• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: ONA_MAKARONA: náš babičkovský evergreen je reakce na pláč dítěte - "No pěěěkně hraješ, ty teda pěkně hraješ." a čím víc dítě brečí, tím víc mu to opakuje. Popř. se mu vyloženě vysmívá. A stává se mi to i u cizích babek, které jdou kolem brečícího dítěte (ne mimina, ale vnímajícího dítěte).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: troll - ignoruj :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VYHULENY_UFO: babičky mají nejvíc rozumu? wtf?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ONA_MAKARONA: chyba vychovy, dite by melo babicku, co by starsi osobu poslechnout, protoze babicky maji nejvic rozumu. takze decko melo pote, co ho babicka potreti upozornila, ze si nepreje toto chovani proste poslechnout.
    navic stari lide maji zcela jine navyky, zvyky a potreby a vim, ze moje babicka kdyz uz byla hodne stara, vnoucata a pravnoucata chtela videt, ale jen na chvili a s jejich rodici.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Synovec dává dobrý otázky :-))
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    INUSHKA: Mám podobnou zkušenost s neteří a babičkou, byli jsme na rodinné oslavě, kde právě neteř slavila 5. narozeniny, bylo tam dost lidí a celková atmosféra byla dost uvolněná, děti si hrály, běhaly apod. Když v tom babička začala mít nutkání, že už to děti přehánějí a že už je velký humbuk a začala neteř pořád usměrňovat a napomínat. Když asi potřetí jí babička řekla ať nezlobí a nedělá binec, tak se neteř na ní otočila a řekla ji "Babi, ale já si přece jenom hraju, tak čím tě zlobím?" To babičku tak vykolejilo, že po zbytek večera už jenom seděla a mlčela :-D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Už delší dobu přemýšlím, že ten obývák, co máme zatím zcela prázdný, prázdný i zůstane :-) Resp. pořídím tam akorát nějaký nízký stolek, kolem polštářky...a knihovnu, velkou knihovnu.
    http://slowmama.com/parenting-children/parenting-against-the-grain-going-furniture-free/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Z pěti dní strávených u tchánovců společně s pětiletým synovcem, který byl u babičky na hlídání, jsem si odnesla poměrně dost podnětů k přemýšlení o výchově, některé se možná budou postupně vynořovat i tady, když na ně ještě narazím.
    Ale teď se chci podělit o jeden konkrétní. Děti spolu seděli u malého stolku a cosi si kreslili, občas proběhl spor o pastelku nebo tak, nic dramatického, všechno se nějak vyřešilo. V jednu chvíli ovšem naběhla babička a ve snaze o výchovu prohlásila něco jako "musíte být hodní, když budete hodní, můžete se podívat na pohádku". Synovec zvedl oči od rozpracovaného výkresu a otázal se "Co to znamená být hodný?" Odpovědi se nedočkal, babička tu otázku dost možná ani neslyšela, protože v té chvíli už zase stála u linky a věnovala se těstu na třetí buchtu v pořadí. Mně ovšem ta situace dost utkvěla jako takový trochu symbol a potvrzení, že to, o co se (s kolísavými úspěchy) snažím s Malvínou, je správmá cesta.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    https://www.facebook.com/groups/1647982515418226/

    nova skupina o pripravernerm prostredi doma - nabytek atd
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    YMLADRIS: já mám odzkoušenou podobnou věc. KDyž uspávám dítě, tak se mi ho podaří uspat ve chvíli, kdy já sám začínám usínat (resp. propadat se do spánku) A to možná souvisí s tím dechem, že ve spánku (při usínání) je dech klidnější...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    YMLADRIS: Jo! Ozkoušeno,) Viktor usíná u prsa a mám vypozorováno, že jakmile dýchám rychleji (jsem rozhozená/na něco natěšená atp.), neusne nikdy. Takže se vždycky soustředím na klidný, hluboký dech - výdech 2x delší než nádech (z jógy) a funguje to neuvěřitelně...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ted na mne vypadlo na quore - 1600 lidi olajkovalo metodu, ze deti se zklidnuji s klidnym dychanim rodice..

    From the time they are born, babies (and even older kids) come hard-wired with the instinct to mimic their caregiver's breathing patterns.

    I was taught this as a teenage nanny a bazillion years ago, and it has helped me soothe dozens upon dozens of upset kids over the years. This is such an incredibly useful fact, I don't know why more people are not taught how to make use of it.

    When you have a fussy baby that won't settle down and go to sleep already, try laying down next to her for 5 minutes and consciously deep breathing, nice and slow. She can't help but copy your slow, deep breaths, which will put her right to sleep.

    If you have a toddler who is in the middle of an epic temper tantrum, get as close as possible and while you're talking in a nice soothing voice, breathe real nice and deep and slow. Your toddler will, too. Tantrum: handled.

    If you have an older child who is sensitive, spectrumy, or overstimulated and who can't get themselves calmed down, talk to them while deep breathing. Even big kids instinctively mimic your breathing and this is an easy way to help them slide out of their frustration cycle.

    The corollary to this, of course, is that if your child is having a tantrum or is misbehaving and you get angry and start to yell, your blood pressure rises, and you start breathing hard and fast because you're upset? Your child is not going

    What are some lesser-known parenting techniques that are highly effective? - Quora
    http://www.quora.com/What-are-some-lesser-known-parenting-techniques-that-are-highly-effective


    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KEIKIN: jj, docela rozumím tomu, co tím myslíš..
    svým dětem vysvětluju, že není třeba prkotin, že jeden kalíšek je taky bezva..
    většinou ani super hračky neřeší..
    to, co popisuješ je ale opačný extrém onoho přístupu stát děcku za zadkem a neustále mu ve všem pomáhat a podporovat je i v situaci,kdy to fakt není třeba..
    ve chvíli, kdy vidím, že si se situací neví rady, nebo nemá dostatečný skill k tomu bezkonfliktně to vyřešit, přicházím na pomoc ..
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KEIKIN: No a co se stalo s tim traktorem jako? To mají nosit na koupaliště jen totéž uniformí vybavení, co ostatní? Aby náhodou nepokoušeli cizí děti :-) ?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KEIKIN: No a kam by tak ten traktor měli brát? Doma v garáži je dítěti asi k ničemu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TORUVIEL: jj trefilas, je to můj problém a vím to. Nechám situaci plynout a neřeším vysvětlování dětem, že tohle tak a tohle tak....
    Nechci se nikoho dotknout, jen mám nepříjemnou zkušenost s rodinkou co vzala synkovi k vodě velký traktor.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KEIKIN: já nevím, já docela dost hraček sebou tahám, i relativně dražších, ale rozhodně to není kvůli tomu, abych se "ukazovala", ale když tam nejsou děti, aby si měl s čím hrát a nemáme problém věci půjčit.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KEIKIN: Nojo, tak ale to je tvůj problém, to musíš dětem vysvětlit, že to prostě nelze brát, ať se jim to líbí sebevíc. To budou mít ve světě pořád, stále jsou všude nějaká láladla, kupte tohle, kupte tamto, budete šťastni :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KEIKIN: Fakt si myslíš, že to ti rodičedělají proto, aby cosi ukázali, a ne proto, že dítě má tu hračku prostě rádo, chce si s ní hrát a když mu ji vzít odmítnou, tak třeba ztropí vzteklou scénu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TORUVIEL: úplně nesnáším, když tam nějaký rodič veme dítěti nějakou "hodnotnou" větší hračku. Takovou kterou nikdo nemá. Asi aby ukázali, že na to mají. Pak to chtějí všichni....Ani neuvěříš co všechno (hračky) jsou schopni rodiče brát děckám k vodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam