGGI: Zpracovávám RAFy v Capture One v11. Koncerty v Pjetce vytahuju pravidelně. Tam je v reálu docela šero. Nad diváky je ztlumené žárovkové světlo (cca 10 %), někdy zcela zhasnuto do tmy jak v divadle, a kapely mají ve čtyřech rozích LEDkové světlo měnící čas od času saturaci od lehké modré k silně modré a jiné zas od lehké purpurové až po fialově sytou někdy červenou.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Jakpak to zpracováváváš? Nějak moc ti to šumí s emi zdá na ISO6400 (třeba https://www.flickr.com/photos/152259822@N05/42700888572/in/album-72157670038045198/) - pokud to teda nějak extra nevytahuješ a nejedná se tím pádem o mnohem vyšší ISO)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tak prvně v klubu Pjetka s XF50-140mm.

    Celé album.
    https://www.flickr.com/photos/152259822@N05/albums/72157670038045198

    Mám za sebou odfocený celý letošní Jazz Open Ostrava - celkem 8 koncertů na různých místech (Pjetka klub, Klub Parník, Slezskoostravský hrad), fotky teprve po albách nahazuji na FB stránku Jazz Open Ostrava.
    http://www.facebook.com/JazzOpenOstrava
    Z hlavního dne na Slezskoostravském hradě (8. 6. 2018) teprve fotky třídím.
    Bylo to občas hektické, a vlastně po čase jsem si uvědomil, že jsem celý festival (jakýkoli) nikdy nefotil. :-)))

    Musím uznat, že XF50-140mm je dobrý objektiv - leccos mi usnadnil, někdy lehce v několika málo případech potrápil (v temném klubu Pjetky někdy zlobilo ostření), ale celkově vzato spíše předčil má očekávání. Na váhu i rozměr jsem si zvykl při práci velice rychle. Vlastně je to první zoom od Fuji v mé výbavě. A docela spokojenost. Odpadu minimum, stabilizace výborná, dobře se s ním "zůmuje" - pěkný tah s přijatelnou vůlí. Vyloženě mínusem XF50-140mm je jeho hlučnost - hlavně po vypnutí fotoaparátu mě pokaždé znejistí samovolný pohyb součástek uvnitř a to i během přenášení. Trochu mě to zneklidňuje a nejsem si jistý, zdali takové sklo vezmu do batohu až pojedu na kole lesem, kde občas terén je značně nepravidelný.

    Měl jsem s sebou během celého festivalu v brašně sestavu objektivů XF16mmF1.4 (s tím sklem točím hlavně videa) / XF35mmF2 (nebo XF23mmF1.4) a XF50-140mmF2.8. Společně s X-Pro2 a externím mikrofonem pro krátká videa. Mimochodem, XF50-140mm není sice ideální na video (zvlášť, když jsem neměl stativ či monopod), ale rozhodně jsem jeho nejdelší ohnisko se stabilizací rád využil na Slezskoostravském hradě.
    No, a pak jedna věc, zpočátku nepříjemná, poutal jsem s tím zoom objektivem poměrně velkou pozornost mezi lidmi... 8-D
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: to je super

    tak taky neco nahodim z jara..

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Hele poreferuji, az se mi vrati 14/2.8 ze servisu. Chtel bych to mit prave jak pises treba jako na 90mm.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: To mě zaujalo. AR na XF56mm mám až hanebně volný. Praktický pořád nevědomky o něj zavadím. :-/ Kdyby to upravili tak, aby to bylo podobně tuhé jako např. na XF90mm, tak bych byl spokojený velice.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    X-H1 + 14/2.8, parnicek na Orlicke prehrade.

    Poprejte tomu objektivu hodne stesti, ceka ho ted vylet do servisu. Ma prilis volny aperture ring. Tenhle objektiv na to bohuzel trpi z vyroby, ale lide na netu tvrdi, ze se to da v servisu snadno resit (a vyresit jednou pro vzdy).

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam