S boreliózou se rozhodla rituál podstoupit i Lucie (jméno jsme změnili, redakce ale její pravou totožnost zná). „Symptomy kromě svědění a červeného fleku od zakousnutého klíštěte jsem neměla. Tuto formu detoxikace jsem zkusila ještě před tím, než bych nasadila antibiotika,“ říká žena, která kambo podstoupila minulý rok několik týdnů po nákaze od infikovaného klíštěte.
Lucie podle svých slov brala rituál jako experiment a tvrdí, že její očekávání se naplnilo – myslí si, že už je zdravá. Na kontrolu k lékaři ale teprve půjde.
„Nemám potvrzené, že je to kompletně pryč, ale cítím se výborně, zatím se mi nic neprojevuje. Na prohlídku půjdu s tím, že mi udělají testy,“ doplňuje. Kdyby vyšly pozitivně, byla by prý překvapená a trochu zklamaná.
Lidé „léčí“ boreliózu i vyhoření jedem z brazilské žáby. „Nesmyslný horor,“ varuje odborník — Deník Nhttps://denikn.cz/1471928/lide-leci-boreliozu-i-vyhoreni-jedem-z-brazilske-zaby-nesmyslny-horor-varuje-odbornik/?cst=876f1ba38dfaa623151734bf9359f12c8ff3c7efe5cd6bf5e58c99212938e4f9