JAZZZ: ano, kapitáne Zřejmý, to tady ví úplně každej, že některá antidepresiva u mladejch zvyšují suicidální ideaci a/nebo sebevražednost, taky se to píše v úplně každým příbalíku. Taky v každým tom příbapáku píšou, že pokud se u pacoše vyskytne suicidální ideace, má sofort kontaktovat doktora. Ale malý červený puntík za citaci z pubmedu, nikoli z independentu nebo reklamy na odmašťovnu.
Mno, a to, že ta pravá opravděnská deprese je jenom taková, kdy lidi nezvládnou vylézt z postele, nebo že když mladá hezká holka je tak nějak mrzutá, tak to od depréze být nemůže, protože ji nemá z čeho mít, to jsou pověry, které vysloveně škodí. Been there, done that - je mi sedumnáct/sedumadvacet, z čeho tak můžu mít depresi, a navíc na tu depresi ani moc nevypadám, jakápak deprese.
Přičemž podle toho, jak se projevuješ, bych se ti se svými zdravotními problémy a vnitřními stavy nikterak nesvěřovala, kydů o tom, jak mám veseleji myslet nebo že nemám tu správnou depresi, když jsem schopná dojít do práce, jsem se naposlouchala dost.