• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Jo, mně se to právě chová, jako bych na to klikla, i bez klikání. Počítám, že to bude verzí software nebo tak něco, ta Ultra už se moc neaktualizuje a tohle se děje konzistetně už několik let.
    KERB
    KERB --- ---
    IDLE: push to kindle je skvela sluzba a funguje to perfektne. U me na konci dokumentu se nedeje vubec nic, nesnazi se to nikam pripojit pokud ovsem nekliknu primo na ten odkaz na konci, pak se to pripojuje pres prohlizec na internet.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Já používám akorát to zmiňované Push to Kindle a stačí mi, tak asi nepomůžu.

    Můžu mít na tebe dotaz? "Knihy" z Push to Kindle mi dlouhodobě dělají jednu drobnou nepříjemnost, totiž že když dojdu na konec, tak se snaží připojit na internet a zobrazit ten odkaz na původní zdroj, který je na konci. Nechápu proč, ten odkaz nevypadá jinak než jiné odkazy, které to nedělají (koukala jsem i do zdrojáku).
    KERB
    KERB --- ---
    MARTY63: je to svižnější
    KERB
    KERB --- ---
    používáte někdo nějaký workflow pro posílání článků (zpravodajství apod.) do pocketbooku?

    já používám občas rozšíření v chrome (je to i pro safari, firefox,...) PUSH TO KINDLE (pocketbook), to funguje super, akorát zdarma je za měsíc jen 20 poslání. Hlavně ale se pak přidá každý článek jako nová kniha a pak v tom listovat zdržuje trochu na čtečce.

    Líbilo by se mi, kdyby nějakej zpravodajskej server posílal nějakej výstup třeba denně do čtečky, nemá to nějaký? a články by byly prostě jako jedna "kniha"

    jak to děláte vy?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 6.5.765 - opravuje toho podle poznámek dost - hlavně rychlost. Krátký test to potvrzuje, je to svižnější.
    PECA
    PECA --- ---
    Dík, mrknu na to
    IDLE
    IDLE --- ---
    PECA: Mně jednou schránku resetovali na podpoře (teda smazali a pak jsem si ji založila znova). Řešila jsem tehdy, že mi tam visela nějaká nestažitelná kniha a blokovala stahování, tak se s tím vypořádali takhle. :) Podle toho odhaduju, že sám si to člověk asi nijak nezresetuje.
    PECA
    PECA --- ---
    Týjo, dá se někde přihlásit a prověřit schránka něco@pbsync.com?
    Mám ji v Kosmasu nastavenou pro posílání eKnih, ale tam jsem nakupoval naposledy v 2018. Čtečka leží doma, asi to dojde, ale netuším heslo, kdybych někdy nějaké potřeboval, ani kde to případně zresetovat.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Nemuzu posoudit, tesim se, az se mi dostane do ruky. Ale dal jsem ji na seznam k jezisku
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Vypadá to hezky a je to za hubičku - líbí se mi, ale bojím se bojím že to bude podobně líný jako můj inkpad 3. Vyčkám tedy na první zkušenosti.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Víte první: Takže docela zajímavá novinka - Pocketbook InkPad Lite. Čtečka s konečně velkým displejem (9,7") a všemi vymoženostmi kolem typu SmartLight. Cena je konečně únosná, doporučená 6629 s DPH. Na trhu na podzim.
    Tisková zpráva vyjde zítra :)
    PECA
    PECA --- ---
    FARFELOO: To vypadá spíš na zbytečně moc jasu. A podle novějších poznatků, co jsem četl, tak jas má větší vliv, než barva.
    Zkus lampičku bez podsvícení a uvidíš.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FARFELOO: Se spánkem ti neporadím - mám obecně problém s usínáním. Takže jenom k těm očím, že jim to dělá moc dobře.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FARFELOO: To Ti nemuzu garantovat. Vadi Ti lampicka a normalni kniha?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARTY63: Díky moc za odpověď! A máš i zkušenost s kvalitou spánku? Já když se kouknu v noci na mobil / kindle, tak pak třeba 15 minut vidím se zavřenýma očima bílý obdélník a kvůli tomu nemůžu pak o to dýl usnout. Změnil jsem všude v bytě žárovky na smart druh s volitelnou teplotou a když to večer změním na teplou barvu, tak cítím fyzickou úlevu. Hodně lidí píše, že to není nijak podložené a že Kindle jim nijak nevadí, tak nevím jestli to vlastně není o světlu obecně…
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FARFELOO: Ahoj, možnost nastavit si intenzitu a teplotu nasvícení je výborná věc. Mám blbé oči a dost mi to pomáhá právě při čtení večer. Opravdu z vlastní zkušenosti doporučuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam