SANCHA: Máš se ozvat. Je to tvoje dítě, tvoje zodpovědnost, tvoje radost. Po tom, co dítě nezareagovalo na "pojď za mnou" jsi měla buď a) dítě povzbudit a vytáhnout a dát jí ho, pokuds chtěla, aby s ní někam šlo nebo b) jí říct, že se dítěti nikam necghce, tak má holt smůlu a zavést hovor jinam. A ohradit se, když by ti začla šahat do kočáru. Mně tohle udělat nejlepší kamarádka, tak jí řeknu, "nech ji být, ona nechce" a fyzicky zabráním vytáhnutí (stoupnu na tsejnou stranu kočáru, začnu se děckem zaobírat atp.). Udělat to někdo ze vzdálené rodiny, tak natvrdo řeknu "nechce, smůla" a následně "nesahej na ni, řekla jsem ti jasně, že nechce" a následně, pokud by to nestačilo "nech ji být! nashledanou někdy jindy" a šla pryč. Je to tvoje rozhodnutí, jestli si necháš sr*t na hlavu nebo ne a čím dřív se rozhodneš že ne, tím líp pro tebe i pro dítě (protože v tobě dítě vidí stoprocentní oporu, jistotu a obranu, tak by ji z tebe mělo i cítit. :) . Není to prkotina (viz předchozí závorka) a ozvat se, že ne, není dělání pekla. Dělání pekla by bylo, kdybys ji poslala vulgárně kamsi a řešila to s celou širokou rodinou ještě půl roku.. Možná jsem moc militantní, ale vídám následky, kdy si rodič nezjedná úctu od okolí zavčasu a pak mu do vztahu s dítětem kecá kdekdo od prarodičů po vlezlou sousedku.