• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Mana s kakaem nevypadá vábně :-)

    BLUE_DEATH
    BLUE_DEATH --- ---
    Zdravím, nemá někdo k prodeji nějakou tekutou stravu, třeba zbytek nebo když mu nechutnala. Chci tento způsob vyzkoušet a proto než objednám něco tak se pro jistotu ptám, že bych někomu takhle pomohl.
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    MAJKA: posli nejaky fotky jak to vapada :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MAJKA: tusim ze kdyby to udelal takhle tak bude mit ten megaoriginalni projekt MANA do mesice novou alternativu slozeni :oD
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    XANDS04: jo, já blog viděla, viděla jsem to složení. Líbilo by se mi vidět přímo poměr z čeho se mi sestává 1 porce. Prostě obrázek - s jednou porcí sníte: 3 oříšky tohodle, dva lístečky tamtoho, atd..

    ale to je detail. Samozřejmě obrázek z čeho to vyrábíš jsem na blogu viděla a taky mě to celkem přesvědčilo, že to není jen nějaká další syrovátka obarvená a aromatizovaná v pixle, takže i to je super. Ale vidět na obalu schematicky třeba : tohle balení obsahuje 15x tohle, 10 rostlinek tohodle, lžíci oleje tamtoho atd. by bylo pěkný :)

    jinak teda s rozmixovanym bananem a kiwi to bylo fantasticky. :)

    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    MAJKA:

    j j cely balik AnaPuru na jeden den ma kolem 500g. Soylent Joylent i Ambronite jsou na tom vlastne stejne.

    AnaPur je nizkokalirocka stava a proto je vysokoobjemova. Pokud by tam bylo treba vice tuku, objem by se zmenil, pze gram tuku ma vic kalorii nez gram proteinu.

    jinak z ceho vseho je lze najit na blogu zde:
    Projekt AnaPur: AnaPur nová receptura
    http://projektanapur.blogspot.cz/p/blog-page.html

    vetsina surovin je uz ususena a namleta v praskovem stavu , pripadne orechy jsou namlety tesne pred vyrobou cele varky. Pak se to navazi a zamicha :)

    Tycovy mixer je supr, pak se tam da prihodit uz cokoliv. ovoce je idealni.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw o lowcarb je tu klub kdybyste to chteli probrat hloub [ Low Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat ]
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    THERIDANE: ok no ja se nechci dostat do debaty na osobni urovni jestli to pro tebe dobry je nebo ne, to snad poznas sam a zaridis se.

    Ale fakt si nemyslim ze z tyhle pozice je dobry to doporucovat jako naprosto normalni vec kterou by idealne mohl delat kazdej bez rozmyslu a naopak dlouhodobe pro zdravi priznive pomery zivin ktere delaj lidi trosku dyl nez ty nazvat blabolem :o) ja souhlasim s nazorem ze mene sacharidu je pro telo lepe nez vice ale tam bych se asi zarazil a dal nechal na kazdem soudruhovi aby si podle dostupnych inforamci zkusil se svou dietou pohrat ale v mezich hranic ktere nejsou zdravi skodlive.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JESSE_MORENO: víceméně ano, 25 g carb, 125 g protein a 220 g tuky denně
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    THERIDANE: aha a bavime se teda konkretne o ty opravdovy keto fazi tzn. do 40g sacharidu denne jo? :o)

    ja rovnou odhalim pravej duvod proc se ptas... jestli mi tady odkejves ze ty nebo ti lide o kterych mluvis jedou opravdovou keto fazi 5 - 6 let tak si prosim priste odpust nazvat nedostatek sacharidu jako blabol protoze i atkinsonova dieta doporucovala max v pripade fakt velkych obezit a potrebe zhubnout velke mnozstvi vahy o max 3 mesisich na keto, pak se pridava sacharidu tolik az se podari vybalancovat jidelnicek tak ze se nehubne

    kdyz bych to mel hodne zjednodusit, low carbo dieta dlouhodoba kterou bych jeste povazoval za zdravi neskodlivou bude nekde kolem 100 - 120g sacharidu denne... u vetsiny lidi pod tento prijem muzou zacit bejt fakt problemy.
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    THERIDANE:
    dle meho nazoru neni vseobecne doporuceni 50/30/20 (sach/tuk/bilkoviny), ktere posvetilo nekolik instituci zadnej high-carb blabol. naopak keto dieta pomerne specifickym stravovacim stylem a podobne jako makrobiotici nebo vegani ma sve priznivce i odpurce. Nerekl bych, ze by se dalo tvrdit, ze low carb nebo keto dieta je jedina dlouhodobe zarucene spravna cesta jak se stravovat.

    Myslim ale, ze v obzvlast v CR je prijem sacharidu jeste daleko vyssi a tedy i ta znevazovana "vyvyazena strava" je daleko lepsi, nez to jak mnozi lide dnes jedi.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JESSE_MORENO: 5-6 let (and counting)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    THERIDANE: prosimte cemu rikas dlouhodoba keto dieta? myslim tim jak dlouhemu obdobi?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    XANDS04: To o nedostatku sacharidů je s prominutím blábol :-) propagovanej proponenty high-carb diet ("vyvážené stravy"). Kdyby to byla jen trochu pravda, tak by všichni na dlouhodobé keto dietě padali jako mouchy (a přitom se děje opak, i co se "množství energie" člověka týče). Mým cílem je právě udělat keto jídlo, proto beru synectar jako dobrej odpich.
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    THERIDANE:

    jo a jeste jeden tip zdarma ;)
    ovesnou mouku nepouzivejte obycejnou. ta nesplnuje takove naroky cistoty a je urcena pro tepelnou upravu pze obsahuje skroby, ktere by daly vasemu traveni slusne zabrat.

    tzn. pokud pouzivate oves, tak si vyhledejte nejakou instantni mouku. jedna se o tzv extrudovanou mouku.
    (upravuje se parou a ta rozbije skroby na sacharidy s kratsim retezcem, ktere je mozne stravit)
    XANDS04
    XANDS04 --- ---
    THERIDANE:
    ahoj, ten recept vypada zajimave. Nicmene to ze neobsahuje maltodextrin ma jedinej dusledek - malo sacharidu. Pro nejakou docasnou nizkosacharidovou dietu asi ok, ale dlouhodobe se mi to nezda prilis optimalni. ma to 45% tuku a ani proteinu tam neni malo. U tohohle bych se bal, ze po case proste clovek nebude mit vubec energii, pze tech sacharidu je tam fakt malo a telo je proste potrebuje.

    Je mi jasny ze maltodextrin je fuj (vysoky GI a spatny na zuby) ale pridavat Oats taky nejde, pze by tam bylo prilis mnoho manganu.
    Alternativou za maltodextrin (ktery je ale asi tou nejlevnejsi surovinou) je treba kokosovy palmovy cukr, pze ten ma GI 35, coz je supr a navic je prirodni a nerafinovany (AnaPur ho v sobe ma). Pochopitelne to ale ma vliv na cenu.

    Proste si clovek musi rozmyslet jestli chce co nejlevnejsi kalorie, nebo kvalitni kalorie. Jestli jde o cenu, pak se da obdoba soylentu vyrobit i za 40 Kc na 2000 kcal (o neco levneji nez Mana :) ).

    Druhou otazkou jsou vitaminy. v tom receptu pouzivaji Kirkland daily nutri ( sam mam i jednu pixlu z US doma). Ale zase - jsou to proste chemicky vyrobene vitaminy a setrvat dlouhodobe z vetsi casti na nich neni pro telo ok, pze matematicky je sice prijmete ale telo je nevztreba. Cim vic je zachovan prijem vseho z prirodnich, co nejmene zpracovanych zdroju, tim dle meho nazoru lepe :)

    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Tož po opatrnem otukavani jsem ochutnala AnaPur a jsem překvapená - čekala jsem to vyloženě hnusný (jako všechny tyhle zdravý kašičky) a je to ... takový normální :)

    hlavně mi to zachránilo snídani, kterou jsem opět tradičně nestihla.

    Překvapilo mě, jak velký je to balík - na jeden den! Líbilo by se mi, kdybych měla nějakej obrázek, z čeho je jedna dávka uděláná. Prostě před tím, než se to mixne ..

    Ale dobrý, mám zachráněný snídaně a svačiny, vzala jsem si do práce tyčový mixér a budu s ním řádit :)

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ICARUS: zkus Synectar One - velmi levnej, většina je z Bulk Powders a z Amazonu, a navíc je to bez maltodextrinu. V popisu je link na ref, kterej ti u BP dá jednorázovou 5GBP slevu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Premyslim o tom, ze bych zacal nahrazovat uz tak neexistujici snidani nejakym napojem. Nechce se mi moc kupovat Manu, jelikoz si myslim, ze je to zbytecne predrazeny a moc se mi nelibi jejich marketing (=byli jsme tu prvni, nejaky soylent nas nezajima) a tak bych si to rad udelal sam.
    Koukal jsem na tento recept - http://diy.soylent.me/recipes/people-chow-301-tortilla-perfection , vetsinu ingredienci bych na netu tak nejak sehnal, jenze kazdou surovinu na jine strance, takze mi postovny uplne naboura cely rozpocet. Jak resite tenhle problem? Popripade doporucte nejaky recept, ktery bude cenove nizsi nez Mana, chutove neutralni/modifikovatelny a snadno dostupny. Dik!
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    XANDS04: ta chilli smes je fakt dobra, krasne to prerazilo tu hroznou ovsovitost

    jo a btw jsem dal ten tvuj produkt do nazvu visco jakoze mas approved by!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam