• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    SHEALA: skopolaminiumbromid je jemny krystalicky prasok, da sa roztriet na lahky puder. ucinna davka je menej nez miligram. clovek si to snupne ani si to nevsimnes.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: zaráží mě ten způsob aplikace - jednorázový čichnutí. Co se týče toho nechat se okrást, netuším, lidi co znám většinou se zmastili dobrovolně a nikdo na nich pak neprováděl nátlak :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XBAHNO: s atropinem je to chyba, scopolamin bez atropinu je zuzo :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZUZKAOU: nekde psali, ze do nich cpali cistej scopolamin. Nevim, mel jsem ho jenom ve smesi s kyblem atropinu, ale jo, fest zmatlanej clovek si necha nakecat lecos.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://zpravy.aktualne.cz/...a04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1

    cože?

    Francouzští policisté dopadli šamanskou trojici, která v ulicích noční Paříže hypnotizovala a okrádala bohatě vyhlížející kolemjdoucí.

    Nešlo přitom o žádné drobné krádeže, nýbrž o milionové loupeže.

    Bezmocné oběti se po přičichnutí k exoticky vyhlížejícím květinám chovaly jako zombie a zloděje poslechly na slovo. Ve většině případů šamany odvedly k sobě domů a předaly jim veškeré cennosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/apt.13372/full

    Hm - no tahle stude má značné mouchy, respektive muší roje... V žádném případě nemám v plánu tvrdit, že samodiagnostikvané osoby co nesnáší lepek a milují hodnou špaldu mají pro své názor realné podklady, ale třeba bezříznaková celiakie se jmenuje bezpříznaková právě proto, že je bez příznaků, až na to že má člověk zničená střeva a pří oslabeni organismu pak se pak může začít zdánlivě z ničeho nic dost rozpadat.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    sice se to sem nehodí až tolik, ale je to rozhodně zajímavé
    2/3 Of "Gluten Sensitive" People Can't Tell The Difference Between Foods With Gluten And Foods Without Gluten | IFLScience
    http://www.iflscience.com/...en-sensitive-individuals-struggle-discern-gluten-containing-gluten-free
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SHEALA: tak ono ten systém je děravej jak řešeto, třeba když sem se dozvěděl, že pojišťovny proplácí diagnózu namísto času (nebo návštěvy nebo tak něčeho)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vdova pátrá po 100 milionech - rodinný přítel říká: Gross utrácel obrovské peníze za léky od šarlatánů
    http://www.blesk.cz/...h-rodinny-pritel-rika-gross-utracel-obrovske-penize-za-leky-od-sarlatanu.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    uf rozjel se mi zánět močáku. Příčetný člověk by šel asi za obvoďákem. Já jsem obvoďákem pohrdla, a začla jsem shánět urologa, protože přece můj namáhanej organismus si zaslouží nejlepší péči. (Demence no, naštěstí byl urolog přičetný, řekl že s tímhle nemůžu čekat až na jeho termín a mám jít k obvoďákovi). Co chci říct, že začínám chápat, že chronickým pacientům může začit seriózně jebat, a že se s tímhle moc v systému nepočítá. (Ne ze strany lékaře, ze strany pojištověn, stačilo by proplácet konzultace).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pronásledování proti mému léčitelství / Cesta Guru Járy n. s.
    http://cestagurujary.cz/2015/08/14/pronasledovani-proti-memu-lecitelstvi/
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TAPINA: no... záleží ze které strany.

    Ze strany klienta zapnout si diktafon na smartphone je hračka, paměti tam je dost a toho že ten telefon nahrává si někdo všimne jen těžko (jen si ho dát do nějaké kapsy přes kterou to ten mikrofon pobere nebo to hodit na nějaké rozumné hands free... v podstatě stačí sluchátka přehozená "navolno" kolem krku)

    A podle nového OZ to je dokonce pokud vím validní záležitosti i bez svolení protistrany, jde-li o jednání s obchodní nebo profesní podstatou (tj. neosobní) a je-li toto využito jen jako doklad/důkaz (tj. nikoliv např. ziskově nebo propagačně atp.)

    Takže tam to je jen o tom se mřimět to udělat, jenže to znamená vědět, že bych to třeba mohl potřebovat, což už znamená určitou míru skepticismu, uvědomělosti a opatrnosti, kterou bych ale u lidí jdoucích k léčitelům nepředpokládal.


    Ze strany těch léčitelů to je ale nesmysl, protože pokud by někdo chtěl aby to nahrávali, tak klient nebude chtít, oni to nenahrají a následně řeknou, že to nenahrávali, protože nešlo o praktické sezení ale jen přátelskou návštěvu a ke konzultaci nedošlo, takže nahrávat nemuseli. Pak by se muselo dokazovat, že to tak nebylo a to je v podstatě totéž dokazování, jako dokazovat něco dneska bez nahrávky, takže naprosto nulové zlepšení situace.

    Kromě toho zcela upřímně - přijde mi to trochu padlé na hlavu, trochu moc bezpečnosti na úkor soukromí. Já bych svoje sezení s doktorem taky nahrané mít netoužil... a popravdě nejen s doktorem. Vyžadovat nahrávky všude možně je cesta do pekel.


    VYHULENY_UFO: sice jo, ale upřímně z toho sám třeba moc nadšenej nejsem, takže ač léčitele fakt nežeru a byl bych rád kdyby na ně byla nějaká hůl, tak zrovna za cenu dalšího rozšiřování nahrávek by to IMO rozhodně nestálo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Což taky není kdovíjaká výhra pro zákazníka, ale nahrávání zvuku by mi vadilo ještě o řád víc, než nahrávání obrazu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: mimochodem ve vetsine prodejen uz kamerovy systemy maj, takze pokud maji navic povoleni od uradu pro ochranu osobnich udaju, mohou tyto data nejakou dobu mit i ulozene na discich...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HARDY: no ale všechno by to bylo aspon nahrané ;)
    HARDY
    HARDY --- ---
    DOKKTOR: dovedeš si představit, jaký level konspirace by s tím dokázali rozjet?

    MAR_TINA:
    1MALALISTICKA: Pokud někdo chce být dobrovolně týden na šťávách a sám tvrdí, že mu to dělá dobře, nevidím důvod mu nevěřit. Moje myšlenka je taková, že samozřejmě koncept detoxikace je hovadina, ale jeho softcore verze jsou asi, +-, dejme tomu, s přimhouřením obou očí, OK ve smyslu, že některým to může dělat dobře. A proto se mi nechce o tomhle tématu dělat článek, protože nevím, kde vlastně začít a jak článek vypointovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ... zase budou rozumní uvědomělí lidé omezování ve svých právech ve prospěch ochrany blbců. Tohle už tu máme v mnoha podobách a nechci to.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DOKKTOR: Není. Já bych tohle nerada zaváděla. Začne to nahráváním sezení s léčiteli a za pár let budeme nahrávaní i při nákupu rohlíků.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TAPINA: tak potom asi není východiska
    léčitel: podepište mi, prosím, že souhlasíte s nahráváním. je to monitoring, který musím držet. pokud nesouhlasíte, tak běžte k doktorovi, kterému se všeobecně věří. ale vy věříte mně ne? tak se nemáte čeho bát.
    opravdu by to neprošlo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DOKKTOR: Technicky to složité není. Psychologicky hodně. Lidi nechtějí být nahrávání. A nelze se jim divit.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TAPINA: jak to tady furt dokola čtu - jak moc složité je v dnešní době nahrávat sezení, když ne na kameru, tak na aspon na diktafon a držet to x let na disku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam