YMLADRIS: Za sebe jako otce mohu říct, že zrovna to "Táto, potřebuješ pomoct?" by mi hodně pomohlo si uvědomit, že jsme se zbytečně zasekli na slepé koleji a navíc ruku na srdce se ctí z toho vybruslit. Tedy palec nahoru!
INUSHKA: Obecně žádný muž neumí fungovat multitaskově. Koneckonců na Tvém příkladu vidím naprosto jasný postup, který nebylo možné dodržet protože:
1. dítěti visí bunda tak vysoko, že na ni nedosáhne - IMHO chyba
2. dítě nemá bundu na svém místě, ale v kuchyni - chyba dítěte nebo rodiče, který ji tam dal
Víš, nejde mi o to rozvířit tady debatu o rozdílech mezi muži a ženami. Spíš bych rád ukázal, jak to asi typický muž může vnímat. Samozřejmě je zbytečné se zaseknout a buzerovat dítě, ten boj o moc je podvědomý a hrozně těžko se z něj vymaňuje.
Jasně, určitě by pomohla ujišťující otázka - "Je to jasné?" "Potřebuješ s tím pomoc?". Osobně ji používám u důležitých věcí i při komunikaci s ženou a vyžaduji to samé (tj když mi sděluje něco klíčového, chci aby se ujistila, že ji vnímám - opět muž neumí multitasking. Pokud například opravuje autíčko a žena začne mluvit, ani si toho nemusí všimnout (ženy mluví skoro pořád). Tedy pokud mu chce sdělit, že potřebuje aby v pondělí zašel s dítětem k doktorovi, nebo že potřebuje vyměnit žárovku v autě, měla by se nejprve ujistit, že ji vnímá).