• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: co je MPB? 😀
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PLUTO: Ono i na MPB se to zase začne "normalizovat" a ceny půjdou pod € 2k. Jako kdybych fakt chtěl teď hned se něčeho zbavit přes ně, tak hledím na ty kusy okolo € 1800 a níž. S tím, že na jejich náklady mi přijede DHL kurýr a odveze věci k výkupu - zbytek bych doplatil. Třeba "dvacku" v Kč.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    FUZZSTORTION: Jasný, jasný, to já jen taky konstatoval. To nebylo nic proti.
    Já mám zatím s prodejem víceméně dobré zkušenosti, teda když nepočítám, že na každý inzerát se mi napřed ozve 5 podvodníků.
    Jinak třeba na Bazoši, skoro nový X100V vidím za 33 000 Kč, nacvakáno 3600 snímků.
    Občas to chce trpělivost, nebo i náhodu :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PLUTO: PLUTO: Jen konstatuju. Sice 6 měsíců záruka a 14 dnů na vrácení bez udání důvodu je "slabota", ale zase na druhou stranu, pokud se chci zbavit nějakých foťáků i objektivů, tak mi to příjde jako zajímavé řešení. Ono dnes na bazaru něco prodat je také už docela boj s trpělivostí.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    FUZZSTORTION: Cena 2030 euro při dnešním kurzu je cca 51 200 Kč. To je fest cena za bazarovou x100V. I ta spodní částka atakuje při český koruně novou X100VI.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Na MPB je aktuálně okolo 40+ kusů X100V za ceny € 2030-1730.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NEVILL: Bohužel je to fakt problém, ale to je prostě přístup Fuji. Ono se to táhne od minulého modelu X100 V, kde jen u nás v 4R desítky zákazníků marně čekali kdy ji dostanou, načež Fuji místo dodávek představilo novinku..kterou taky nemají.

    Zároveň to má vliv i na bazarovy starší verze který dost rychle mizej z nabídky
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Fotoaparát Fujifilm X100 VI je vyprodán na roky dopředu navzdory 2násobné produkci | Digimanie
    https://www.digimanie.cz/fotoaparat-fujifilm-x100-vi-je-vyprodan-na-roky-dopredu-navzdory-2nasobne-produkci/9984

    Já si říkal že to nikde nevidím na skladě...
    AETHER
    AETHER --- ---
    Z ruky clovek na te sestce opravdu v pohode udrzi vodopadky.

    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    The Fujifilm X100VI - Review - Peter Poete Photography
    https://peterpoete.de/the-fujifilm-x100vi/

    Kdyby se někdo nudil a chtěl si číst...
    COYOT
    COYOT --- ---
    FUZZSTORTION: Tak to ovládání se dá kousnout , ale právě u X-T4-5 se mi líbí, ty přímý voliče .. na 200 sem si iso taky nastavil tam kde jej maj 4ka a 5tka .. foceni nějakých těch závodu bude spíše okrajová věc .. nehledě na to, že X-H bude dražší , k tomu dražší rychlý karty .. půjdu cestou X-T5tky a jak říkáš .. navíc je hezčí , zvlášť ta stříbrná
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: Tak je to kategorie foťáků pro rekreační dovolenkové focení. Model X-A7 tuším vychází z X-T200 (nebo v opačném pořadí) - rozdíl je jen v hledáčku navíc u X-T200. Střeva stejná.

    X-H2s je high-end, vyloženě už cílený na WL, BIF a náročný sport.
    X-H2 bych bral v případě, že PASM styl ovládání a větší grip jsou podstatnější než mustr X-T řady. PASM má i X-T200, tak možná by ti vyhovoval více z hlediska ovládání.
    X-T5 je zase pro změnu takový všestranný, menší (i oproti X-T4). A vypadá prostě dobře i na pohled.
    Snímač, střeva a výkon mají X-H2 a X-T5 totožný.
    COYOT
    COYOT --- ---
    FUZZSTORTION: Hmm tak rozdíl je vidět na první dobrou . S 70-300 sem spokojenej i na x-t200 .. jen ten pohyb uostrit trvá moc dlouho a tady evidetne pomáhá o několik řad lepší x-t4 .. tak teď už si jen tu 5tku zapůjčit na ostestováni .. jen s tím asi počkám do doby , než na ni budu mít , abych ji pak hned nechtěl 😅
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: Ukázky, jak si předchozí X-T4 s 70-300 docela dobře vede při focení ptáků (je to rozsáhlé, s tabulkami statistik...), je to srovnání s 100-400, ale to není tak podstatné.

    Fujifilm 70-300mm vs 100-400mm - The Full Comparison - Mirrorless Comparison
    https://mirrorlesscomparison.com/x-mount-lenses/fuji-70-300mm-vs-100-400mm/
    COYOT
    COYOT --- ---
    Ahoj, když se tady vede diskuse ohledně rychlosti ostření ve spojitosti s upgradem fotaku , tak se taky poptám na zkusenosti , po roce a půl používání x-t200 začínám narazet na nějaký technicky limity daný nejnižší řadou.. zvláště u fotek kdy fotim pohyb .. nejvíc se při foceni věnuju krajině , city scape, občas street, někdy zvířata , kytičky .. proste tak nějak život kolem sebe .. ale jezdím taky na závody horských kol , kdy po dojezdu mám třeba 2-3 hodiny čas na to dojit na zajímavý misto a udělat par fotek závodníků .. a pokud chci zůstat u Fuji, a ja chci .. dává mi smysl si chvíli počkat a pak vzít na bazaru X-T5tku .. X-H2S mi přijde zbytečná .. a k současný 70-300 vzít 50-140 když to bude s rychlosti ostření bída u ty 70-300 .. Máte někdo z vás zkusenosti s kombem x-t5 a 70-300 na sport ?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Fujifilm X100 VI for PHOTOGRAPHY review IN-DEPTH
    https://www.youtube.com/watch?v=K5eFlEPYpq4
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NOISEGATE: Možná budeš z X-S10 zklamaný, pokud jde o rychlost AF při focení batolete, poměr správně a nesprávně zaostřených fotek může být diskutabilní. X-S20 sice není na focení vrabců za letu, ale poskutuje už slušnou výkonostní rezervu při AF.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FUZZSTORTION: dík, ta x-s10 se dá se slusnym setakem poridit uz okolo dvacky bez DPH, to mi prijde super cena. Baterka me zase tak netrapi, nepocitam ze s tim budu fotit tolik, mrknu jeste po bazarech, nespecham na to, bude to muj prvni lepsi fotak, doted jsem mel jen Sony RX100, ale zacal jsem fotit nasi relativne cerstvou ratolest a ten fotak je na nej proste pomalej :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NOISEGATE: X-S10 je už čtyři roky stará technologie, vyhlížel bych na bazarech X-S20. Asi nejzásadnější u "20" je novější typ baterie s větší kapacitou (dle CIPA 325 vs 750 snímků na jedno nabití), slot pro kartu podporuje už UHS-II (X-S10 jen "-I"), snímač má svižnější vyčítání dat, foťák disponuje větším bufferem a IBIS je zase o jednu hodnotu lepší.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    YELLOWKNIGHT: jak jsi nakonec dopadl s x-s10? Trochu se porozhlížím po novém foťáku a x-s10 mi padl do oka. Dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam