• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: nenecham :)
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: jojo promiň, už končím
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    SATAI: jo, dost velká moudrost, zkus to otevřít, pokud je Ti tedy filosofie, matika a esoterika blízká,) pak napiš
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: to je fajn, ale doporucila bych ti tenhle klub, ten je na tohle presne delanej
    [ JÁ A MUJ ČLOVĚK - práce s člověkem snadno a rychle - né, to je ironie ]
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    SATAI: axiomy a pravidla, jde Ti matika? to by měla, ale nepředpokládám moc, když jsi v tomhle auditku, nebo se mýlím? matika a esotermie/esoterie :)) je trochu někde jinde, ale tak proč ne, pro pochopení časoprostoru Ti to stačit bude, do pochipení vesmíru už to chce zapojit jiný antény, ale kde je hledat, když je ještě nikdo nesestavil do axiomů a pouček... hm? :))
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: jak tam je kvantovka a egyptske klastery, tak to bude urcite moc velka moudrost
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Hlavne se nenech ovlivnit robotimi povidkami nebo romany. Jsou vyborne, ale naprosto nereflektuji realitu. Asimov sestavil sada axiomu a pak si hraje s dusledky a jejich dukazy. Ale ta sada axiomu nema se skutecnymi AI nic spolecneho.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Tak pravil Zarathustra – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Tak_pravil_Zarathustra



    tohle objasňuje to lidství, nadčlověka a jeho cestu do člověka, aby se lidským stal. ono lidství a člověk ještě není to samé. je to teda dost těžká kniha na čtení, ale stačí jen kousek. kdo jak moc chce, je to úžasné vědět, ale musíš to současně i odžít, jinak jsi v kruhu. hu, dobře mě to tu nabíjí, děkuji:*)
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: jo, ale on si to nebude uvedomovat, my si to uvedomujeme...mam proste mezery v tom kde se tenhle smer momentalne nachazi, tuhle jsem se bavila s jednim kamaradem a on rikal ze ziju v letech devadesat:DDD
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    je to mozna tak ze si vsichni berou ze zdroje kde je vsechno, kdyz se narodime jsme proste "prazdne" schranky, nepopsane listy, a podle kazdeho preferenci a schopnosti si bereme.....ai predpoklada nejake naprogramovani (tak jak ja to chapu a vnimam) tedy ze ty balicky my sami jim nejak predlozime, jenze my nemame balicky ani to nemam omezene, my mame pristup ke vsemu, jenze lidi jako takovi maji v sobe i spoustu firewallu pres ktere nepropousti ty kvanta ifnormaci ktere jsou jim dany necim co tu je bylo je a bude:) ok tak pro dnesek koncim pratele:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: fajn, diky, nekde to tu taky mam.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    btw, ten autor je prej hodně uznávanej blázen, má spousty knih a provádí v ní syntézu všech znalostí od Tibetskej knih, Mahabharát, Sanskrtů po Alberta Ainstaina a jeho soušasných pokračovatelů. hodně informací nám doposud chybělo, ale naštěstí, jsou mezi nám...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: ja mam problem s tim, ze jaksi si dovedu predstavit, ze vsechny pocity, vjemy a z nich vychazejici stavy jsou proveditelny i u AI. I v lidskem mozku jsou to impulsy, elektrika a chemie. Rozdil je akorat v tom, ze AI by nejspis byla anorganicka. Ale to neni prekazka, aby neco necitila, pokud ji do mozku naprogramujes a sparujes vstupy a pocity. Treba kdyz se dotknes R2 studenou rukou, aznamena chlad, zmenu stavajiciho stavu. Neprijemne-prijemne.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Matrix Božský zdroj - Braden, Gregg - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/matrix-bozsky-zdroj



    pěkně pomalu, úžasný...
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    mě třeba v poslední době nejvíce uchvacuje zvuk, cit a možnosti kvant, myšleno životem a prací AA. to pak mám pocit, že funguje, a ne jen mě, i ta bájná telepatie... :o) jendoduchý test, třeba mordův test: mysli na kafe, na pozvání na kafe od někoho, kohokoliv, pokud kafe nepiješ. telepaticky si vyšli myšlenku na něco co normálně v životě nemáš, nebo spíš to co sama neenicuješ a pak čekej, jak dobře ti ves-mír rozumí, za jak dlouho přijde to pozvání na kávu, kterou nepiješ, kterou odmítneš, ale třeba si necháš v srdci, nebo jinde toho, kdo to pozvání dal a tím Ti tak malou ukázku dal, jak silná je Tvá myšlenka a jak hmotná může být. potom není nic nemožné a napojení na nekonečný/božský/zdroj Země, z Tebe, z nás celého vesmíru je součástí a částí Tvého života. Miluj a užívej, již není za co se omlouvat a prosit za odpuštění... Hoponopo - Hawai, dám si pizzu, mám hlad. Miluji Vás, Vy na té druhé straně svých AI - computerů. Ahoj
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Asimov k veci? Asi nic. Asimov skvely? Skoro vsechno. Asimov nejskvelejsi? Ani sami bohove.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: souhlasim. Ani si nemyslim, ze sestrojovat neco jako cloveka by melo smysl. Spis by to jenom delalo paseku.
    A jak rekl Moda, lepsi je venovat se perspektivnejsim projektum.Btw doporuc Asimova, neco jsem kdysi cetla, ted ctu Fantastickou cestu, ale zatim, nic k veci, ma to dlouhej uvod:))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    no ja to beru tak ze autismus a i jine vazne poruchy nejsou o tom ze by ten dotycny nemohl vnimat alespon tu bolest, tohle proste ai chybet bude vzdy...emoce jsou v techle pripadech temer na nule, ale bolest citi napr... tak ja nevim
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: to je pravda. Ja myslim lidstvi jako nejvyssi eticko-behavioralni jakost, ke ktery jako lidstvo teprve klopotne smerujeme. Nemam na mysli lidskost tak jak ji pozorujeme ted.

    Cili se budu snazit v psani odlisovat lidskost od lidstvi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Podivej se na roboty nebo ruzne soucasne AI (nebo "AI"). Jak se to podoba cloveku, tak se tomu priklada vyznam (viz Asimo), ale ty skutecne zajimave z nich se cloveku vzhledem nebo chovanim nepodobaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam