TRISSIE: Vlastně jsem tu knížku nikdy nečetla, když se mi narodily děti, ještě nevyšla. Ale používala jsem ty její způsoby držení a manipulaci s děckem, naučila mě to lektorka plavání, bylo to užitečné. Jen jsem od ní četla brožuru o otužování a z toho jsem si vzala to, že dítě se má oblíkat přiměřeně a vydrží víc, než si myslíme.:) Takže Něžnou náruč raději ne.
YMLADRIS: Tady je lehký zádrhel, neteř bydlí 200km ode mě. Ale má tam moc šikovnou kamarádku s čerstvým miminem, tak snad najde radu i tam. Neteř je velmi pečlivá, praktická, výkonná, má život skvěle uspořádaný. (Vlastně si vůbec nejsme podobné.) Na hlídání mých malých dětí se vůbec nedala použít, když začly brečet, tak si vůbec nedokázala poradit a ten pláč ji hrozně rozčiloval. Neměla tu empatii. Ale je to už dost let a vlastní dítě je něco úplně jiného. Ten kurz šátkování by ji mohl pomoct - a díky za praktický návod.:)
LALUDMI: Takhle nějak jsem k rodičovství přistupovala já, není to žádná věda a problémy se řeší, až když nastanou. A dítě které má dostatek péče, spánku, mlíka, čerstvého vzduchu a zážitků je šťastné a prospívá dobře. :)
TORUVIEL: Díky, zkusím.