MAR_TINA: Těch dětí je mi líto, ty si to nevybraly, ale jak praví
MEANDER. A taky by měla být karma zdharma i pro matku a dopřát jí černý kašel zároveň s dětma.
MEANDER: další... no, k nám na východ to zatím nedošlo.
TAPINA: Já nevim, jestil mě někdo v minulém životě uškrtil, ale vadí mi těsné věci okolo krku, a dávám to do souvislosti s přecitlivělou kůží, protože krk je oblast, kde se mi radostně projevujou různé kopřivky, vyrážky a jiné pupínky.
MUI: hele, já jsem bylinářka. A řeknu ti takové shrnutí: léčivé byliny se dělí na tři druhy.
Ty, co se tradičně již odpradávna používají, ale účinek nemají žádný, nebo, řekněme, v kategorii sním hlávku salátu - sním stejné množství nějakého jiného listí, o kterém již staří Římané.
Ty, co velmi dobře fungují na banalitky - mátový čaj proti větrům, kloktat heřmánek proti divnému pocitu v hubě atp.
Ty, které jsou velmi účinné na závažnější problémy a mají malý rozdíl mezi terapeutickou a smrtelnou dávkou.
Z čehož vyplývá, že pokud potřebuješ zpomalit srdeční rytmus, jo, můžeš žvýkat náprstník (kterej mi sice roste u dveří, ale nejsem dementní, abych ti ho nasušila do pytlíku, že ho máš užívat, když máš pocit, že máš brachykardii), ale mnohem, mnohem lepší je jít k doktorovi, kterej ti předepíše digoxin, a ten dostaneš v pilulkách, kde je v přesně odměřeném a známém množství, takže se dá snadno upravit dávkování. U kytek nikdy nevíš, jaké množství účinné látk obsahují.