• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: a kolik ze je malymu? ja si myslim, ze dost i zalezi na tom , kolik diteti je. verim tomu, ze dite v sedmi letech si opravdu nepreje nic jineho, nez aby rodice byli spolu, nerozumi problemum mezi nimi a chce mit mamu i tatu doma. ale co takove trilete dite? samozrejme, ze mluvi a ze vnima vsechno, takze rika - mama s tatou atd. Ale jak moc by resila, kdybychom sli od sebe? mozna by to jeste vzala tak, ze to je "asi normalni"....? ja nevim....zatim jsme spolu a taky se snazime , aby doma byla fajn atmosfera, ale nekdy to tak hrozne moc nejde, pretvaruju se....a nechci tak zit. prece ja jsem taky clovek, co ma narok na hezky zivot...dite miluju a vicemene se vse toci kolem ni, ale na druhou stranu....
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: taky jsme meli tohle obdobi, nakonec odeslo, jak prislo. ja vedela, co je pricinou (to permanentni napeti, o kterym pises, docasne jeste zvyseny, byla jsem si toho dobre vedoma, ale nebylo v mych silach to ovladnout a "byt v poho").. my teda prijem tekutin pred spanim hlidat musime, pije jak Dan...
    rozchod/nerozchod - to je stale preslapovani mezi tim, kdy to JESTE je pro dite prinosne, ze jsou rodice spolu a kdy UZ to je za hranici a muze to ohrozovat zdravy vyvoj. taky nejsem nadsena z toho, ze diteti ukazuju model urcitym zpusobem studenyho vztahu rodicu, mrzelo by me, pokud by to bral za normu, ze vztahy takhle funguji...nicmene vzpominam na sebe, kdyz se v mych 7 letech rodice rozvedli, dala bych tenkrat cokoli na svete za to, aby byli zase spolu (i kdyz dneska vim, ze tam byly pro moji mamu natolik extremni a svym zpusobem i bizarni duvody, proc z toho vztahu ven, ze proste musela), takze se snazim ten vztah zachovat...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TORUVIEL: uf, diky. Po precteni jsem zacala uvazovat o zakoupeni jejiho online kurzu. No, cena me nakonec odradila, miri to spis na zapadni ekonomickou uroven :(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak tenhle článek mě teda dost zasáhl, výborně sepsáno...
    When Shame feels Mothering: The Tragedy of Parentified Daughters
    http://www.womboflight.com/when-shame-feels-mothering-the-tragedy-of-parentified-daughters/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: no tak uz to pomalu konci....takze to vazne bylo jen nejake obdobi, ktere se treba zase nekdy objevi. jinak pit ji nechavam, jak chce. ona zase tolik nepije, tak jsem rada za kazdou kapku :)
    a mas pravdu, ze to mohlo byt spojene jeste s tim odstavem, to me vubec nenapadlo. porad se s prsama hrozne mazli , uz nema tendence pit, ale jako je videt, ze je s nima uzce spojena. (ty homeo a bach. si necham v zaloze...)
    rozchod zatim taky ne, ale nevim nevim...jak dlouho se to da udrzet.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Syndrom vyhoření hrozí stále častěji i malým dětem  – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zena/deti/428169-syndrom-vyhoreni-hrozi-stale-casteji-i-malym-detem.html
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    YMLADRIS: to záleží, jak moc to chceš psychicky nebo fyzicky, vědomě či pod/nevědomě.
    Krom řečeného to může být taky zpráva "už je toho moc, nechce se mi/nemůžu se ovládat/hlídat". Ale jsou to hypotézy. Imho, i když se zdá, že "podnět-reakce" je nějaký obecnější vzorec, co je za tím, může být docela individuální.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: dr. nic nezkazis, ale myslim, ze je to spis stres. kdyz byvaji doma blba obdobi, mame to taky tak.. dlouho sem resila, co s tim (zda vubec spolecne zit), dosla jsem k zaveru, ze se zatim rozchazet nebudeme a partnerovo chovani nezmenim, zameruju se tedy na sebe, dopuju se homeopatikama (nux vomica 30, na opakujici se uzkosti stejnyho puvodu - pruda doma) a bachovkama (hlavne red chestnut - neobavat se prilis toho, jak se to syna dotyka), pomaha to. navic u Vas, jestli jste cca 5 tydnu po odstavu, muze byt pro malou ten stres doma jeste jeste citlivejsi tema. synovi taky davam homeopatika v nejvypjatejsich situacich, reaguje na ne uzasne.

    hlidate prijem tekutin 2 hodiny pred spanim?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    YMLADRIS: jak pise LADAVAZA, upoutava pozornost, podvedome vysila signal, neco je mimo normal, vybocilo to vic, nez byva obvykle, tady mate dukaz.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    YMLADRIS: No a myslim,ze to funguje tak,ze na stres nekdo reaguje strachem a ten povoluje svaly.S pocuravanim mivaji problemy treba deti co zazily valku.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    REONA: To chápu, já jsem si říkala, že nejpozději na tříleté prohlídce to začnu řešit, naštěstí je teď (ťuk ťuk) klid. Nejlepší odpověď na otázku, proč čůrá, je:"Protože mě to baví". Jako je to vtipný, ale občas to u nás bouchlo. Mírný efekt mělo, když jsme k ní přestěhovali sušák s těmi počůranými věcmi a zmenšil se jí prostor na hraní. Upomínání na nočník absolutně ignorovala ("na nočník prostě teď nepůjdu") Ale jinak nepomohlo nic než to, že sama dospěla k tomu, že už to dělat nebude. Tak držím palce, ať se vaše rozhodne co nejdřív a ať v tom není žádná fyzická nemoc.
    REONA
    REONA --- ---
    KAMPA: Nedokážu to přesně určit. Má ještě plínu na noc a pokud ji večer nekoupeme, tak ji utírám ubrouskem. A to se škube, tak nějak preventivně, už když se blížím.
    LADAVAZA: Ona mi taky na dotazy prakticky neodpovídá. Dnes to vypadalo tak, že mi přišla říct, že je nahá. Když jsem se zeptala proč, tak že se počůrala. Jdu do pokoje a tam louže na zemi. Obvykle se jen učůrne a je to na převlečení minimálně kalhotek, tohle bylo podruhé, co pustila všechno (poprvé v naší manželské posteli, jej...).

    V podstatě věřím, že za tím nemoc není, ale přijde mi rozumné to ověřit. Případně si od zkušeného pediatra poslechnout, co si o tom myslí. I když jsem nikdy nevysazovala v nějakých pravidelných intervalech, nejspíš s tím na nějakou kratší dobu začnu, jen abychom překlenuly tohle období bez zbytečných nervů.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    YMLADRIS: Ja v tom videla to,ze i negativni pozornost je pozornost a ze ji to svym zpusobem priblizuje na uroven toho mimina,a to ona asi chtela
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    REONA: Takhle presne to vypadalo u nas -ucurnuti,ale na vymenu kalhot i kalhotek,vyjimecne to pustila cele.Na nic si nestezovala,na dotazy,co se deje, proc to dela zadna reakce,max."ja to nestihla". Trvalo to asi dva mesice,uz jsem z toho byla na mrtvici a pak to ze dne na den preslo.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a rozumite nekdo mechanismu te souvislosti? stres = pocuravani
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    REONA: tak drzim moc palce, aby nebyl zadny problem!
    ja tam zitra zavolam a proberu to s dr...
    a s tou pipinkou - si stezuje, kdyz ji chces utrit ted jen nebo celkove je citliva? dcerka to ma taky naky citlivy, kdyz bych ji neutrela, ma to hned opruzeny....
    REONA
    REONA --- ---
    Hm, tak ja vezmu radeji take starsi dcery moc k doktorovi, uz jsem tam volala. Pocurava se uz nekolik tydnu, obvykle si ucurne nez dobehne na zachod. Na zadne subjektivni potize si nestezuje, ale na pipinku je dost citliva (kdyz ji chci utrit a tak). Dnes se komplet pocurala v detskem pokoji.
    Souvislost s psychikou tez zvazuji, sestricce je sice uz 9 mesicu, ale posledni dobou mi prijde, ze jsem permanentne unavena a nemam na ni tolik casu. Kazdopadne vyloucit zanet nebude od veci.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    LADAVAZA: ja pevne verim, ze to odezni....uz jednou to mela a pak to zmizelo. no ale pro klid duse asi vezmu ten vzorek moci k dr, at vyloucim jeden z moznych problemu.
    no tak tam to bylo jasny, kdyz prislo mimi...:)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KAMPA: Dcera se treba v noci na curani neprobudi.Je schopna v tom lezet do rana.Jsou j cerstve tri a proste ji pred nasim spanim musime vysazovat.Tim nechci bagatelizovat psychiku,ale to nocni curani mi prijde obecne problemovejsi.Kdyz se ale zacala klidne 7x denne pocuravat po narozeni mimina,byl vztah s psychikou jasny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam