• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: podívej, já ho taky chápu, proto to píšu. ono se to lehjko řekne, aby diabetik na vozíku nežral sladký. ale jako co jinýho mu zbývá ? určitej typ lidí radši při neřesti zhebne, než aby žili dlouhej nudnej život.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: já ho i chápu. Ty vzorce přenastavit je dřina už zamlada. Obávám se, že na stáří zakládáme tak do 30. I tím, co zabudujem do těla, i návykama.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem zapadat sice chtěla, ale ono to stejně nešlo. A že mě nikdo nechtěl do družstva, mi nějak nevadilo, já k nikomu do družstva nechtěla taky, akorát na tom úča trvala, takže jsem někde překážela a bylo. Já byla docela dřevo a navíc zoufale nesoutěživá, prostě jsem neměla nějakou touhu být rychlejší nebo dál doskočit nebo co.

    No... a v dospělosti jsem se dala na tanec. I zjistilo se, že mám výbornou pohybovou paměť, akorát to do ní dostávám déle, než je obvyklé u průměrné populace. Kdyby na to ty blbý soudužky tělocvikářky přišly zavčasu, tak se ušetřila spousta mrzení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: tak fotr má fotografickou paměť, hyperaktivitu ve formě neúnavné mysli a pohybový talenty by se v rodině taky našly, takže všecko komplet pohromadě. no a pak se v šedesátce s jednou rukou a nohou o něco snaž, žejo.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    MAR_TINA: Spousta lidí celý život intenzivně pracuje svým životním stylem na zhuntování svého těla a pak jsou kupodivu překvapený když se jim to konečně povede...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BERUSKA_CA: Zmiňovanému dědovi to prostě vysvětlit nešlo. Však ho nic nebolí. A že má nějaký tentononc, tak na to mu dá doktor prášky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hm, já byla vždycky kopyto a kopytem jsem zůstala. Navíc nesnáším sport, ve smyslu toho bezúčelného pohybu, který se dělá jen aby se dělal pohyb. Pro mě musí mít pohyb nějaký cíl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: to je ono. Šlo samo a najednou nejde.
    Já se neumím moc učit, no.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ve 25-30 letech chápu, ale mezi dětma a mladýma lidma chce člověk spíš zapadnout než zabůčkovat. Měla jsem obdobně stavěnou spolužačku a chodily jsme spolu ze školy oklikou a přes kopec, abysme měly hezčí nohy.
    (Oběma nám osvalily na ještě macatější :D)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: tak on fotr byl v mládí gymnasta, na výšce jeden z těch vodáků, co splujou dunaj aniž by vyndali pádlo z vody. ale to mu šlo samo, neumí dřít, a už na to sere.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Leckdo ale z téhle startovací čáry směřuje právě k tomu křeslu a bůčku, protože o co se snažit, když to stejně nejde jako ostatním.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: v tomhle mám výhodu, kterou oceňuju až s věkem. Od začátku musím každý sport a aktivitu vydřít. Ne, ani v 10 letech jsem nestačila vrstevníkům bez tréninku navíc. Táta mě honil po horách, na lyžích a házení míčem se mnou trénoval na dvoře do zblbnutí, když sem brečela, že mě na pionýrských schůzkách nikdo nechce do družstva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: mému dědovi to opakoval jen po dvou infarktech. Nepřežil třetí, v 60.
    Trochu se bojím o tátu, je vzorný, hýbe se, jí spíš málo, pije jen víno (pivo nepil, s tvrdým přestal zcela ve 40), ale netušíme, kolik let si děda "ubral". Jestli tam nebyly i geny. Jestli si ubral 20+, ok, jestli 10, je to blbý :(
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CNV: A tohle taky nechapu (jsem na mobilu, nejde mi reagovat naraz).
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Tohle mysleni mi prijde tak abstraktni, ze pro to nemam pochopeni. Ano, i moje matka se tak chova, ale ona to nema v hlave v poradku uz mnoho desetileti, u ni je irracionalni chovani normalni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak někdy je problém podchytitelnej, tam chápu snahu, ale na vozíčku bez nohou už moc radostí stejně není, tak se aspoň dobře nažrat.

    podobně mi fotr rezignoval na rozsáhlejší cvičení po mozkové mrtvici. pár desítek kroků někam odšontá, ale na chůzi, nebo na pohyblivost ruky už nevěří. jednak je pohodlnej, nikdy se moc nemusel o nic snažit a zarytě nesnášel organizovaný aktivity, organizovanej sport, sportovce, sportisty a zdravej životní styl. a tak skončil s mozkovou příhodou a dál rezignuje na rozsáhlejší cvičení, pár desítek kroků někam odšontá....
    CNV
    CNV --- ---
    BERUSKA_CA: Mému dědečkovi lékař po každém infarktu opakoval, nejezte ty knedlíky a ten bůček, dejte si občas zeleninu, zkuste malinko cvičit. Po každém, až na ten čtvrtý, poslední.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Ono je jist a jist, ale chapu co myslis. Pokud je v nekom zakoreneno se chovat jako cune, je cesta ven slozitejsi. Ale jde to. Ja si fakt myslela, ze kdyz nekoho postrasi infarktem/cukrovkou/slepotou... a vysvetli mu, ze pokud ucini opatreni, da se tomu predejit, tak jen magor by si rekl, ze jeden infakrt me nezabije.
    Moje radosti zahrnuji potapeni a regule pravi, ze pokud budu brat jakekoliv leky, ztracim kvalifikaci. To si das majzla a hresis opatrne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: "nebudu moct provozovat svoje radosti"
    Pokud je něčí radost se najíst, napít, zakouřit si, kouknout na telku a nezapotit se, je to těžký.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Me se neptej, ja tenhle koncept nechapu. Kdyz se nebudu primerene starat a chovat slusne, nebudu moct provozovat svoje radosti, coz me nastve. Proste za sebe nesu zodpovednost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam