• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ve 25-30 letech chápu, ale mezi dětma a mladýma lidma chce člověk spíš zapadnout než zabůčkovat. Měla jsem obdobně stavěnou spolužačku a chodily jsme spolu ze školy oklikou a přes kopec, abysme měly hezčí nohy.
    (Oběma nám osvalily na ještě macatější :D)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Leckdo ale z téhle startovací čáry směřuje právě k tomu křeslu a bůčku, protože o co se snažit, když to stejně nejde jako ostatním.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: v tomhle mám výhodu, kterou oceňuju až s věkem. Od začátku musím každý sport a aktivitu vydřít. Ne, ani v 10 letech jsem nestačila vrstevníkům bez tréninku navíc. Táta mě honil po horách, na lyžích a házení míčem se mnou trénoval na dvoře do zblbnutí, když sem brečela, že mě na pionýrských schůzkách nikdo nechce do družstva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: mému dědovi to opakoval jen po dvou infarktech. Nepřežil třetí, v 60.
    Trochu se bojím o tátu, je vzorný, hýbe se, jí spíš málo, pije jen víno (pivo nepil, s tvrdým přestal zcela ve 40), ale netušíme, kolik let si děda "ubral". Jestli tam nebyly i geny. Jestli si ubral 20+, ok, jestli 10, je to blbý :(
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CNV: A tohle taky nechapu (jsem na mobilu, nejde mi reagovat naraz).
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Tohle mysleni mi prijde tak abstraktni, ze pro to nemam pochopeni. Ano, i moje matka se tak chova, ale ona to nema v hlave v poradku uz mnoho desetileti, u ni je irracionalni chovani normalni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak někdy je problém podchytitelnej, tam chápu snahu, ale na vozíčku bez nohou už moc radostí stejně není, tak se aspoň dobře nažrat.

    podobně mi fotr rezignoval na rozsáhlejší cvičení po mozkové mrtvici. pár desítek kroků někam odšontá, ale na chůzi, nebo na pohyblivost ruky už nevěří. jednak je pohodlnej, nikdy se moc nemusel o nic snažit a zarytě nesnášel organizovaný aktivity, organizovanej sport, sportovce, sportisty a zdravej životní styl. a tak skončil s mozkovou příhodou a dál rezignuje na rozsáhlejší cvičení, pár desítek kroků někam odšontá....
    CNV
    CNV --- ---
    BERUSKA_CA: Mému dědečkovi lékař po každém infarktu opakoval, nejezte ty knedlíky a ten bůček, dejte si občas zeleninu, zkuste malinko cvičit. Po každém, až na ten čtvrtý, poslední.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Ono je jist a jist, ale chapu co myslis. Pokud je v nekom zakoreneno se chovat jako cune, je cesta ven slozitejsi. Ale jde to. Ja si fakt myslela, ze kdyz nekoho postrasi infarktem/cukrovkou/slepotou... a vysvetli mu, ze pokud ucini opatreni, da se tomu predejit, tak jen magor by si rekl, ze jeden infakrt me nezabije.
    Moje radosti zahrnuji potapeni a regule pravi, ze pokud budu brat jakekoliv leky, ztracim kvalifikaci. To si das majzla a hresis opatrne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: "nebudu moct provozovat svoje radosti"
    Pokud je něčí radost se najíst, napít, zakouřit si, kouknout na telku a nezapotit se, je to těžký.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Me se neptej, ja tenhle koncept nechapu. Kdyz se nebudu primerene starat a chovat slusne, nebudu moct provozovat svoje radosti, coz me nastve. Proste za sebe nesu zodpovednost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: to funguje jen na zaplašení ječného zrna, ne?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: V tom pripade musi byt vase prace strasne frustrujici. Doufala jsem, ze cloveku staci se dobre leknout.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JAZZZ: ale "nestresujte se a hejbejte se" ti doktori rikaji pacosum dost casto. Moje zkusenost je, ze u veci, ktere jsou ovlivnitelne zivotni stylem, naprosto vzdycky. Pravda, nevykecavaji tri hodiny o kazdem psouku, ale ja teda nemam pocit, ze by to nejak zanedbavali.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JAZZZ: Mela jsem dedu, byl na tom vicemene jako ta tvoje babicka.

    Ano, pan doktor byl pambu - ale doktor pro neho byl nekdo, kdo ma predepisovat prasky. Nejake upravy zivotospravy a podobne, Ty ignoroval, protoze doktor ma predepisovat prasky,zbytek pro neho byl nejaka omacka okolo. Nikdo, nikdy a nijak dedu nepresvedcil, ze se nema ladovat sladkym, treba. Na prochazky chodil proto, ze byl zvedavy, dokud to zvladal, pak uz mel neuropatii a problemy a doktori sice radili, ze hlavne pohyb, ale dokud ho nekdo nechytil pod pazi a nesel s nim, tak nesel ani na tu blbou prochazku kolem bloku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PATISLAV: sem malomestak, ja delam celej zivot it, nic jinyho neumim, protoze sem se nic jinyho ani nenaucil. z pozice it technika se dostanu obcas do ruznych provozu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VYHULENY_UFO: si dělal skladníka? V kanclu se s praskama vůbec nesetkas.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GEISHA: tady bych si dovolil poznamenat, že míra obezity nekopíruje zcela HDP, tedy existují i jiné faktory než hojnost, jako je kultura, společenský tlak a právě různé motivace jako třeba nákladné zdravotnictví, které můžou hrát roli.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: si myslim, ze si pro merck pracoval malo. ja delal kratce neco pro zentivu a normalne sem si mohl odnest tu baleni jednoho leku, tu zase druhyho. nejvetsi uspech tenkrat mely pytle s neurolem. to tam slo nabrat hrstma ....
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Ban?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAR_TINA: díky, já se s ním taky v drtivé většině názorů nestotožňuju, ba mi ten jeho sektářský byznys i vadí. jenom sem hledal, v čem konkrétně tkví ten výkřik "maaaa goooor", když jenom jinými slovy (pro spoustu lidí bohužel neuchopitelnými - a to je to, proč je tak populární) propaguje prevenci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam