JESTERKA_NA_ZDI: Jestli můžu, ...já třeba dost dlouho jela v takovým tom sebelítostivým režimu, kdy jsem se točila pořád v kruzích. Každá moje chyba mě hodila zas zpátky do toho bludnýho kola. Časem si to sedá (asi jak "stárnu" a "moudřím", eheh .-), moje chyby mě už nepoložej na lopatky, ale naopak si řeknu, uvědomím, co se mi teda jakože nepovedlo, a proč a jestli nad tím budu vzdychat, nebo jedu dál. A jedu dál. Takový to známý "chybami se člověk učí"...ale ono je to spíš tak, že nebýt chyb, člověk se NIC nenaučí. Chybami se učíme nejvíce, chyby vymezují pomyslný prostor, ve kterém se chceme pohybovat. Koukni na děti, padají, klopýtají, neumí pořádně mluvit...ale jedou dál.
Vcházíš do úplně nové situace, způsobů jednání a návyků (snažíš se změnit ty staré, vybudovat nové vzorce chování, sama k sobě, ke svým dětem) a ono to samozřejmě nejde, člověk dělá chyby a stále padá do toho starého známého. A tak padá dál a dál a lituje se a obviňuje a lituje...a pak najednou se začne strašně smát, zvedne se a prostě jde. A spadne ještě tisíckrát, ale díky tomu, že už tam byl tolikrát, tak ví, že nahoru se vždycky zase dá vylézt a ta cesta nahoru je časem čím dál méně strmá a dlouhá. A že zásadní je záměr, myšlenka, s kterou denně žije, ne dokonalost, s jakou ji provádí.