• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZKAOU: hm... naše fenka je normálně vychovaná a poslouchá, přesto ale má nějakou vývojovou poruchu laicky popsatelnou jako autismus. Nesnáší jakékoliv změny v denním rytmu, v rozestavení pokoje atd. Nezvládne se uklidnit, když jdeme např. venčit s kočárkem, na což není zvyklá. Zvládne několik hodin v kuse zírat do monitoru na kurzor (nepřeháním). Povel typu zůstaň poslechne hned, ale respektuje ho jen několik vteřin, pak zapomene, na druhou stranu před vodou je schopná čekat i hodinu, protože nedostala svolení a zírá na hladinu. Výchovou to na 95 procent není, od ostatních z vrhu se odlišovala od začátku.

    Chápu, že se tomu u psů bude říkat jinak, ale asi se nedá zlobit na majitele, kteří takové chování pro nedostatek lepšího pojmu označí za autismus.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAR_TINA: hm, ty tvrdíš že ezopíče nejsou žíravé? no mě tak odsud přijdou...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SANTAL: ale tak vyleštěný hladký ve vodě a slabé kyselině nerozpustný kámen není nebezpečný až na tu nemožnost jistě a bezpečně vyjmout. A na tyhle ezopíčoviny se používají leštěné polodrahokamy, to jsou často křemeny a vůbec stabilný sloučeniny. je to šutr, vydrželo to miliony let v zemi, jedna díra hodinku denně to nerozpustí.

    Cokoli porézní, snadno otíratelné nebo rozpustné bude poněkud nepřínosné.
    Jedovaté budou soli síry, arsenu, mědi, některých dalších kovů... Rozpustnost malachitu v kundím šlemu bych nerada testovala osobně, ale předpokládám, že bude řádově tisíce let.

    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GENTIANA: jo, šutrák je přírodní, a proto musí být léčivý, co já vím, i o cinabaritu se to nějakou dobu říkalo, že je léčivý (známý více pod jménem rumělka).
    Mar_tina třeba dodá více čistě přírodních kamenů, které by byly stejně... podnětné :-) jako výše uvedený sulfid rtuťnatý :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Co my víme, třeba je to hledání a lovení nějaká nám neznámá zábava.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Lelo je boží. A má černé věci, takže si člověk může sladit hračky s architektskou uniformou.
    Akorát je to odpornej šemickej silikon, a ještě k tomu v medicinální kvalitě, takže je tu zase to spiknutí bílých plášťů. Zatímco šutrák je přírodní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SANTAL: na bezdrátové dálkové ovládání a hlavně s poutkem na vyjmutí.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Hele, a neříkej pak že na vibrace nevěříš a kultivaci sexuální energie (byť užiješ jiný pojem patrně) taky!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: 1500 za vaginální vajíčko z kamene? To už za ty prachy by šly i venušiny kuličky s vibracema (tím myslím reálnýma, ne esoterickýma), ne?
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Tak pochybna matematika stranou; vsechny studie ukazuji, ze ockovani proti chripce maji nizsi morbiditu i mortalitu behem chripkove sezony. U nas pokud nejsi jako zdravotnik ockovany, musis nosit pri vyhlaseni epidemie rousku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hlavně mylný předpoklad, že imunita je průměrný chlap, který zvládne řešit jen jednu věc naráz, takže když řeší očkování, nemůže se vypořádávat s volně přicházejícími patogeny. Ještě že máme tak vysoce organizovaný svět, ve kterém bakterie a viry stojí frontu s pořadovými lístky a napadají organismus jednotlivě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAERO: "očkování u nich zvýší riziko že chytí jiné závažné respirační onemocnění"
    To je nepodložený výkřik stejně jako všechna ostatní vstupní data toho příspěvku.
    Asi to vychází z mylného předpokladu, že očkování způsobuje "lenost či snížení imunity".
    KAERO
    KAERO --- ---
    XBAHNO: jo, kdyz to napises takhle tak je to mnohem srozumitelnejsi, dik.
    jeste proc se tady CORNELA pise ze "očkování u nich zvýší riziko že chytí jiné závažné respirační onemocnění"?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    KAERO: Pokud je incidence 10%(rekneme za rok, to se vcelku kreje s tou ochranou ockovani - cislo je zpochybneno, zdroj stredni duveryhodnosti https://www.wikiskripta.eu/w/Ch%C5%99ipka uvadi 33%, pocitat to zpetne z hlaseni hygieniku se mi fakt nechce) a ucinnost ockovani 43%(opet zpochybneno, ale tohle je neresitelny cislo. Ucinnost proti subtypu obsazenymu ve vakcine je >99%, jenze tech znamejch subtypu je spousta, chripka ochotne mutuje, takze je to velka otazka, jak vyrobce vakciny trefi kolujici subtyp pro danou sezonu - nekdy dobre, nekdy je uplne mimo) tak nakonec 0.1*0.43=4.3% to pomuze - byli by infikovani, ale zachrani je ockovani. Coz je kazdej cca 23.256tej.
    Cely to ma tu chybu, ze to plati jen pro maly cisla. Ve velkejch to dospeje k diferencialni rovnici, protoze chvili bude klesat incidence, ale postupne bude klesat i ta ucinnost toho ockovani, protoze se zacnou prosazovat jiny subtypy. Opravdu seriozne bych to resit nechtel...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Autismus u psů, vaginální vajíčka i homeopatika aneb sklizeň lidské hlouposti v roce 2018 - Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...ni-vajicka-i-homeopatika-aneb-sklizen-lidske-hlouposti-roce-2018/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: "chřipku velmi lehkou bez nutnosti hospitalizace" jsem měla. Dva týdny s bolestmi svalů a kloubů, kdy jsem byla ráda, že se nemusím hnout víc, než kolik vyžaduje základní sebeobsluha, a měsíc se zápalem plic. Nikdy víc.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: no, správně by se mělo po aplikaci být 20 minut v dosahu doktorů (tedy nejspíš v čekárně), kdyby došlo k anafylaxi, ale na druhou stranu přikovat tě tam nemůžou a pokud i přes jejich doporučení setrvat odejdeš, honit tě po městě taky nebudou...
    KAERO
    KAERO --- ---
    XBAHNO: a jak jsou ty cisla ok? ja jim nerozumim. ta sance ze se nakazis je za jake obdobi? jak dojde na 23?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XBAHNO: u avenieru to trvalo deset minut I s podpisem lejstra, spolecenskou konverzaci a platbou. Ze si pochuzky zarizuju tak, aby mi sezraly co nejmene casu a energie, je samozrejmost.
    MATHES: a propustka je na to, aby zamestnanec mohl nekam, kam se rozumne neda mimo jeho pracovni dobu,obvodaci maji povinne pracovni dobu tak, aby tam zvladli lidi na planovatelne veci mimo svou pracovni dobu. Protoze je necestne a nesportovni ji procourat po doktorech za zamestnavatelovy penize. Ale, inu, Cesi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam