• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

    Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

    Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...


     
    SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]



    rozbalit záhlaví
    KERB
    KERB --- ---
    IDLE: push to kindle je skvela sluzba a funguje to perfektne. U me na konci dokumentu se nedeje vubec nic, nesnazi se to nikam pripojit pokud ovsem nekliknu primo na ten odkaz na konci, pak se to pripojuje pres prohlizec na internet.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KERB: Já používám akorát to zmiňované Push to Kindle a stačí mi, tak asi nepomůžu.

    Můžu mít na tebe dotaz? "Knihy" z Push to Kindle mi dlouhodobě dělají jednu drobnou nepříjemnost, totiž že když dojdu na konec, tak se snaží připojit na internet a zobrazit ten odkaz na původní zdroj, který je na konci. Nechápu proč, ten odkaz nevypadá jinak než jiné odkazy, které to nedělají (koukala jsem i do zdrojáku).
    KERB
    KERB --- ---
    MARTY63: je to svižnější
    KERB
    KERB --- ---
    používáte někdo nějaký workflow pro posílání článků (zpravodajství apod.) do pocketbooku?

    já používám občas rozšíření v chrome (je to i pro safari, firefox,...) PUSH TO KINDLE (pocketbook), to funguje super, akorát zdarma je za měsíc jen 20 poslání. Hlavně ale se pak přidá každý článek jako nová kniha a pak v tom listovat zdržuje trochu na čtečce.

    Líbilo by se mi, kdyby nějakej zpravodajskej server posílal nějakej výstup třeba denně do čtečky, nemá to nějaký? a články by byly prostě jako jedna "kniha"

    jak to děláte vy?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 6.5.765 - opravuje toho podle poznámek dost - hlavně rychlost. Krátký test to potvrzuje, je to svižnější.
    PECA
    PECA --- ---
    Dík, mrknu na to
    IDLE
    IDLE --- ---
    PECA: Mně jednou schránku resetovali na podpoře (teda smazali a pak jsem si ji založila znova). Řešila jsem tehdy, že mi tam visela nějaká nestažitelná kniha a blokovala stahování, tak se s tím vypořádali takhle. :) Podle toho odhaduju, že sám si to člověk asi nijak nezresetuje.
    PECA
    PECA --- ---
    Týjo, dá se někde přihlásit a prověřit schránka něco@pbsync.com?
    Mám ji v Kosmasu nastavenou pro posílání eKnih, ale tam jsem nakupoval naposledy v 2018. Čtečka leží doma, asi to dojde, ale netuším heslo, kdybych někdy nějaké potřeboval, ani kde to případně zresetovat.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Nemuzu posoudit, tesim se, az se mi dostane do ruky. Ale dal jsem ji na seznam k jezisku
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Vypadá to hezky a je to za hubičku - líbí se mi, ale bojím se bojím že to bude podobně líný jako můj inkpad 3. Vyčkám tedy na první zkušenosti.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Víte první: Takže docela zajímavá novinka - Pocketbook InkPad Lite. Čtečka s konečně velkým displejem (9,7") a všemi vymoženostmi kolem typu SmartLight. Cena je konečně únosná, doporučená 6629 s DPH. Na trhu na podzim.
    Tisková zpráva vyjde zítra :)
    PECA
    PECA --- ---
    FARFELOO: To vypadá spíš na zbytečně moc jasu. A podle novějších poznatků, co jsem četl, tak jas má větší vliv, než barva.
    Zkus lampičku bez podsvícení a uvidíš.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FARFELOO: Se spánkem ti neporadím - mám obecně problém s usínáním. Takže jenom k těm očím, že jim to dělá moc dobře.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FARFELOO: To Ti nemuzu garantovat. Vadi Ti lampicka a normalni kniha?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARTY63: Díky moc za odpověď! A máš i zkušenost s kvalitou spánku? Já když se kouknu v noci na mobil / kindle, tak pak třeba 15 minut vidím se zavřenýma očima bílý obdélník a kvůli tomu nemůžu pak o to dýl usnout. Změnil jsem všude v bytě žárovky na smart druh s volitelnou teplotou a když to večer změním na teplou barvu, tak cítím fyzickou úlevu. Hodně lidí píše, že to není nijak podložené a že Kindle jim nijak nevadí, tak nevím jestli to vlastně není o světlu obecně…
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FARFELOO: Ahoj, možnost nastavit si intenzitu a teplotu nasvícení je výborná věc. Mám blbé oči a dost mi to pomáhá právě při čtení večer. Opravdu z vlastní zkušenosti doporučuju.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ahoj! Používám momentálně Kindle Paperwhite a začínám mít pocit, že mi nedělá dobře noční čtení. Chci se zeptat, jestli máte zkušenost se čtečkami s teplým světlem? Je to lepší na oči? U Pocketbooku jsem to viděl u pár modelů a podpora ePub taky není k zahození:-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEMNON666: to nevím, je to možné. Teď už je na cestě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam