• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Richard Krajčo
    Ahoj ahoj ahooooj, tak jak jsem slíbil, zde trochu víc ke “kozám”. Jak zjistíte nejde jen o kozy a hned vás to beztak přejde smile emoticon, ale zde je to, co praktikujeme doma. Celé jsme vám to s Karin sepsali.
    Abychom to uvedli na pravou míru. Nejedná se o žádnou dietu. Jde o celkovou změnu stravování, která ozdraví organismus, nastartuje metabolismus, tělo začne fungovat, jak má a tudíž ztratí potřebu zbytečně ukládat tuky. O což vlastně jde - mě to navíc ozdravilo trávení obecně. Asi po třech týdnech člověk zjistí, jak moc mu narostla energie a ztratí chuť na potraviny, které by “neměl" jíst. A o to jde hlavně - vynechat potraviny, které škodí. Zejména tím, jak moc nás překyselují. Ale neberte to jako dogma. Jsou to čtyři skupiny:

    1.) Kravská bílkovina.
    Je třeba přestat jíst všechno, kde se “kráva” nachází. Mléko, sýry, jogurty atd…. A nahradit je výrobky z mléka kozího či ovčího - kozí sýry mazací i tvrdé, dělat na kozím másle, jogurty jsou zase lepší ovčí. Další alternativou může být mléko sójové, rýžové atd…. Hodně se nám vštěpuje, že “kráva” je zdravá! Bohužel je v dnešní době vše kravské upravované takovým způsobem, že našemu organismu vyloženě škodí a těžce jej překyseluje. Paradoxně je to právě kravské mléko, které může ve stáří přispět i ke vzniku osteoporózy. Když zapátráte na internetu, možná se dostanete k celé řadě studií, které se škodlivostí kravské bílkoviny zabývají. To je tedy první věc, kterou praktikujeme my.

    2.) Pšenice.
    Vynecháváme jakékoli pečivo, které pšenici obsahuje a je jedno, jestli se jedná o bílý rohlík nebo pečivo tmavé celozrnné. Jakmile je ve složení pšenice, nejde nám to přes práh domu. Nahrazujeme nejlépe žitnou moukou. Žitný chléb už se dá sehnat poměrně snadno, seženete v Glóbusu i Tescu, má ho i Kauffland a jistě i další. Pokud to chcete zkusit, vždy se podívejte do složení, jakmile je chleba pšenično-žitný, je to špatně. Dále můžete samozřejmě vše z jiných dalších druhů mouky. Špaldová, kukuřičná, pohanková atd…
    Pro mě osobně to bylo těžké, protože jsem miloval rohlík k čemukoliv, ale vidím sám na sobě, že se vyplatilo.

    Třetí bod se mnohým opravdu líbit nebude.

    3.) Maso.
    Ano, je to tak. Pro většinu lidí nejtěžší záležitost k vynechání a přitom poměrně snadno nahraditelná a pro nás škodlivá v mnoha ohledech. Kolem nejezení masa existuje řada mýtů, člověk si to ale prostě musí vyzkoušet sám, jak to na něj funguje, co se stane s tělem, kolik energie naroste, jak začne fungovat zažívání. Kolem mě je v tento moment několik vyložených masožravců, kteří to vyzkoušeli a teď jsou překvapení, co se stalo a o kolik lépe se cítí. A přestože původně vynechali jen na určitou dobu, už se k masu nevrátili. Můj plán byl podobný - jen na měsíc vynechat a pak … už jsem to nechtěl zpět.
    Bílkoviny samozřejmě potřebujeme, ale v mnohe menším množství, než si myslíme. My maso nahrazuje výrobky ze sóji - lze sehnat celou řadu opravdu dobrých sójových salámů, párků, sekaných, úžasný je uzený tempeh atd. Je potřeba vyzkoušet. Samozřejmě existuje i řada výrobků, které se jíst nedají, jak to člověku kroutí pusu, sami jsme to zažili smile emoticon.
    Jíme ryby a mořské plody. Vajíčka jsou taky fajn.
    Ještě jedna důležitá poznámka. Budete-li kupovat jakýkoliv výrobek ze sóji, zkontrolujte, že je na obalu napsáno GMO free, prostě informace, že výrobek neobsahuje geneticky modifikovanou sóju. Geneticky modifikovanou sóju fakt NE.

    4.) Bílý cukr.
    Co nejvíce jsme ho omezili! Náš mozek samozřejmě cukr potřebuje, aby správně fungoval, takže když si dáte třeba do kafe lžičku cukru třtinového, nic se neděje. Já ale sladit přestal úplně a v maximální míře přestal pít slazené nápoje a nahradil vše vodou. U “sladkého”, hlavně v první fázi platí - téměř vůbec a později všeho s mírou. Sladký dortík po dobrém jídle vám ve střevech nadělá paseku:-).

    Takže tak…. Vynechal jsem uvedené potraviny a sám se divil, jak tělo začlo fungovat! První změny hlavně v nárustu energie ucítíte po třech týdnech. Úbytky váhy půjdou ta nějak postupně samy. Doporučujeme vydržet a být na sebe přísní asi po dobu tří měsíců, než se dá tělo dohromady. Pak uvidíte, jak dál. Ale v zásadě platí, že když bude tělo nastartované a metabolismus funkční, nic se nestane, když pak čas od času zhřešíte i zakázanou potravinou - což mě se občas stává třeba s čokoládou :-))))))). Jak často tak budete moci dělat vám pak prozradí vaše váha, každé tělo je jiné.

    A ještě jedna poslední rada. První tři týdny jezte, když máte hlad, ale všeho si na talíř dávejte jen půl, než byste si dali normálně:-))).

    No jak vidíte, nejsou to kozy smile emoticon
    Ale u mě to zafungovalo a jsem za to šťastný. Tak a teď prosím ty, co nesouhlasí - NEKAMENOVAT. Každý ve výsledku ať jí, co chce smile emoticon.

    Mějte se- Richard a Karin (která takhle jí už 15 let) .
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Plus teda nechápu kde se tam vzali šamani, když to byl nějaký čínský gang.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIRIEN: no mě to přijde jak z nějaké nepříliš chytré francouzské krimi komedie.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    SHEALA: skopolaminiumbromid je jemny krystalicky prasok, da sa roztriet na lahky puder. ucinna davka je menej nez miligram. clovek si to snupne ani si to nevsimnes.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Všichni ifríti ohnivého jezera spaste nás, on už je i tady.


    ZUZKAOU: hele mě se to nechce moc komentovat, protože se v podobnejch srandách moc nevyznám a jako vim, že teoreticky existujou látky, které účinkují dost rychle i po minimálním kontaktu... ale ta nevědomost je tak nějak to jediné co mi bránilo postnout to do Urbanlegend, protože tohle mi přijde skoro jak klasická.

    Jako že někoho zfetovali a pak okradli, ok, ale tenhle popis mi zní hodně ve stylu "neraďte čínským turistům s cestou, nad mapou vám fouknou do xichtu mumbo jumbo a okradou vás o všechno" - víš co, takové to "nový trik cikánů na parkovištích, zatímco se vás ptají na XXX tak mezitím YYY a pak vám ukradnou auto, nábitek, akvarijní rybičky..."

    Zaručeně pravdivé, nutno 50x rozeslat e-mailem na všechny uložené kontakty.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: zaráží mě ten způsob aplikace - jednorázový čichnutí. Co se týče toho nechat se okrást, netuším, lidi co znám většinou se zmastili dobrovolně a nikdo na nich pak neprováděl nátlak :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XBAHNO: s atropinem je to chyba, scopolamin bez atropinu je zuzo :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZUZKAOU: nekde psali, ze do nich cpali cistej scopolamin. Nevim, mel jsem ho jenom ve smesi s kyblem atropinu, ale jo, fest zmatlanej clovek si necha nakecat lecos.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://zpravy.aktualne.cz/...a04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1

    cože?

    Francouzští policisté dopadli šamanskou trojici, která v ulicích noční Paříže hypnotizovala a okrádala bohatě vyhlížející kolemjdoucí.

    Nešlo přitom o žádné drobné krádeže, nýbrž o milionové loupeže.

    Bezmocné oběti se po přičichnutí k exoticky vyhlížejícím květinám chovaly jako zombie a zloděje poslechly na slovo. Ve většině případů šamany odvedly k sobě domů a předaly jim veškeré cennosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/apt.13372/full

    Hm - no tahle stude má značné mouchy, respektive muší roje... V žádném případě nemám v plánu tvrdit, že samodiagnostikvané osoby co nesnáší lepek a milují hodnou špaldu mají pro své názor realné podklady, ale třeba bezříznaková celiakie se jmenuje bezpříznaková právě proto, že je bez příznaků, až na to že má člověk zničená střeva a pří oslabeni organismu pak se pak může začít zdánlivě z ničeho nic dost rozpadat.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    sice se to sem nehodí až tolik, ale je to rozhodně zajímavé
    2/3 Of "Gluten Sensitive" People Can't Tell The Difference Between Foods With Gluten And Foods Without Gluten | IFLScience
    http://www.iflscience.com/...en-sensitive-individuals-struggle-discern-gluten-containing-gluten-free
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SHEALA: tak ono ten systém je děravej jak řešeto, třeba když sem se dozvěděl, že pojišťovny proplácí diagnózu namísto času (nebo návštěvy nebo tak něčeho)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vdova pátrá po 100 milionech - rodinný přítel říká: Gross utrácel obrovské peníze za léky od šarlatánů
    http://www.blesk.cz/...h-rodinny-pritel-rika-gross-utracel-obrovske-penize-za-leky-od-sarlatanu.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    uf rozjel se mi zánět močáku. Příčetný člověk by šel asi za obvoďákem. Já jsem obvoďákem pohrdla, a začla jsem shánět urologa, protože přece můj namáhanej organismus si zaslouží nejlepší péči. (Demence no, naštěstí byl urolog přičetný, řekl že s tímhle nemůžu čekat až na jeho termín a mám jít k obvoďákovi). Co chci říct, že začínám chápat, že chronickým pacientům může začit seriózně jebat, a že se s tímhle moc v systému nepočítá. (Ne ze strany lékaře, ze strany pojištověn, stačilo by proplácet konzultace).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pronásledování proti mému léčitelství / Cesta Guru Járy n. s.
    http://cestagurujary.cz/2015/08/14/pronasledovani-proti-memu-lecitelstvi/
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TAPINA: no... záleží ze které strany.

    Ze strany klienta zapnout si diktafon na smartphone je hračka, paměti tam je dost a toho že ten telefon nahrává si někdo všimne jen těžko (jen si ho dát do nějaké kapsy přes kterou to ten mikrofon pobere nebo to hodit na nějaké rozumné hands free... v podstatě stačí sluchátka přehozená "navolno" kolem krku)

    A podle nového OZ to je dokonce pokud vím validní záležitosti i bez svolení protistrany, jde-li o jednání s obchodní nebo profesní podstatou (tj. neosobní) a je-li toto využito jen jako doklad/důkaz (tj. nikoliv např. ziskově nebo propagačně atp.)

    Takže tam to je jen o tom se mřimět to udělat, jenže to znamená vědět, že bych to třeba mohl potřebovat, což už znamená určitou míru skepticismu, uvědomělosti a opatrnosti, kterou bych ale u lidí jdoucích k léčitelům nepředpokládal.


    Ze strany těch léčitelů to je ale nesmysl, protože pokud by někdo chtěl aby to nahrávali, tak klient nebude chtít, oni to nenahrají a následně řeknou, že to nenahrávali, protože nešlo o praktické sezení ale jen přátelskou návštěvu a ke konzultaci nedošlo, takže nahrávat nemuseli. Pak by se muselo dokazovat, že to tak nebylo a to je v podstatě totéž dokazování, jako dokazovat něco dneska bez nahrávky, takže naprosto nulové zlepšení situace.

    Kromě toho zcela upřímně - přijde mi to trochu padlé na hlavu, trochu moc bezpečnosti na úkor soukromí. Já bych svoje sezení s doktorem taky nahrané mít netoužil... a popravdě nejen s doktorem. Vyžadovat nahrávky všude možně je cesta do pekel.


    VYHULENY_UFO: sice jo, ale upřímně z toho sám třeba moc nadšenej nejsem, takže ač léčitele fakt nežeru a byl bych rád kdyby na ně byla nějaká hůl, tak zrovna za cenu dalšího rozšiřování nahrávek by to IMO rozhodně nestálo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Což taky není kdovíjaká výhra pro zákazníka, ale nahrávání zvuku by mi vadilo ještě o řád víc, než nahrávání obrazu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: mimochodem ve vetsine prodejen uz kamerovy systemy maj, takze pokud maji navic povoleni od uradu pro ochranu osobnich udaju, mohou tyto data nejakou dobu mit i ulozene na discich...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HARDY: no ale všechno by to bylo aspon nahrané ;)
    HARDY
    HARDY --- ---
    DOKKTOR: dovedeš si představit, jaký level konspirace by s tím dokázali rozjet?

    MAR_TINA:
    1MALALISTICKA: Pokud někdo chce být dobrovolně týden na šťávách a sám tvrdí, že mu to dělá dobře, nevidím důvod mu nevěřit. Moje myšlenka je taková, že samozřejmě koncept detoxikace je hovadina, ale jeho softcore verze jsou asi, +-, dejme tomu, s přimhouřením obou očí, OK ve smyslu, že některým to může dělat dobře. A proto se mi nechce o tomhle tématu dělat článek, protože nevím, kde vlastně začít a jak článek vypointovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam