VACA: jako někdo, kdo v zimě přišel s tím, že po 10 letech zas zkusí digitál, který ho nebaví (sony nex5-r), jsem sháněl něco, co bude mít otočný voliče, bude se s tím příjemně pracovat (hlavně tak, aby mi to bavilo) a bude to mít velmi dobrý výstup (a jde mi teda o rawy, jpeg mi nezajímá). focení převážně krajinek, af nemusí být nic extra. a chtěl jsem full frame...
ano, není prakticky nic. nakonec jsem došel k tomu, že jsou jen dvě možnosti, a to nikon zf a nebo gfx 50r. a po tom, co mi zklamal nikon (což mi mrzí i jako někoho, kdo na kinu byl vždycky nikonista), jsem skončil u gfx 50r. ale teď si tak řkám, že apsc by mi také dost možná stačilo, ale je to nejspíš ten případ, že člověk uvažuje o tom, co nemá, neb gfx je prostě skvělý. nicméně v tom případě bych shončil u x-pro3, protože jak říkáš, on má všechno, co mi přijde ideální, navrch ten dálkoměrnej design
x-e má právě tu nevýhodu, že vůbec není zamýšlená jako profesionální nebo alespoň poloprofesionální nástroj, tedy má některé omezení, z nichž třeba to utěsnění mi přijde hodně fatální
no a když se kouknu na gfx, tak ten odklon od rf designu a otočných voličů je naprosto jasný a nevidím důvod, proč by to u menších sourozenců mělo mít jiný trend. až na x100 asi po tom prostě není takový hlad, aby se to zaplatilo. nedělám si iluze, že by fuji tohle nemělo spočtený a nemělo provedeno dostatek průzkumů v rámci trhu. je to škoda, ale už si tak nějak zvykám, že většinou končí ve výrobě to, co mám rád