• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIN_KLOThe Long Dark
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HOUGAN: Imho je to trochu o štěstí. Ale troufnu si tvrdit, že je to limitovaný počtem - myslim si, že na celé dvoumapě se generuje max. 1 puška, zepár nožů, páčidel a seker.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    Tak jsem bud slepej nebo jsem mel dost smolika :( kdyz tak ctu kde vsude se da najit pac na vetsine mist jsem byl ...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: A ještě bejvá na vyhlídce nahoře vlastně. Ale tam mám závratě.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    HOUGAN: Nůž jsem našel zapíchlej v kládě na planině pod vyhlídkovou (rangerovskou) věží.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    BURKHAR: ok diky za info
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HOUGAN: Dvakrát v Camp Office, jednou v Misantrop's Homestead, a občas náhodně v baráku. Jo a fuel station. Ale už jsem dlouho nehrál (pravda, mohl bych se k sousedovi zas stavit, ale komp mu furt okupujou děcka), čekám až na nějaký povánoční slevy na Steamu, kdy k tomu přihodim i This War of Mine a jiný špeky.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    Nasel uz nekdo nuz jinde nez v trappers homestead/prehrada ? Prosel sem snad celou prvni lokaci a na hrubo i druhou a mam jinak pekne rozjetou hru ale nuz nikde :( Jinak informace do konce mesice snad UPD a je nac se tesit :)
    This update will include many fixes and improvements, optimizations for interiors, some new gameplay, new achievements, some general gameplay tuning in Coastal Highway, overhaul on a major piece of UI, and a few other surprises.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Takže zážitek ze včerejšího hraní (skysl jsem tam do 2:30 do rána) u kamika.

    První dvě hry jsem si chtěl osahat sám, bez rad, prostě na čisto. Koukl jsem na keybinding a to bylo vše. Pak hrál kamoš a ukázal mi víceméně všechny featury, který jsem sám nevyzkoušel, včetně craftění pytláckého oka. Tady bylo hodně vidět, že mapy už zná a jde víceméně od začátku na jisto pro pušku (pokud tam je) do Trapper's Homestead, v Camp Office a Cabinách se nachystá na cestu (cestovat na lehko se vyplatí) a vyrazí lootit vesnici na pobřeží. S jednim noclehem a s dobrým počasím se to dá v klidu v rámci dvou prvních dní. Chtěl mi ukázat přehradu, ale cestou ho kousl vlk (puška bez nábojů je k ničemu), neměl desinfekci a ačkoliv vlk ležel umlácenej šperhákem, přešlo to v infekci a bez antibiotik to prostě nešlo. Umírá v bolestech na Jackrabbit Islandu. Pak jsem si dal ještě asi 5 - 6 her. Jednu se mi podařilo přežít 8 dní, ale to především proto, že jsem se objevil přímo u té dědiny na pobřeží, v jednom domě s krbem si udělal základnu a postupně lootil barák za barákem a chodil na lehko, čili nebyl moc velkej kalorickej odběr.

    Ovládání je intuitivní, jediný, co bych uvítal, je klasický Armovský rozhlížení přes Alt. Inventář by taky zasloužil trošku potunit, ale jinak spokojenost.

    Atmosféra naprosto špičková, ale naprosto, dlouho jsem neměl ze hry takovej pocit vtažení dovnitř, krásně tomu pomáhaj i hlášky, co si pro sebe brumláte (mohli by jich do budoucna teda přidat zepár). Když je vichřice, nevidíte na pár metrů, mrznou vám i ty nejhlubší orgány a nevíte, kam jdete a zda tam dojdete. Prostě pecka, pecka a pecka. Do toho vytí vlků, ambientní efekty, atd.

    Bez ostychu tomu dávám 10/10, dlouho jsem nehrál něco tak návykovýho.

    Takže teď jenom počkám, kolik bude stát jedna nepříjemná rodinná záležitost a hned, jak budou drobný navíc, kupuju.

    Podrobnější report z vybraných příběhů, které vždy a nevyhnutelně končí osamělou smrtí, ještě napíšu.
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    BURKHAR: idealni jsou svetlice, ale obvykle vlk prchnul ledva sem se priblizil..
    oni nicmene ty mechaniky porad upravuji, takze kdovi jak je to ted..
    jen tim myslim, ze i kdyz nerespawnuje loot, tak moznosti jsou..

    navic nahodne skryte lokace, jako bunkr, tank..ze
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    _LEPIK_: Plašení? Čím?
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    HOUGAN: to je bug, mel sem ho taky, normalne se to prepne do bojoveho modu, kdy i pestma mas sanci vlka umlatit (pokud mas plne zdravi ;)

    no a co se umirani tyce, tak hodne pomaha(lo) plaseni vlku pote, co ulovi jelena..vlk utece..ja pojim jelena..usetreny naboj :)
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    BURKHAR: Kdyz jsem zkousel predchozi verzi mel jsem zbran takze kdyz bylo nejhur pouzil tu, ale ted po upd jsem si dal novy sandbox a sel rovnou do te nove lokace a to se proste nedalo, vsude mraky vlku hlavne pred budovama a vysledek jak jsem psal. Jinak podle changelogu by melo hrat roli i jestli mas u sebe napr pacidlo nebo nuz ,ale kdyz sem nemel nic z toho nemohl jsem se vubec branit netusim jestli to byl bug nebo jestli proste bez zbrane je clovek bez sance. Klidne se pak podel o zazitky zrovna tohle braneni se vlkum by me zajimalo pac je to asi nejcastesi duvod proc clovek umre :) Holt mit hlad jako vlk dostalo novej rozmer :D PS. dnes udajne vysla nova verze ktera ty vlky castecne resi (neco jsem zahledl na FB).
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HOUGAN: Díky, díky. Dneska odpoledne se jdu stavit ke kámošovi, co to hraje, na brko a ozkoušim a podělim se o zážitky.

    Na vlky btw nic jinýho, než flinta nefunguje?
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    BURKHAR:
    1) Odhadem tak 1km^2 ? Rozhodne bych to nesrovnaval napr s dayz apod. Za chvili se ta lokace da aspon na hrubo naucit (za dobreho pocasi idealne :) ) a dodam ze se da prejit z jedne lokace do druhe. Druhou zatim nemam prozkoumanou celou ani z daleka pac po upd. vlci jsou fakt neprijemni a vetsinou jsem koncil jako jejich potrava :/
    2) Ne nebo jsem na to aspon zatim nenarazil (kdyz clovek neco prohleda napr. suplik uz to pak pise ze byl prohledan nebo ze je prazdny)
    3) achievement posledni je tusim za preziti 50 dnu a videl sem na YT video nekoho kdo to takhle dlouho vydrzel. Nejvetsi problem je asi ohen a material na jeho rozdelani a bez ohne neni voda ...
    4) Crafting tusim ted s upd. prvni predmet a to past na kraliky (nezkousel jsem zatim). Sber jestli myslis napr nake lesni plody atd. tak to zatim asi nejde ono v tom snehu by asi stejne nebylo co...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Mám na ty, co to hráli, dotazy:

    1. Jak jsou velké mapy (v updatu čtu, že je nová "The Coastal Highway")? Prošli jste už všechna místa?
    2. Jak je to s lootem? Předpokládám, že se nerespawnujou věci.
    3. Jak dlouho se dá přežít? Pokud vysbíráte úplně veškerej loot na mapě (pokud je má domněnka ad 2. správná), znamená to nezvratný konec hry?
    4. Co všechno se tam dá "dělat"? Myslím crafting, sběr, etc.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---


    Update v.152

    MAJOR CHANGES:

    * New Sandbox region added: "Coastal Highway". To travel to it, follow the railway in Mystery Lake (Dam side).
    * Long-term Starvation now affects Fatigue. If you starve for too long, it becomes very difficult to avoid Exhaustion. The Fatigue increase due to Starvation is gradually reduced by not Starving. (Addresses the "Starvation Exploit")
    * Removed concept of Calorie Deficit.
    * Added "Rate of Change" indicators on all Sub-Conditions. This should help highlight the impact of more serious situations on Hunger, Thirst, Fatigue, and Cold.
    * Fatigue now directly affects your Carrying capacity. Rather than a sudden capacity drop based on hitting the Exhausted threshold, we interpolate based on Fatigue level.
    * There are now Rabbits in the game.
    * You can now craft Snares at the Workbench. If placed in the world wherever you see Rabbits, there is a chance you will capture a Rabbit every 12 hours.
    * All wildlife spawns are now more dynamic, and will change over the course of a game. Wolves, Deer, and Rabbits all refresh on different intervals, reflecting their relative mobility and travel/migration patterns.
    * Wolves are now sensitive to player Condition. They will hunt you more aggressively if you are weak (ex. Exhausted, low Condition, etc.). This is something we are testing.
    * The damage from player strikes in Wolf Struggles is now modified by the best Tool you have in your inventory, in this order: Knife, Hatchet, Prybar. The weapon is automatically selected, and the Struggle costs Tool condition.
    * You can now select what type of Fuel Source you are looking for when Foraging Wood (i.e. it is no longer random).
    * Added a 100% guaranteed Rifle spawn to Mystery Lake. Its location is randomized.
    * Reduced daily Condition decay on all Tools and Clothing items. Reduced per-use Condition decay for all Tools. Tools should now last much longer, and will not decay when you don't use them. Clothing should not decay nearly as quickly as before. (We're still tuning the availability of Clothing items in the world, and this is something we'll continue balancing based on feedback.)
    * Reduced the frequency/availability of Tools in the world. Since they now last much longer, they have to be more rare.
    * In general, reduced the Condition decay for all Food items. Increased the Calorie value of most Food items. Reduced the Calorie value for most types of Meat.
    * Rest can now be interrupted regardless of Bed or location type. Every bed offers and location type offers a different degree of Rest benefit and chance of interruption. Uninterrupted Rest hours offer a bonus over interrupted Rest hours.
    * Fatigue is now properly affected by inventory weight. The more you carry around, the more quickly you will become tired. (Note that Calorie Burn already takes inventory weight into account.)
    * Reduced the general availability of First Aid items. They are now mainly found in appropriate First Aid containers.
    * In general, reduced the availability of Supplies in the world. There was far too much Food and Clothing in random containers.
    * Made very cold temperatures much more of a serious consideration.
    * New audio for all new locations, container types, etc. Added a lot more variety for container searching audio, to avoid repetition.


    MINOR CHANGES

    * Every interior location now has a maximum inventory of Reclaimed Wood that can be Foraged.
    * Wildlife will no longer spawn in a Blizzard.
    * The Stag is more sensitive to the player's presence.
    * Tinder can now be harvested from Newsprint and Newsprint Rolls.
    * Bandages can now be harvested from Cloth.
    * Freshened up Supplies in all Mystery Lake locations.
    * Footprints (player and wildlife) now last longer, but are affected by wind and weather conditions.
    * It is now possible to find single Rifle Rounds in the world.
    * Kerosene can now be used as an Accelerant.
    * Added a few test Non-Potable water sources to the world.
    * Footprints and blood drops are now persistent across Saves.
    * General bug fixes and optimization.


    BUG HIGHLIGHTS

    * Fixed various issues related to carcasses freezing.
    * Various fixes related to player movement.
    * Fixed issue with harvesting Lanterns producing unlimited light.
    * Fixed issue where cooking a partial stack of raw meat produced an unequal stack of cooked meat.
    * Fixed weight capacity of Containers so they can be filled to full capacity now.
    * Fixed issue where last Water Purification tablet in the stack would not purify water.
    * Fixed issue with locked Safe not using the correct loot table.
    * Fixed exploit where players could cause a feeding Wolf to despawn.
    * Fixed issue with gear not decaying in Containers.
    * Fixed issue where Inventory screen occasionally didn't display all items in player inventory.
    * Fixed issue where increase/decrease buttons were still active during Harvesting actions.
    * Fixed issue where Toggle to Run would default back to Walk mode when opening the Options screen.
    * Fixed issue where Burns would not heal themselves over time.
    * Fixed issue where ear ringing wouldn't stop after firing the Rifle in the Forestry Lookout.
    * Fixed issue where menu dropdowns might be greyed out when they shouldn't be.
    * Fixed issue where sun position and weather would not update correctly during outdoor Harvesting/Rest intervals.
    * Fixed bug where Encumbered warning would not always appear in the HUD.
    * Fixed crash when player clicked Bedroll icon in survival panel when they did not have a Bedroll in inventory.

    ###END OF CHANGELIST###
    24
    Ohodnotit
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    WRYKOLAKAS: proč proboha platit za něčí práci žejo..
    HIDESPY
    HIDESPY --- ---
    WRYKOLAKAS: lol už vidím jak si to furt stahuju kvůli updatům. Byl by docela mazec tohle dělat např. s Dayz SA :D
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    WILL: Wutwut?
    Prostě si to stáhnu a hraju, tim to pro mě končí....

    Co jako bych si na tom měl kupovat? A hlavně proč bych za to měl dávat peníze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam