LAUNCHER: on to asi bude lepsi napad v mnoha ohledech, ale nejde mi co nejlepsi kvalitu, ale o celkovej feel. Napriklad ja furt vzpominam na EOS M a co z nej lezlo na iso 6400 s vyhulenym kontrastem a vypnutym doostrovanim a potlacenim sumu. na vsehno ostatni to byl meh fotak a fotky z nej se dost rozpadaly pri drsnejsich editech v rawu kde 5D2 drzelo, ale ten feel z tech cb fotek proste u fuji nemam. cimz nehanim cb fuji. Niceme chybi mi tam nejaka hrubost. X70 tam me zase bavi barvy. Furt s tim fotackem chodim a potunil jsem si na nej presety pro raw editor a mam z toho radost.
Proto sem hledal neco se stejnou generaci x trans jako ma x70 ale s hledackem. XE2 je moznost. mam xe3 a absenci vyklopnyho lcd jsem pocitil tak dvakrat. muj idealni fotak by byl x70 s hledackem a klidne komplet bez lcd, takze to me netrapi.
ta x30 je spis neco, co me zajimalo uz dlouho. designove se mi hrozne libi, hledacek, dobrej rozsah zoomu jsou duvody proc nad nim furt jeste premyslim. otazka je, jesli by mi ta obrazova kvalita dala nejakej look and feel, kterej hledam. Bokeh je vlastnost, ktera me nechava uplne chladnym. Spis naopak sek uz pd dob foceni na ten eos m se samyangem 12mm privyknul velky hloubce pole.
nejvetsi argument proti rozhazovani penez je jesli mi to da neco, co nemam a neco co hledam ci jestli si to jen vsugerovavam.