• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WRNQ: hele a možná ne? Já jsem v synově roce a půl odjela na dvě noci, jinak se kojil furt, a oni to s tátou dali levou zadní. Ale musíš tomu asi věřit :-)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KEIKIN: No, až budu chtít přestat kojit, tak možná, ale takhle to absolutně nepřichází v úvahu. To by byl teror pro všechny.

    NEMESISS:
    YMLADRIS: Když o tom tak přemýšlim, tak je to vlastně všechno jasný. Dokud nebude klid a syn to nepocítí taky, nemůžu asi čekat nějaký změny. Je pravda, že zvenčí se to takhle těžko radí.
    Jen mě zajímalo, jestli neexistuje nějaká kontaktní metoda, jak tu závislost na kojení nějak vkusně upravit.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LYDI: já si to prožil a nakonec jsem měl z toho větší strach než to reálně bylo. Spali jsme spolu v posteli a já dělal mámu s tím, že místo prsa jsem nabídl dudlík. Takhle to šlo až do brzkého rána, pak už jsem dával příkrm.
    LYDI
    LYDI --- ---
    KEIKIN: byla jednou noc s tatou kdyz ji bylo rok a 3/4 ale dobrovolne to nebudu opakovat, jen aby se zvykla na tatu ... na to sem nejak moc mama ha ha ha...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NEMESISS: vsak jo, takhle to funguje. Jsi nejbezpecnejsi bod, misto kde muzou tenze ven. Od toho tu jsi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    WRNQ:
    NEMESISS: ja jsem misty uz mela pochybnosti zda jsem to s tim prsem neprehnala (prsoholik), ale pripada mi ze se to nejak neeskaluje, proste ano, kojeni ho fakt tesi, a kdyz mu janevim rostou zuby tak se koji strasne casto.. ale nemam z toho vylozene spatny dojem. Co se tyce prsa jako uklidnovaku, dusledne rikam Vim ze prso te potesi ale radsi si zabrec to mas lepsi, nekdy ho to zaujme nekdy ne a nakonec zas skonci na prsu.. ale hodne casu travi i beze mne

    Tyto veci se strasne tezko zvenku posuzuji kdyz nevime jak moc tvuj syn zobrazuje to napeti mezi vama dvouma.. kdyz budes pridavat jeste dalsi napeti (mama odmita prso a znervnuje to i i dite) tak zda to bude mit vubec nejakej prinos.. poresit pricinu (zlepsit vztah s chlapem = zjistit co mate za prekazku a zamerit se na to), ??
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WRNQ: Odjeď na noc a den pryč a nech muže s miminem. AŤ si dítě zvyká jen na tátovu přítomnost.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    WRNQ: resim neco dost obdobneho, zatim davam prso na vyzadani, jen venku/mezi lidma se snazim trochu to korigovat. ted treba mame doma vlivem okolnosti urcity napeti, na 2.str. pred mesicem, kdy jsme byli naprosto ok, to bylo s kojenim podobny. spis to davam do souvislosti s moji unavou z praktikovani bkm (predevsim v noci) a muzovou neochotou me v tom podporit a aktivne se zapojit (asi by chtel, ale "nejde mu to"). prijde mi, ze je syn z toho zmatenej. + ten rychlej vyvoj ted.
    YMLADRIS: v sobotu byli s tatou na hristi, hrali si, uplne v pohode, sla jsem po asi hodine a pul za nimi, od okamziku, co me spatril, plac a plac a mamááá a prso samozrejme.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    YMLADRIS: Samozřejmě:) Ale on nikdy neplakal nijak moc, ani teď. Ale samozřejmě je vidět, jak si hodně věcí najednou uvědomuje a dochází k prvním srážkám s realitou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    WRNQ: jak se v nem shromazduje stres napeti (at uz z toho ze rodice nejsou v pohode, nebo z jeho vlastniho zivota - zacal vic jednat a realita furt neposloucha, uz je batole ma predstavivost a plno veci ho neprijemne prekvapuje ze neni po jeho..), tak se to v nem uklada a to neodejde samo tim ze mu odvedes pozornost. Musi to ze sebe dostat nejak ven. Mne uplne zasadne pomohlo od solter, ze deti uvolnuji napeti placem.
    smi tvoje dite volne plakat dokud potrebuje? mrkni treba sem

    [ YMLADRIS @ Psychika a materstvi ]
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Chtěla bych se zeptat na váš názor: Mám čtrnáctiměsíčního syna, kterýho pořád kojím. Problém je, že poslední dobou čím dál častěji, jak v noci, tak přes den. Bohužel si všímám, že věci jemu nepříjemné - necítí se dobře mezi velkou skupinou lidí, bouchl se, spadl a muž se ho snaží uklidnit - řeší tím, že se mi sápe do výstřihu. Snažím se odvést pozornost jinam, vysvětluju ju, že mlíčko nemůže mít každých deset minut atd. Existuje ještě něco, co vy mohlo zafungovat?
    Na druhou stranu zažívám ted s mužem vcelku vypjatý chvilky, syn určitě cítí, že nejsem ok a mám pocit, že tím, jak je na mě nalepený, se mi jakoby snaží pomoct. Vidím na rodinách, kde je chlap oporou a funguje, že dítě se samo od matky tak nějak osamostatní snáz.
    LYDI
    LYDI --- ---
    s tim jak ste resili jak cemu nazyvat tak mala na jednou taky chtela vedet jak se tomu rika a asi co jednou slysela 'vagina' tak tomu zacala rict nina. sama mi to pripada docela vtipne ... minimalne do te doby nez pozname nejakou ninu :P
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YMLADRIS: ale jinak, já nezurim skoro nikdy :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YMLADRIS: mentálně na to má rozhodně, ale chce si tempo určovat sám, i mi to řekl.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNAWA: jo, bezpeci predevsim. muzes se kdyztak snazit pripravit predem, doma simulovat s autickama havarku ap aby lip chapal, ale pokud mentalne na to nema aby se zpomalil, v danej moment, tak co nadelas.
    pro aldort je podstatne ze nezuris nezlobis se, ale proste delas co je treba: ted te chytnu, jdem, pustim te na druhe strane. ap.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANCHA: my o oblekani vedeme největší spory s mým neotuzilym mužem ;-) Teď tedy o otužování mimina.


    YMLADRIS: nemam problém, aby si dítě vzalo oblečení, jaké uzná za vhodné. Ale jak by Aldort řešila situace, které vznikají, když třeba jedu s kocarem a čtyřletý na odrazedle: typicky široká silnice, kterou je nutné přejít, takže chci, aby jel vedle mě a mou rychlosti, což on nechce, takže jsem ho radši pridrzovala za bundu, což chápu, že jo štve, ale radši dítě chvíli vztekle, než prejete.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOTENCE: Uf, to je těžký.. vydržet a nepoddat se hlavně tomu vysmívání
    Hlavně že ty děcka co jsou furt nabalený jsou taky furt nemocný..
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Tak takhle hrozný to s naší babičkou ještě není - ohledně toho oblékání a topení :-) Takže to toleruju. Bačkorami je nicméně posedlá, tak jsem teda nějaké koupila, pro klid její duše (ona by je stejně koupila, tak aspoň jsem mohla vybrat sama a ona s tím nemá výdaje). Jídlo je mi jedno, vaří klasicky, snaží se i zdravěji, když přijede vnučka. Sladkosti můžu zakazovat horem dolem, ale pak přijede teta a přiveze jojo bonbony. Ale to si taky říkám, že to se snese, není to denně, ani týdně ostatně (tak 2x měsíčně na víkend tam je, máme s mužem oba školu).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KOTENCE: Ze své zkušenosti říkám - řeš! Moje tchýně je totéž, v kuchyni topí na 26°C a děti si hrajou nabalené v mikinách přímo na podlahovém topení a před běžící troubou :-( V létě jsem si Malvínu jednou vyzvedávala s regulérním úpalem, včetně horečky a blití. Venku 30 ve stínu, v kuchyni jen o trochu míň, a dítě na sobě punčocháče a svetr, protože si přece hraje na zemi a tam je jak známo zima. A teď na podzim si odtamtud už třikrát přivezla virózu, protože takhle rozehřátou ji pak babička uloží k polednímu spánku do ložnice, kde je 18°C a nechá ji odkopanou :-( Po minulé návštěvě jsem se už naštvala, řekla muži, že takhle to nejde, ať si s mámou promluví a svět div se - tento víkend v kuchyni 22°C, napečeno večer předem, hrací koberec přesunut mimo podlahové topení - a Malvína odjela zdravá.

    Se sladkostma je to némlich totéž - o víkendu se pečou tři různé buchty a ještě nám tchýně naservíruje nějaké sušenky, oplatky nebo čokoládu. Taky z toho nejsem nadšená, ale v tomhle si říkám, že jednou za čas to dítě přežije, narozdíl od přehřátí to nemá okamžitý dopad na zdraví a v dlouhodobém měřítku mi přijde prospěšnější udržet dobrý vztah s babičkou a Malvínu vlastním příkladem naučit, aby se regulovala sama.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KOTENCE: Je to fuk :-) Starý lidi člověk nepředělá. Taky jsem pořídila bačkory k tchýni, protože ona by jinak koupila nějaký strašlivý, co by se mi určitě nelíbily (to už tu bylo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam