• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Pořád platí, že jim v lázních uděláš přednášku o svém léku a oni pak kujóni klidně předepíší generikum, pro které ta fakta z přednášky platí samozřejmě taky. Funguje propagace, samozřejmě Ale lobby? To už je pak lobby a podplácení i když Billa má kafe v akci a běží na to reklama v televizi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CDR: od patentu na molekulu. tři, pět let z nich ti sežerou klinické studie a schvalovací řízení
    CDR
    CDR --- ---
    TAPINA: těch pár let je deset, ne?
    CDR
    CDR --- ---
    TAPINA: ale no tak .) Taková ta školení v lázních atd., jiné benefity, to se moc nešíří, ale není to ani tajná informace.
    Každá větší farmakologická firma má přeci program pro práci s dealery a doktory.
    A na úrovni pojišťoven, který lék se proplácí a který ne, se jedná o velké peníze.
    Rozuměj, nepíšu o "big pharma lobby".
    Píšu o stejné lobby, jako je zbrojařská, uhelná, solární, lobby autodopravců atd...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Ne, i tohle jsou spiklenecké žvásty. Krom toho, že na patentovaný negenerocký lék máš pár let, které taktak zaplatí jeho vývoj, pak jdou generika na trh můžeš sice přesvědčovat doktory, aby předepisovali ten tvůj originál, ale nevyplatí se do tohooc investovat. Protože představ si, oni by klidně je-li k móři a pak předepisovali, co uznají za vhodné.
    CDR
    CDR --- ---
    chudák Jazz tady dostává na prdel, musím se ho trochu zastat, byť celé "vlákno" vzniklo obhajobou kripla Duška (kdo zaštiťuje svou autoritou vrahy, zloděje a podvodníky, je kripl).
    Vy jste se mu vysmály kvůli farma lobby.
    Jenže - jsou tu přeci mezi námi lidé, kteří ve zdravotnickém systému pracují a ti by to měli potvrdit - je farma lobby ve smyslu konspiračním -
    to je ta, co má v trezoru schovaný lék na rakovinu, ta co vyrábí vakcíny záměrně tak, abychom po nich byli nemocní, ta farmalobby, která nás záměrně !onemocňue" rakovinou, abychom byli závislí na jejich produktech.
    Ta farama lobby, která nám tají, že veškeré nádory vyléčíme meruňkovými peckami, kořenem pampelišky a marihuanou.
    To je tajná informace, sdílejte než to smažou.
    Tak tahle farma lobby je samozřejmě píčovina, na tom se shodnem.
    Pak je ale reálná farma lobby.
    Vytvořit si stálou skupinu pacientů, kteří budou doživotně závislí na vašem patentovaném negenerickém antidepresivu, hypnotiku, anxiolytiku, to je přeci obchodnický sen, ne?
    Propracovaný systém korumpování doktorů či vedení nemocnic, případně manažerů zdravotních pojišťoven ve prospěch daného preparátu. Lázně, dovolené, obchodní benefity...
    To jsou reálné věci, ne spiklenecké žvásty.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: já zas měla babičku, která byla alkoholička, kouřila 100 denně, byla těžce obézní a líná jak veš a zemřela v 78 na melanom, nikoli na zkamenělá játra nebo ucpané cévy.
    A taky mám tetu, které není ani 60, chlastá, kouří jak sádrovej ježek, je anorektička a líná fňukna a má osteoporózu jak prase, ke které jí bezpochyby zdravý životní styl pomohl. A co dělá? Lituje se, že je chudinka malá ubohá, že ona se musí šetřit, hlavně nesmí upadnout, protože by si mohla něco zlomit, takže nemůže cvičit, nemůže ani na procházky chodit, nic nemůže, než sedět v bytě pokrytém tlustou vrstvou kočičích chlupů a koukat na telku, protože kdyby upadla, tak by se polámala, a kdyby něco dělala, tak by upadla...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: mám strýce diabetika, celý život chlastá a nedrží dietu. Dostal se k dialýze, v 79 letech. To chceš :). Spousta z nás mrkvožroutů tu nebude. Jenže nikdo to neví předem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: podívej, já ho taky chápu, proto to píšu. ono se to lehjko řekne, aby diabetik na vozíku nežral sladký. ale jako co jinýho mu zbývá ? určitej typ lidí radši při neřesti zhebne, než aby žili dlouhej nudnej život.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: já ho i chápu. Ty vzorce přenastavit je dřina už zamlada. Obávám se, že na stáří zakládáme tak do 30. I tím, co zabudujem do těla, i návykama.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem zapadat sice chtěla, ale ono to stejně nešlo. A že mě nikdo nechtěl do družstva, mi nějak nevadilo, já k nikomu do družstva nechtěla taky, akorát na tom úča trvala, takže jsem někde překážela a bylo. Já byla docela dřevo a navíc zoufale nesoutěživá, prostě jsem neměla nějakou touhu být rychlejší nebo dál doskočit nebo co.

    No... a v dospělosti jsem se dala na tanec. I zjistilo se, že mám výbornou pohybovou paměť, akorát to do ní dostávám déle, než je obvyklé u průměrné populace. Kdyby na to ty blbý soudužky tělocvikářky přišly zavčasu, tak se ušetřila spousta mrzení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: tak fotr má fotografickou paměť, hyperaktivitu ve formě neúnavné mysli a pohybový talenty by se v rodině taky našly, takže všecko komplet pohromadě. no a pak se v šedesátce s jednou rukou a nohou o něco snaž, žejo.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    MAR_TINA: Spousta lidí celý život intenzivně pracuje svým životním stylem na zhuntování svého těla a pak jsou kupodivu překvapený když se jim to konečně povede...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BERUSKA_CA: Zmiňovanému dědovi to prostě vysvětlit nešlo. Však ho nic nebolí. A že má nějaký tentononc, tak na to mu dá doktor prášky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hm, já byla vždycky kopyto a kopytem jsem zůstala. Navíc nesnáším sport, ve smyslu toho bezúčelného pohybu, který se dělá jen aby se dělal pohyb. Pro mě musí mít pohyb nějaký cíl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: to je ono. Šlo samo a najednou nejde.
    Já se neumím moc učit, no.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ve 25-30 letech chápu, ale mezi dětma a mladýma lidma chce člověk spíš zapadnout než zabůčkovat. Měla jsem obdobně stavěnou spolužačku a chodily jsme spolu ze školy oklikou a přes kopec, abysme měly hezčí nohy.
    (Oběma nám osvalily na ještě macatější :D)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: tak on fotr byl v mládí gymnasta, na výšce jeden z těch vodáků, co splujou dunaj aniž by vyndali pádlo z vody. ale to mu šlo samo, neumí dřít, a už na to sere.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Leckdo ale z téhle startovací čáry směřuje právě k tomu křeslu a bůčku, protože o co se snažit, když to stejně nejde jako ostatním.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: v tomhle mám výhodu, kterou oceňuju až s věkem. Od začátku musím každý sport a aktivitu vydřít. Ne, ani v 10 letech jsem nestačila vrstevníkům bez tréninku navíc. Táta mě honil po horách, na lyžích a házení míčem se mnou trénoval na dvoře do zblbnutí, když sem brečela, že mě na pionýrských schůzkách nikdo nechce do družstva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam