P4INTER: Mel jsem chvilku kdysi Sony RX1. Libilo se mi dynamic range oproti libovolnemu APS-C. Nelibily se mi Sony barvy, ktere mi zbytecne zraly cas, abych z toho dostal co ja chci.
Momentalne mam X-H1 a v teoreticke rovine zvazuji GFX system (stve me hlavne velikost objektivu a nebazarova cena skla 23/4 - ale prijatelne bazarove uz se objevuji).
Sony je uplne mimo muj zaber, protoze mam rad aperture ring (na Sony snad jen na blaznive velkem 35/1.4), Fujifilm barvy a Fujifilm profily. Take se mi nelibi, ze E-mount je pro full frame kompromisne maly, coz sebou nese restrikce pri designu skladnych objektivu.
Papirove vypada pro me ucely zajimaveji Nikon mirrorless Z-mount, ale tezko rict jake budou ty fotaky a skla.
V obecne rovine mi prijde, ze kdyz chci skladnost a vystup mi staci na IG + FB, vzal bych si bud Google Pixel 2 XL, nebo pokud chci vic zabavy tak Fuji + 18/2 nebo 14/2.8.
A kdybych se teda chtel zivit focenim architektury / aut / modelek, tak bych zainvestoval GFX + 23/4 + 110/2 + 63/2.8 + Canon 17 TS + Canon 24 TS (oba Canon objektivy uspesne provozuji majitele GFX).
YMMV.