XCHAOS: "že největší prestiž a společenské postavení dosahují lidi, kterým se daří dostat ostatní do stavu, kdy jsou závislí na jejich specializaci a dovednostech."
to si vystihnul přesně. Já to popisuju tedy spíše jako ..., kterým se daří v nutit pocitu potřeby něčeno naprosto nepotřebného. Dneska je nutnější vymyslet slogan, či logo pro daný výrobek, než ho vymyslet a zkonstruovat...
Jinak ty auta přiznávám vidím někde jinde. Já auto používám k převážení materiálu, pokud jedu sám používám kolo. Ale já tím vozím naprosto vše. Navíc když tím jedu autem, většinu se snažím zařídít co nejvíc věcí najednou. Navíc, co vidím jako problém je provoz auta v Praze levnější než MHD. Až se to změní, bude Praha vypadat taky trochu jinak. Výlet do Prahy mě stojí se psem 160Kč i kdybych jel třeba jen na kraj. Zatím co autem až do centra to vyjde tak na 80Kč tedy polovina. V autě táhnu běžně 200-300Kg materiálu a nářadí. Nedokážu si představit jak bych to dělal jinak. Ale za to si to dokážu představit tak abych to auto nepotřeboval vůbec.
V rodině máme jedno auto používáme ho hodně zřídka. Na denní dojíždění používáme MHD (přítelkyně) nebo já kolo.