XCHAOS: hodne dlouhej text, kterej se snazi hodne relativovat :)
Jeste jednou: na pocatku nasi rozpravy stala otazka, proc situace kolem cyklistu ve meste (ale i jinde) je vnimana tak kontroverzne.
To co jsem ti napsal je moje odpoved na tuhle otazku. Prumerne inteligentni clovek by imho mel vytusit, ze ani tak moc nejde o absolutni pocet smrtelnejch kolizi - ona vetsina tech situaci kdy se cyklisti chovaj jako cyklozmrdi se obejde jenom leknutim. Ale kazdej jeden jednotlivej pripad kdy to dopadne hur je vzdycky medializovanej a pro vsechny z nas, kdo ten bezpocet situaci s nima uz zazil jenom potvrzenim toho, ze „takhle uz to dal nejde“ a vede to k nejakymu spis odmitavymu postoji kdyz potom zase jednou jejich organizace kvicej a neceho se domahaj.
Jak uz jsem psal, me se tyhle problemy moc netykaj, spis to se zajmem sleduju, coby clovek s urbanistickym vzdelanim na tom mam urcitej profesionalni zajem. Ale coby konkretni privatni osoba ktera je vysledkem nejakyho souboru zazitku a zkusenosti podporim kazdy referendum, ktery jim bude chtit zkrouhnout hrebinek. Ono je to jako se vsim: kdybychom vsichni byli odpovedni a zakonu milovni obcane, mohly by se strelny zbrane pribalovat k baleni cornflakes. Protoze ale mezi nami existuje urcity procento debilu, je na ne potreba specialni rezim. Jak se zda, u dvoustopejch vozidel k tomu casem dojde taky.