• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    mě třeba v poslední době nejvíce uchvacuje zvuk, cit a možnosti kvant, myšleno životem a prací AA. to pak mám pocit, že funguje, a ne jen mě, i ta bájná telepatie... :o) jendoduchý test, třeba mordův test: mysli na kafe, na pozvání na kafe od někoho, kohokoliv, pokud kafe nepiješ. telepaticky si vyšli myšlenku na něco co normálně v životě nemáš, nebo spíš to co sama neenicuješ a pak čekej, jak dobře ti ves-mír rozumí, za jak dlouho přijde to pozvání na kávu, kterou nepiješ, kterou odmítneš, ale třeba si necháš v srdci, nebo jinde toho, kdo to pozvání dal a tím Ti tak malou ukázku dal, jak silná je Tvá myšlenka a jak hmotná může být. potom není nic nemožné a napojení na nekonečný/božský/zdroj Země, z Tebe, z nás celého vesmíru je součástí a částí Tvého života. Miluj a užívej, již není za co se omlouvat a prosit za odpuštění... Hoponopo - Hawai, dám si pizzu, mám hlad. Miluji Vás, Vy na té druhé straně svých AI - computerů. Ahoj
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Asimov k veci? Asi nic. Asimov skvely? Skoro vsechno. Asimov nejskvelejsi? Ani sami bohove.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: souhlasim. Ani si nemyslim, ze sestrojovat neco jako cloveka by melo smysl. Spis by to jenom delalo paseku.
    A jak rekl Moda, lepsi je venovat se perspektivnejsim projektum.Btw doporuc Asimova, neco jsem kdysi cetla, ted ctu Fantastickou cestu, ale zatim, nic k veci, ma to dlouhej uvod:))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    no ja to beru tak ze autismus a i jine vazne poruchy nejsou o tom ze by ten dotycny nemohl vnimat alespon tu bolest, tohle proste ai chybet bude vzdy...emoce jsou v techle pripadech temer na nule, ale bolest citi napr... tak ja nevim
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: to je pravda. Ja myslim lidstvi jako nejvyssi eticko-behavioralni jakost, ke ktery jako lidstvo teprve klopotne smerujeme. Nemam na mysli lidskost tak jak ji pozorujeme ted.

    Cili se budu snazit v psani odlisovat lidskost od lidstvi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Podivej se na roboty nebo ruzne soucasne AI (nebo "AI"). Jak se to podoba cloveku, tak se tomu priklada vyznam (viz Asimo), ale ty skutecne zajimave z nich se cloveku vzhledem nebo chovanim nepodobaji.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: děkuji, je to krásná cesta, hlavně na síti... osobně se snažím být i gentleman, pokud to slovo ještě vůbec existuje a někdo ho neponížil/neponižuje jako lidskost, jak tu vidím:*
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: ty jsi komik:))))
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Jo, autismus, je dobrej začátek... Díky za dnešní osvětlení nového pojmu AI. Znalosti nabírají na váze a hodnoty se v ctnosti mění. Dobrej příklad je, mrknout na něčí domáctnost. Tak se pozná šašek nebo král. Ale pokud by si jen hrál, není čeho by se bál... Nebo ne? :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: ja si neumim moc predstavit, kde se precenuje lidskost... mohl bys nejaky priklad, prosim?
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Zda bychom byli lidstejsi? Potom musis udelat jinou definici "lidskosti", nez "jako clovek". Muzes se dostat do problemu s opravdovymi skoty ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: :)))))))))
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: Já bych řekl, že ano. :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: V sachach urcite. Obecne IMO.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: presne, autisti. Ale presto bychom jim lidstvi neupirali, ze? Myslim prava cloveka.
    Lidskost se precenuje v sachach nebo obecne? Ja porad volam po vyvoji lidskosti a rikam, ze lidi jsou doposavad spise na urovni zviratek-a nekteri jsou na to i hrdi:))) . Takze jaka lidskost.?
    Ale napadla me otazka, jestli kdyby se lidi chovali vice racionalne-nebo dokonce ciste racionalne-jesli by pak nebyli v dusledku lidstejsi, nez jsou ted. Pokud tedy racionalni znamena delat to, co je v dlouhodobem hledisku prospesne pro cloveka, jeho spolecenstvi a i pro jeho okolni prostredi.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    MOD_A: dekuji :) asi to jinak neumim

    SATAI: tak samozrejme ze to tak beru, protoze i my jsme svym zpusobem naprogramovani, nase tela funguji urcitym zpusobem, mame v sobe program, funguji vstupy a vystupy plus jsme dostali ke vsemu nadstavbu a to je tvurci sila. hybna sila, me zajima kde je ta delici cara, proste jsme dokonale stroje a nase chemie funguje tak jak funguje, tyhle procesy ai mit nebude a nevim jak by to fungovalo kdyby se to napojilo na mozek treba, zmenilo by se neco?
    beru to tak ze program jedne urovne programuje program dalsi urovne
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: Artificial Intelligence
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Hledání a nacházení. Mrknu co se myslí tím AI a nebudu rušit. Děkuji*
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: Ja mam spis pocit, ze az dolu jsou zelvy.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    K tomu je ale dobré poznat vědomí konce/změny formy, protože pak by člověk nemusel začít přesně tam, kde si myslí, že skončil. To je právě to kolektivní vědomí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam