YMLADRIS: mně u Aldortový vadí, že vůbec nebere v potaz, že i matky mají právo na svobodu, že kdyby člověk jel jen podle ní, tak je utlačovaný. Problematický pro mě byla ta pasáž, že když dítě nechce jet nakupovat, tak se mu máme přizpůsobit a jet nakupovat bez něj ve volném čase (jakém volném čase?) a druhá pasáž o tom čtyřletým, co má plínky, protože je chce.
ONA_MAKARONA: tak já hodně nosila a těšila zhruba do devíti měsíců, ale na to uspávání jsem naopak zvolila spíš Herodeskýho Estevila, který se mi osvědčuje. Moje děti mají velkou volnost, ale v zásadních věcech naopak pevné hranice, ze kterých neustupuju. Tělesný tresty spíše nepoužívám, ale u Tondy bylo období, kdy to s ním jinak nešlo, ale jestli to bylo pár na zadek jednou za týden. Na blbý řeči a (že jsem si jich vyslechla - ohledně toho, proč Tondu nevodím, když do 17 měsíců nechodil, proč mu pořádně nenařežu, že má ještě plíny apod.) odpovídám, že na to mám svůj názor a dělám si to po svým. Tečka. Nevysvětluju, neobhajuju se.
Ad terapie pevným obětím - fungovalo to v období záchvatů vzteku kolem roku - on se třeba i v noci budil a měl vztek a to pořádný, na který nic nefungovalo, ale když se nic neudělalo, trval i hodinu, tehdy jsem ho objala, pevně držela, i když se vzpouzel a jemně se kolíbala a on se buď uklidnil nebo rovnou usnul.