• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: Tohle dela tchyne, krmi ji jak husu. Ale teda vadilo mi to i u batolete, u sedmimesicni mi to prijde hodne prehnany.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    KOTENCE: to chování starší k mladšímu - narušování krmení - bylo u nás jako přes kopírák a pomohl jen čas...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEVERINE: a jak jsi zvladla tech 7 let? Ja chtela tri deti brzy po sobe, ale ted s druhym dvoumesicnim si to nedovedu predstavit. Uz ted zarlim na manzela, ze chodi mezi lidi a ja ne a jeste tak dva roky budu kojit... Jako treba me to zase prejde az bude mimino hlidatelny, ale ted jsem z toho trochu v depresi. Taky si rikam, ze treti mimino treba neudela takovej zmatek v hlavickach tech starsich, protoze to me ted hrozne vycerpava.
    Coz me vede k dotazu, jak bojujete se vztekem, kdyz dite dela naschvaly? U nas klasicky odpoledne a k veceru, kdyz kojim nebo mimino breci a ja potrebuju rychle neco dodelat se starsi a venovat se mu. Chapu, ze zarli a je unavena, ale ja taky a casto na ni zakricim nebo ji hrube popadnu. Je lepsi ji uplne ignorovat napriklad? Ja mam casto chut ji utrhnout hlavu (kdyz placa prisaty mimino do hlavy a vresti mu do usi a podobne).. cist si a tulit se nechce, chce me vyprovokovat, abych mimino odlozila.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SANCHA: A bylo to jako proto, že ses bála, že tvojemu dítěti něco provede? Nebo ti vadilo hlavně to, že se nezeptala, jen to oznámila (to je pro mě jak rudej prapor pro býka)? A z kolikačlenný rodiny je ta, která si to dítě vzala? Nejspíš jí ani nenapadlo, že bys neuvítala chvíli klidu. Kdyby to bylo třetí dítě, tak mi věř, že nikam neběžíš :-) S prvním jsem měla - z dnešního pohledu - nepochopitelný strachy. A co mi tak přijde, tak to nebylo pro jeho dobro.

    Jinak jsem zpětně zjistila, že jsem měla po celou dobu, co jsem byla těhotná a kojila - což trvalo něco přes 7 let (ta půlroční přestávka, co jsem nekojila ani nebyla těhotná, byla zas z ne zcela zřejmýho důvodu depresivní, tak se ani jako přestávka kvalifikovat nedá) o dost komplikovanější vztah s matkou (až k hranici nesnesitelnosti) a ještě minimálně jednou kamarádkou. Co chci říct je, že s některýma z nás ty hormony dělaj ještě o něco větší divy než s jinýma.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: ano, mně se to taky stalo. Bylo mi fyzicky špatně a cítila jsem strašnou paniku...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Four Reasons Why You Shouldn't Ignore or Punish Toddler Tantrums | Sarah Ockwell-Smith
    http://www.huffingtonpost.co.uk/.../four-reasons-you-shouldnt-ignore-toddler-tantrums_b_9447624.html
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    YEETKA: promin za minus, jsem na mobilu a nejde to zrusit ;)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    YEETKA: je dobrý rozmyslet si jakej časovej rozestup je pro tebe snesitelnej a pak se chovat jako anglický gentleman mezi opilci - aspoň tak jsem se po zralé úvaze a několikaleté zkušenosti rozhodla podobnou situaci řešit já a vychází to zatím jako nejlepší řešení.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BILAKOBRA: jj necháme teď další kontakt na nich.. případně jak děti.. většinou chtějí jezdit za mojí mamkou, která s nimi vyráží do města a podniká všechno možné.. tuším, že si taky budou od nás chtít odpočinout..

    MONI: jasný no, jak jsem psala pro muže je dost těžké jakékoliv řešení s nimi.. oni prostě ostatní lidi moc necítí a muž se za své dospívání naučil obcházet po cestách po kterých oni chodit odmítají..
    navíc rezignoval a ozve se ve chvíli kdy je to i na něj moc (nutno říct, že muž je neskutečně trpělivý a asertivní)..
    takže jsem to já, kdo jde do konfrontace a nastavování hranic.. teď mám ale před zkouškami, takže mám do května od komunikace pohov:))
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    YEETKA: a co varianta, ze k nim pojede jen jedno dite? aspon obcas treba to tak udelat...
    a ted si urcite muzes dat oraz a uvidis jak to taky bude dal a jak se treba oni ozvou, ci jak deti se budou dozadovat
    MONI
    MONI --- ---
    YEETKA: tak ať s nima komunikuje muž, jsou to jeho rodiče...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TORUVIEL: jj, no celkem to byl posun.. kdybychom měli ještě pár dní třeba bychom se dostali dál..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    _BENNY: nezní to hnusně, rozumím..
    mně přijde, že se ten špagát konečně trhá..
    finanční a materiální háček tam nějaký je, ale nic bez čeho bychom se neobešlí, vše je limitováno mírou naší "přizpůsobivosti" a pokud žádáme pomoc někde, kde se ideově naprosto míjíme (což je vlastně všude) tak stejně žádná nepřichází..
    a s časem je to stejné, vlastně pokud se neozveme my, tak se klidně s dětma nevidí měsíc..

    ale narazil jsi tady na docela podstatný problém.. a totiž to, že docela po této dovolené s nimi řeším, jak s nimi dál komunikovat.. nechci právě vůbec sklouznout do toho, že nebudou vídat děcka (protože když se k nim jede, tak s jedním z nás, obstarat dvě děti na delší dobu než jsou dvě hodiny je příliš) a zároveň si teď potřebuju dát klídek a trochu se porovnat s tím jak věci jsou..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KOTENCE: tezko se lidem chova respekt k nekomu, koho maji "v hrsti", jsou uz proste takovi
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    _BENNY: jak to souvisi s respektujicim chovanim?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YEETKA: Hmmm, tak to mi nepřijde jako moc zlepšení, ale já tam nebyla, záleží jak to vnímáte vy... Třeba se jim to ještě rozleží v hlavě, až si odpočinou doma po tom pobytu... Přeci jen asi to byla rána pro ego :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YEETKA: nerad bych aby to vyznelo nejak hnusne, ale... kdo tam taha za ten kratsi konec spagatu, kdo koho potrebuje vic? jste to spis vy, kteri potrebujete jejich zdroje (financni, materialni, casove, lidske atd), anebo jsou to spis oni, kteri maji vicemene vsechno, az na svoje vnoucata?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    SEVERINE: po této rozmluvě vyjel tchán s dcerkou opět lyžovat.. nevrátila se zkroušená, ale nadšená, že to bylo dobrý..
    další den kritika značně ustoupila, ale nejsem si jistá zda to nebylo tím, že už to lyžování prostě bylo podle jeho představ..
    ale když holčičky malovaly, tak namísto "když budeš takhle škaredě držet tužku, budeš mít škaredý obrázek" se neozývalo NIC, tak se snad něco pohnulo.. u oběda dokonce babička okřikla dědečka sama, ať nechá děti v klidu najíst a neustále je "nenapravuje"..
    což mě moc těší.. takže trpělivost růže přináší a příště do toho půjdu zase, jenom se do té doby musím smířit s tím, že
    náš vzájemný vztah je asi úplně v čándru.. když tchánovci odjížděli místo rozloučení se ke mě otočili zády a odešli.. čímž jasně vyjádřili, jak to se mnou mají.. pro ekoteroristky, lesany a kdoví co ještě prostě nemají ve svém důležitém světě místo.. což zase tak nevadí, hlavní je, že se ostatní posouvá..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    YEETKA: tak to gratuluju a přeju, ať to má dlouhodobější účinek, než že jen chvíli seděl zadumán.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam