• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Existují výzkumy, podle kterých lidé s neobvyklými jmény dosahují v životě větších úspěchů, protože jsou odmala zvyklí být nezaměnitelnou osobností, kterou si každý zapamatuje (a nakonec i nějaké ty životní nepřijemnosti způsobené "divným" jménem můžou člověka vytrénovat pro život v sociální džungli) :o)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PALEONTOLOG: A to se dá usoudit z toho, že dítě pojmenují Barnabáš? Aha...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    INUSHKA: protože v mnoha případech rodiče myslí na štěstí svoje místo na to dětské.
    NYA
    NYA --- ---
    V moji socialni bubline je to normalka. Chybi jim tam Atrej, ty znam dva. A jeste hezky seznam jmen bych ze svyho okoli mohla sepsat:)
    Zase ale neznam ani jednoho Honzika
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PALEONTOLOG: A jinak jo, Análie je dost úlet, ale na Barnabášovi, Klotyldě nebo Arlettě nic šíleného neshledávám a celkově moc nechápu smysl článků tohoto typu ani proč si ho odkládáš zrovna zde.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PALEONTOLOG: Aha, už to vidím, "aktualizováno 10.1.2017", takže to ten náš být nemůže. Ale šílené jméno už mu nikdo neodpáře, ten článek mu uložím a dám mu ho přečíst, až se bude ptát, proč se jmenuje zrovna takhle. Přece proto, že jsme se mu chtěli pomstít, to je jasný!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    INUSHKA: to nevím jestli je Váš, ale z Análky jsem měl fakt dost. když je za jméno šťastný rodič, ještě nemusí být šťastné dítě ;)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PALEONTOLOG: Ha, je to oficiální, psali to na Nově, tak to musí být pravda, naše dítě má šílené jméno, kterým jsme se mu pomstili :-D Zajímalo by mě, kde ty informace o jménech berou a zda v článku zmíněný Hanuš je ten náš nebo nějaký jiný :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    si odložím
    Šílená dětská jména: Čeští rodiče se dětem pomstili! PŘEHLED - tn.cz
    http://tn.nova.cz/clanek/nejpodivnejsi-jmena-v-cesku-v-postylkach-lezi-barnabas-i-perla.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Tak i to je forma komunikace, když vidíš, že by něco pro dítě bylo lepší a umožníš mu to :-) Dáváš mu tím najevo, že rozumíš jeho potřebám. Eliminovalo by to třeba asoň jednu problémovou situaci, ale samozřejmě to neřeší problém jako celek.
    Ale pokud to u vás takhle není možné řešit, tak jasně, pak přijde na řadu řešení jiné :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    INUSHKA: No jo, neměla jsi potvrzovat a rozvádět, že to problém pro vás je :-D
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: Však jo, mě to jenom pobavilo, jak se tolik lidí chytlo takové blbiny, o kterou navíc původně ani nešlo. Kouzlo internetových diskusí, no :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: ja to nebrala jako radu, ale jen postřeh, ze bych nevěřila, jak takova blbost zlepší zivot.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nic ve zlém, díky všem za tipy, ale proč se zase z dotazu, jak zapracovat na komunikaci v rodině stala poradna, jak si zařídit předsíň? :-D
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    INUSHKA: Taky máme bundy vysoko a taky mě to pěkně štve (mužova dcera tam nedosáhla ani desetiletá)a v novém bytě si to chci rozhodně nějak ošéfovat. Často bundy odkládám právě na ten zaparkovaný kočárek :)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    INUSHKA: Jako dočasné řešení byste mohli na dveře nalepit samolepící háčky, my je máme na chalupě v předsíni na dveřích do sklepa :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: To já bych hrozně ráda, je to v plánu. Jenže v naší předsíni metr na metr se zkoseným rohem prostě fakt není kam ho rozumně umístit. V místě, kde by měl výhledově být, aktuálně parkuje kočárek a ještě nejmíň dva roky bude. A k nerozumným řešením (jako třeba přimontovat ho na dveře) jsme se zatím neuchylovali, neb donedávna stejně obě holky potřebovaly při oblékání bund asistenci, tak už bylo jedno, jestli tu bundu z věšáku sundám já a rovnou ji obleču nebo si ji sundá dítě, podá mi ji a já ji obleču. To, že si Malvína zvládá bundu obléct sama, je novinka letošního podzimu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: taková blbost, ale bundy v nedosažitelné výšce mě točily natolik, že jsem zavedla věšák ve výšce dosažitelné a přestože to není úplná krása nebeská, stálo to za to. Jako fakt. Nečekala bych, jak moc nám to zlepší život. Malé děti tam mají bundy, mikiny, vždycky něco z toho najdou, věšák miluju.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NOFNAK: Že mají děti bundy v nedosažitelné výšce, je sice chyba, bohužel ale při prostorových možnostech našeho domu a množství věcí, které vlastní pětičlenná rodina, dost dobře neřešitelný. Ta druhá bunda byla v kuchyni, protože se sušila u topení. Ale to je obojí celkem irelevantní, protože to celé byl jen příklad. Kdyby nešlo o bundy, mohlo jít o cokoli jiného. Třeba o zaseklý zip, chceš-li něco, co není ničí "chyba". Smyslem dotazu nebylo hledat viníka konkrétní situace ani lepší prostorové uspořádání domácnosti, ale pomoct vylepšit komunikaci mezi tatínkem a dcerou obecně. Ujišťovací otázky, zdá se, pomáhají.
    LYDI
    LYDI --- ---
    NEMESISS: rada (:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam