• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KEIKIN: to je strašně tendenční článek - z našich dětí nevyrůstají samí zloději a vrazi (ti mimochodem nejčastěji vyrůstají z poměrů, kdy to není úplně ok nebo z poměrů, které jsou sice navenek v pořádku, ale rodiče jen pracují a vykupují si své svědomí, takže jsou stavěny peníze na první místo apod.), stejně tak i indiánů jsou spory, jsou krádeže i vraždy a řeší si je po svém. Ono se to kecá, nezachranovat ubožátka, když to ubožátko není zrovna tvoje a ty víš, že je v lékařský moci ho zachránit, ti Indiáni žádnou takovou moc nemají, oni si nemůžou vybrat, to mi nejvíc vadí na těch idealistických článcích o Indiánech, Afričanech apod., že oni si ten těžký život nevybrali, oni se do něj narodili a samozřejmě je úžasný, že je v nich radost ze života i v takových podmínkách, ale to poselství není o tom, že si máme vytvořit takové podmínky, ale to, že se máme radovat ze života, i když se zrovna nedaří.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KEIKIN: a nevis, kdo je to ten Omnislav Zeleny? Tu historku s kojici matkou na klade jsem uz nekde cetla, tusim v Bez Plenky... Prijde mi ten clanek takovej podivne splacanej. Deti si hrajou volne a skoro nikdy se jim nic nestane, ale zaroven maj 30% umrtnost, takze se asi obcas nekomu neco stane, ze jo.
    Ja souhlasim, ze jsme zvykly zachranovat kazdy ubozatko a kazime si tim geny, ani nemam nic proti kojeni opicek, ale nejak mi neprijde, ze ten článek dokazuje, co predpokladam, ze chtel autor dokazat.
    TIMA
    TIMA --- ---
    Vzdycky kdyz neco takoveho ctu, tak si rikam, ze tahleta Amazonie musi byt hotovy raj na zemi. A proste tomu neverim...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TORUVIEL: akorát je v tom článku na můj vkus dost nezodpovězených otázek (asi řečnických).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: S tím souhlasím, není dobré nosit s sebou do smrti křivdičky, každý neúspěch na to shazovat. Nejlepší je to špatné se snažit pochopit a pokud možno odpustit. Já to udělala a je mi líp. Navíc nebylo vše jen špatný, rodičům vděčím za spoustu kvalitních knih, filmů, muziky. Setkání se zajímavými osobnostmi. Trampování v přírodě, sjíždění vody, kdy to ještě nebyla móda, lásku k přírodě, zvířatům, všeobecný rozhled, samostatnost a asi bych našla mnoho dalších věcí. Vím, přese všechno, v tom vše nebylo to, že by mi chtěli dělat zle nebo mě neměli rádi. Ani u otce ne, on to všechno zlé dělal ve své pokřivené víře, že je to pro mé dobro.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TORUVIEL, YMLADRIS, KOTENCE: nevím, jestli jste někdo koukal na ten odkaz, co jsem házela, linkovala jsem z mobilu a neudělal se klikací odkaz, tak pro jistotu znova: kapitola Osm věků člověka z Eriksonovy knihy Dětství a společnost http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/erikson.htm

    K té knize se mi teď povedlo nějak stručně souhrnně najít akorát toto: "Autor vychází z Freudovy psychoanalýzy, ale přidává k ní vlastní psychosociální teorii, kterou ilustruje na příkladech ze své výzkumné praxe. Z tohoto úhlu pohledu se vrací i k Freudové teorii dětské sexuality a podrobně ji rozebírá právě z psychosociálního hlediska. Jako téma dalšího oddílu knihy si zvolil otázku výchovy dětí ve dvou indiánských kmenech - i Siouxů a Juroků. Dále se podrobně zabývá růstem ega a identity u dítěte, což potom ilustruje v posledním oddílu, kde si všímá vývoje americké, německé a ruské národní povahy - a to na baladické postavě Johna Henryho, na legendě o dětství A. Hitlera a legendě o mládí Maxima Gorkého" (http://baila.net/kniha/220152539/detstvi-a-spolecnost-erik-h-erikson).

    Zkusila jsem přečíst první dva věky a je to prostě psychoanalytický, se vším všudy. Takže se to, aspoň mně, nečte úplně snadno a není úplně od věci mít víc než povšechné povědomí o psychoanalytických pojmech (ono se i za běžně užívanýma pojmama obvykle skrývá poměrně rozsáhlá teorie, kterou to, co se najde ve slovníku, úplně nepojme a dostává to pak trochu jiný rozměr). Já na psychoanalýzu nejsem, takže se asi nedonutím toho přečíst víc. Nicméně, skutečně jako i mnoha podobných teorií - autor to rozepsal poměrně poctivě, akorát ani nám na škole k tomu neřekli o moc víc, než je na té wiki....
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KOTENCE: Já taky vidím aury. Když mám migrénu:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NEMESISS: tak je to jenom teorie, nekdy premyslim o tom, ze v tech sedmdesatcyh separacnich letech mozna lidem taky davalo super smysl, ze kdyz deti budou na sunaru a v jeslich, tak ze je to prima vybavi do zivota; lekarsky pripravena strav, kolektiv, pece....

    ... a dneska je to zase vic na tu druhou, anti-separacni stranu. A mne to dava vnitrne smysl, ale muzu si s tim hlavne jen kompenzovat svuj hlad a treba je klic k tomu, aby z decka vyrostla stastna zodpovedna bytost jeste uplne v necem jinym a to co delame 'nebude stacit'; treba protoze nase decka malo vidi smysluplny boj o zivot a smysluplnou vzajemnost. Ale nic lepsiho nemame tak musime doufat, zde zajimavy clanek o mysich jak totalne zblbnou kdyz nemaji svuj zivotni smysl (byt uzitecni pro smecku)

    Myší raj a úpadok spoločnosti
    https://dennikn.sk/22911/mysi-raj-upadok-spolocnosti/
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LYDI: No jo, fakt. Je tu auditko [ Aura - vnimani aury, teorie, praxe, navody ] nebo klidně pošta, já se o tom bavím docela ráda, ale nevim, jestli jsem normální :-)
    LYDI
    LYDI --- ---
    KOTENCE: myslis to vazne? ja jednou videla neco jako ducha andela auru nevim jak to nazvat a rada bych se o tom pobavila s nekym normalnim a tak (;
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    /OT/ WRNQ: já aury vidím, dá se to natrénovat. Intelektuálně na tom není nic k pochopení, prostě to tak je, jako jsou jiný věci na světě. /konec OT/
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KEIKIN: Kéž by!
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WRNQ: mně se neomlouvej. Fenomén indigových dětí tu existuje, holt jen záleží na tom, jak to kdo popíše. Já jsem tím chtěl jen naznačit, že naše děti už nemusí být tím dobrem tak "ušlápnuté".
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KEIKIN: Tak i děti, které mají podobnou výchovu, mají jinou náturu, některý bude odrážka, jiný bude víc senzitivní.
    Jako malá jsem chodila do pedagogicko-psychologické poradny, protože jsem nechápala svoje spolužáky. Fakt doba temna. Každopádně i z toho vyplynula jedna super věc - mamince doporučili, ať mi nějak podsune myšlenku psát si deník. Od těch deseti si ho píšu dodneška a je to super! Vlastně teď o Vánocích to bylo dvacet let, ty bláho!

    Sorry, ale k barevným aurám jsem se intelektuálně ještě nějak nepropracovala:)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WRNQ: Já ti rozumím. A vnitřně mně to ničí, když vidím, jak krásné lidské bytosti s čistým srdcem přichází o iluze. Stává se pak, že ostatní děti využívají a vysmívají se jim pro jejich naivitu. V podstatě ty děti čelí ohromnému tlaku naší "civilizované" společnosti, která děla z lidí dělá ovce - ovčany. Třeba poslušné plátce daní.
    Na druhou stranu, prý jsou děti téhle generace odolnější, tak se uvidí :-)
    Máte doma indigové dítě? | magazín Psychologie.cz [Rodina a děti: děti, dětství, výchova, esoterika, rodiče]
    http://psychologie.cz/mate-doma-indigove-dite/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ELA: dekuju :-)
    ELA
    ELA --- ---
    MARKYSHA: Taky to chapu, nevim, co by se muselo stat, abych podstoupila potrat...ale myslim, ze to, co si resila ty, je trochu neco jinyho, nez Orika, uplne bych to nepripodobnovala
    ELA
    ELA --- ---
    ORIKA: V takovyhle situaci neni holt zadny reseni dobry...
    Preju, at zadny podobny rozhodnuti uz v zivote nemusis resit, dik za odpoved:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam